top of page
LAGERE SCHOOL
IMG_20240611_134337.jpg

3de leerjaar A & B - Een spectaculair uitzicht!

Ferdi nodigde ons uit om eens een kijkje te nemen in zijn omgebouwde watertoren. Ondanks de regenbuien, trokken we dapper met de fiets naar de 33 meter hoge toren. De vermoeidheid van het fietstochtje was snel vergeten toen we de top bereikten. Bij aankomst in de enorme keuken en living op de bovenste verdieping, werden we getrakteerd op een adembenemend uitzicht. De kers op de taart? Het dakterras! We konden Mechelen zien liggen en zagen vliegtuigen landen op Brussels Airport. Wat een spectaculair uitzicht!Dank je wel, Ferdi, voor het delen van je prachtige watertoren met ons. Het was een onvergetelijke ervaring!

IMG_20240502_152259.jpg

3de leerjaar A & B - Terug in de tijd!

Dit jaar sloten we de Talentarchipel af met het laatste betoverende thema: ridders! In onze creatieve queeste maakten we onder andere onze eigen middeleeuwse kleding. Wie dat wilde, toverde zichzelf om tot een edele ridder, elegante jonkvrouw of zelfs een angstaanjagende draak.
Daarnaast bouwden we een gigantisch kasteel met Clics aan de hand van een stappenplan. We oefenden ook onze fijne motoriek door mini-zwaardjes te vouwen. We ontdekten nog zoveel meer! Dit thema leerde ons niet alleen over de Middeleeuwen, maar ook over onszelf. We ontdekten waar onze talenten lagen, of het nu in het bouwen, dansen, knutselen of ontwerpen was. Het was een fantastische afsluiter van de Talentarchipel vol avontuur, creativiteit en zelfontdekking.

image00014.jpeg

2de leerjaar A & B - Fietsen door het veld!

Tussen de plens en de regen kunnen we dan eindelijk nog eens fietsen. We genieten van de lange rit in het veld. Afstand houden, op tijd remmen en als het even kan ook voorbij rijden. Stralende gezichten, maar ook vermoeiende blikken passeren de revue. De afwezigen hadden weer eens ongelijk.

image00001.jpeg

2de leerjaar B - Grootouders met muzikaal talent!

Welkom in onze klas, opa van Ben.
Met een grote klarinet, de basklarinet, speelde hij liedjes die we konden meezingen.
Dat was plezant en heel boeiend om te zien.
Bedankt.

IMG_20240613_143700.jpg

4de leerjaar A & B - Wij ontdekken schatten in de Sint-Rumolduskerk!

Weten jullie dat onze kerk heel wat geschiedenis heeft? Weten jullie dat keizerin Zita haar eigen stoel had wanneer ze kwam en deze nog steeds in onze kerk staat? Weten jullie dat je ongeveer 115 trappen omhoog moet gaan om de klokken van onze kerk te zien? Weten jullie dat jullie allemaal, op aanvraag, deze beiaard mag gaan bezoeken?
Wel, onze juffen hadden voor ons deze afspraak gemaakt! We kwamen eerst heel wat fijne weetjes over de kerk te weten en nadien beklommen we als echt helden de draaitrap tot helemaal boven in de klokkentoren. Een uniek uitzicht over de luchthaven, de gigantische klokken en een heel klein kamertje wachtten daar op ons! Onze vragen waren onuitputtelijk en zo kwamen we moe, maar voldaan terug van een leerrijk bezoekje aan de kerk van Steenokkerzeel. 

20240607_131943.jpg

4de leerjaar A & B - Dank u Brussel!

We kunnen er maar niet genoeg van krijgen! Ons mooie land België heeft ons dit schooljaar al heel vaak met de monden vol tanden doen staan. Na de provinciebeurs en het verorberen van Belgische frietjes waagden we ons aan een bezoek aan onze hoofdstad. Het avontuur begon al wanneer we de trein namen vanuit Kortenberg, richting Brussel-Centraal. Eens daar aangekomen loodsten onze juffen ons als echte gidsen langs heel wat culturele en geschiedkundige schatten. Onderweg konden we ons ook bezighouden met een leuke afstreepkaart. We werden verplicht om rond te kijken. Ja hoor! We vonden een stadsduif, een andere klas op uitstap, Belgische vlaggen,... Als bewijs moesten we foto's trekken. Het resultaat daarvan kan je ook tussen de foto's zien. Een dag vol leuke verhalen, mooie dingen om te zien, heel wat om te ontdekken, ... en afsluiter nog een lekker ijsje. Wat wil je nog meer!

image00018.jpeg

4de leerjaar B - Bewegend leren? Wat is dat??

Lieve vrienden, vandaag doen we een wandeldictee! Een wat?! 

Een wandeldictee! Op de speelplaats hangen heel wat woorden op. Kan jij ze zo snel mogelijk vinden en juist komen schrijven op je blad? Zeker! Van wandelen kwam natuurlijk niet veel in huis...  

De spellingsvaardigheden en conditie werden uitgebreid getest ... en goedgekeurd!

IMG_20240516_110125.jpg

3de leerjaar A & B - Een spannende dag op Brussels Airlines!

Wat een geluk hadden we! Het 3de leerjaar kreeg een unieke kans om een kijkje te nemen achter de schermen bij de luchthaven van Brussels Airlines. We mochten op plekken komen waar normale passagiers nooit mogen komen. Spannend, toch?

Onze dag begon met een bespreking in een speciale kamer met uitzicht op de vliegtuigen. Daar leerden we allerlei interessante weetjes. Wist je bijvoorbeeld dat er op de luchthaven van Brussels Airlines per minuut het meeste chocolade wordt verkocht? Wat een zoete gedachte!
Benjamin, één van onze geweldige gidsen, liet ons het drukke luchtverkeer zien. We zagen de vliegtuigen opstijgen en landen. Het was net een live spektakel! Daarna gingen we naar het grote informatiebord waar alle vluchten op staan. We zagen precies waar de bagage van elk vliegtuig naartoe ging. Het was super interessant om te zien hoe alles geregeld wordt. Ook mochten we in een bus rondrijden en zagen we hoe een vliegtuig werd ingeladen. Het was fascinerend om te zien hoeveel werk erachter zit. Natuurlijk hadden we wel duizend vragen voor onze gidsen en ze beantwoordden alles geduldig.
Een van de hoogtepunten was toen we door de douane mochten en een echt brandweeravontuur beleefden. We blusten een "vuur" in een vliegtuig met de brandweerslang op de brandweerwagen, gleden van de glijbaan en mochten zelfs de sirene van de brandweerauto aanzetten. Het voelde alsof we in een actiefilm zaten!
Het was echt een topdag vol verrassingen en leuke momenten. Een enorme dank aan Benjamin en zijn team voor het mogelijk maken van dit geweldige avontuur. We hebben zoveel geleerd en genoten! We zullen deze dag niet snel vergeten! Neem zelf maar een kijkje!

De juffen van het 3de leerjaar

image00008.jpeg

4de leerjaar A & B - Typisch Belgische kost!

Juuuf, ik heb geen boterhammetjes mee! Juf, mijn brooddoos is leeg!
Ai, toch! Wat was dat vandaag allemaal?! Gelukkig hadden de juffen van het vierde leerjaar een lekkere lunch voorzien. Hoe dat kwam, vertellen we graag. We leerden in het vierde leerjaar de afgelopen periode heel wat bij over België. De verschillende provincies, gewesten en gemeenschappen, ... We weten er ondertussen alles van. Deze kennis wilden we delen met iedereen en nodigden onze ouders uit op een provinciebeurs in onze klas. Als kers op de taart smulden we vandaag van een echte Belgische specialiteit tijdens de middagpauze. De boterhammen maakten plaats voor een lekker frietje. Dat was smullen!

IMG_20240517_100952.jpg

4de leerjaar A & B - Voorrang van rechts!

Met een klein beetje zenuwen vertrokken we vrijdag 17 mei met de fiets richting het skatepark van Steenokkerzeel. Na enkele schooljaren verkeersles in de klas mochten we met onze kennis uitpakken bij een echte agent. We fietsen elke week naar de sporthal dus de weg naar het skatepark was voor ons een eitje. Ondertussen weten we best hoe we ons veilig moeten gedragen. Eenmaal aangekomen, bekeek de agent samen met ons de verkeersborden. Hij stond versteld dat we ze bijna allemaal konden uitleggen. Na de uitleg volgde de praktijk. Op onze stalen ros bootsten we het verkeer na. De agent hield ons in de gaten. Hier en daar moest hij toch wat fictieve boetes uitdelen. ;)
Wat een leerrijke activiteit! Bedankt gemeente! Bedankt politie!

image00005.jpeg

4de leerjaar A & B - Welkom in België!

Na weken hard zwoegen in de klas was het dan eindelijk zover, onze provinciebeurs!
De juffen hadden onze ouders en grootouders uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. Zenuwachtig stelden we ons standje op en wachtten we schuifelend achter onze tafel. Voorzichtig piepten we al eens naar buiten. De massa mensen die graag naar binnen wilden komen, lieten onze knietjes wankelen. ;) Het startschot werd gegeven en de deuren werden geopend. Nieuwsgierig en heel geïnteresseerd luisterde het publiek naar wat we allemaal hadden ontdekt over de provincies en de hoofdstad van ons land. We vertelden hen leuke weetjes, gaven heel wat uitstaptipjes en lieten hen proeven van streekproducten. Ze waren onder de indruk van al onze mooie knutselwerken. De zenuwen verdwenen al snel. Ze maakten plaats voor een groot trotsgevoel! Dat hebben we goed gedaan!

IMG_20240418_140441.jpg

3de leerjaar A & B - Betoverende talenten!

In onze taallessen zijn we diep in de betoverende wereld van heksen gedoken! Met de talentenarchipel hebben leerlingen hun unieke gaven verder verkend. Van het ontwerpen van o.a. 'spookbloed'-etiketten (hint: het is eigenlijk melk) op Beeldeiland, het vouwen van origami-heksenhoeden op Fijneiland tot het nabootsen van gekke heksenbewegingen op Beweegeiland. Er was voor iedereen iets leuks te ontdekken.
Geniet van de magische avonturen die onze leerlingen hebben beleefd!

IMG_20240422_104043.jpg

3de leerjaar A & B - Schaduwontdekkers!

We onderzochten de stand van de zon aan de hand van onze eigen schaduwen. Met wat krijt in de hand gingen we op een zonnige dag naar buiten en tekenden we onze schaduwen op de grond. Dit op verschillende tijdstippen gedurende de dag. Tijdens het tekenen ontdekten we iets interessants. Onze schaduwen veranderden van vorm naarmate de tijd verstreek! Dit liet ons realiseren dat de aarde constant in beweging is, waardoor onze schaduwen niet alleen korter of langer werden, maar ook verschoven. Het was een leuke manier om meer te leren over de wereld om ons heen.
Geniet van onze ontdekkingen!

image00019.jpeg

1ste leerjaar A - Boeken lezen is een sport!

De boekenmaand is weer voorbij. Wat was dat leuk! We startten de maand met een heerlijk voorleesontbijt. We mochten allemaal genieten van cornflakes, lekkere broodjes, fruit, koffiekoeken en nog zoveel meer lekkers. Dat allemaal terwijl we konden luisteren naar een zeer leuk verhaal. Een weekje later speelden we een superfijn spel.

Het werd alleen maar fijner. We mochten in de klas op zoek naar een leuk plekje om te lezen in ons boek van mol en beer. We sloten de maand af met duolezen. Samen met de vrienden van het 5e lazen we in ons lievelingsboek. Lezen is top!

image00004.jpeg

4de leerjaar A & B - Boekenfeest!

Hé, wie is dat daar? Wat een gekke personen stonden er in de rij van het vierde leerjaar? Wel leuk, want ze hadden allemaal een cadeautje bij! Voor wie zou dat zijn?
Een dief, een avonturier, prinsessen, heksen,... Het was niet raar op het boekenfeest in het vierde!
Gewapend met een leuk cadeau en gekleed als het hoofdpersonage van hun leesboek kwam iedereen om de beurt vertellen over de avonturen die ze beleefd hebben. 

image00012.jpeg

4de leerjaar A & B - Spelen en lezen!

image00015.jpeg

4de leerjaar A & B - Onze slijmerige vriendjes!

Het is weer die tijd van het jaar! Wij gaan op pad met Bufo, de pad. Heel wat kikkers en padden zijn al een tijdje uit hun winterslaap en zoeken een veilig plekje in de poel om hun eitjes te leggen. Daarvoor moeten ze meestal de straat oversteken en dat is niet zonder gevaar. Dat wilden wij van dichtbij bekijken! Na een kleine speurtocht waarin we heel wat te weten kwamen over de padden en kikkers kwamen we aan bij een gezellige vijver waarin jaarlijks wel wat padden maar ook salamanders de lente willen begroeten.
Wist je dat je je handen steeds nat moet maken als je een pad of salamander wil helpen?
Wist je dat er steeds minder padden en kikkers zijn in België?
Wist je dat kikkers en padden overwinteren in het bos?

Wist je dat zij houden van kouder weer om hun oversteek te maken naar een veilige vijver of poel?

Wist je dat ... wij zelfs een salamander op onze handen hebben mogen zetten?
Wist je dat wij op een voormiddag weer heel wat bijgeleerd hebben over de natuur in ons eigen dorp?

Wist je dat wij bijna niet uitgepraat raakten over deze leuke activiteit?

IMG_20240325_152529.jpg

3de leerjaar A - Op ontdekkingstocht naar boekenland!

Als afsluiter van jeugdboekenmaand hadden 3A en 4A een superleuke tijd met lezen! Ze mochten hun favoriet boek meenemen en samen in duo's lezen. Dat betekent dat ze samen uit één boek lazen. Zo konden ze niet alleen genieten van hun eigen verhalen, maar ook nieuwe schrijvers ontdekken. Misschien hebben ze zelfs een nieuwe lievelingsauteur gevonden! Op maandag begonnen ze buiten te lezen, want het was mooi weer. Op koudere dagen verdeelden ze zich tussen 3A en 4A. Het was spannend om eens bij een andere juf te zitten, maar ook leuk en leerzaam!
Deze gezellige leesdagen waren een echt feest van boeken, waar iedereen plezier had en elkaar inspireerde. Wat een leuke tijd was dat in Ter Ham, vol avonturen tussen de bladzijden!"

IMG_20240322_100315.jpg

3de leerjaar A & B - Avontuurlijke ontdekkingstocht in het park!

Om ons thema in wero op een spetterende manier af te sluiten, trokken we met het 3de leerjaar naar het prachtige Vrijbroekpark in Mechelen. We waren verdeeld in kleine groepjes en kregen de opdracht om verschillende aspecten van het park te onderzoeken die we eerder hadden bestudeerd. Sommigen gingen op zoek naar de dieren, anderen naar de planten en bomen, enzovoort. Op die manier werden we echte onderzoekers en verkenden we het hele park grondig!
Een van de hoogtepunten van onze dag was het blotevoetenpad waar we met onze blote voeten over verschillende oppervlakken mochten lopen. Het voelde kriebelig, hard en soms zelfs een beetje gek, maar het was een geweldige ervaring die ons allemaal bijbleef. Het pad bood tal van sensaties op één klein parcours! Na al dat avontuur mochten we onze boterhammetjes opeten op het gezellige terras bij de speeltuin. Natuurlijk konden we het niet laten om even lekker te ravotten en te spelen in de speeltuin. Het was heerlijk om even te ontspannen en plezier te maken na al het ontdekken. We sloten onze fantastische en leerrijke dag af door te luisteren naar gedichten in verschillende talen in een grote strooien hut. Het was een betoverend moment dat ons inspireerde en ons deed nadenken over de diversiteit van talen en culturen. Kortom, onze uitstap naar Vrijbroekpark was een onvergetelijke belevenis vol avontuur, ontdekkingen en plezier. We kijken nu al uit naar onze volgende ontdekkingsreis!

WhatsApp Image 2024-03-28 at 18.42.47.jpeg

3de leerjaar A & B - Het talentenavontuur!

Duik in het boeiende hoekenwerk van onze derdeklassers in de Talentenarchipel! Van creatief knutselen op het Beeldeiland tot taalspelletjes op het Taaleiland. We hebben onze passies en talenten op een leuke en boeiende manier verkend. Blijf op de hoogte van onze opwindende ontdekkingen, want dit is nog maar het begin van een avontuurlijk leertraject dat we zeker zullen voortzetten!

IMG_20240227_130941.jpg

3de leerjaar A & B - Afvalsortering in actie!

Tijdens de lessen van wereldoriëntatie leerden we hoe we afval op de juiste manier kunnen sorteren!
Met afvalgrijpers gingen we op pad en kregen we vijf minuten de tijd om zoveel mogelijk afval van de speelplaats te verzamelen. Het was echt verrassend om te zien hoe snel de stapel groeide!
Nadat al het afval verzameld was, hebben we samen in een grote kring gestaan en de juiste vuilnisbakken doorgenomen. Papier, plastic, glas... we wisten precies waar elk stukje afval thuishoorde. We kunnen al heel goed recycleren! Maar we ontdekten ook iets opvallends: er ligt veel meer afval op onze speelplaats dan we dachten. Vooral plastic verpakkingsmateriaal zag je overal rondzwerven. Laten we samen eens nadenken over wat we hieraan kunnen doen. Wat vinden jullie ervan om thuis koekjes en andere snacks niet meer in plastic verpakkingen mee te geven, maar in herbruikbare doosjes? Op die manier kunnen we de hoeveelheid afval op school flink verminderen!
Laten we samen werken aan een schonere en duurzamere speelplaats. Samen kunnen we echt het verschil maken!
Groetjes van het 3de leerjaar.

WhatsApp Image 2024-03-28 at 20.32.19.jpeg

3de leerjaar A & B - Op avontuur na de storm!

Afgelopen nacht was er een zware storm in Steenokkerzeel. Daardoor lag er overal afval. In onze lessen van wereldoriëntatie hebben we geleerd hoe belangrijk het is om afval op te ruimen. Daarom zijn we met afvalgrijpers op pad gegaan om het gebied rondom het veld schoon te maken. We schrokken van de hoeveelheid sigarettenpeuken die we vonden. Wist je dat het wel 100 jaar duurt voordat een sigarettenpeuk vergaat? Dat is echt niet goed voor de natuur!
Na het opruimen hebben we ook nog geoefend op veilig oversteken. "Naar welke kant moeten we eerst kijken, juf?" Natuurlijk is dat de kant waar het verkeer vandaan komt! Het was een leerzame dag waarop we niet alleen hebben geholpen om de omgeving schoner te maken, maar ook belangrijke dingen hebben geleerd over onze veiligheid. Laten we blijven oefenen en goed zorgen voor onze omgeving en onszelf!

IMG_20240229_092502.jpg

3de leerjaar A & B - Een feest van verhalen en muziek!

Voor de start van de jeugdboekenmaand hebben we iets heel bijzonders gedaan op school. We zijn samen naar de bibliotheek gegaan en kregen daar een superleuke workshop over muziek. Na een spannende opwarming hebben we geleerd hoe we een liedje op de juiste manier kunnen zingen. En niet alleen dat, we hebben er ook leuke bewegingen bij verzonnen. Maar dat was nog niet alles. We hadden ook het geluk om een boeklezing bij te wonen van de fantastische schrijver Wally De Doncker. Hij is de auteur van het boek 'Het Overkwam Me Gewoon'. Tijdens de lezing las hij voor uit zijn verhaal en onderbrak het telkens met een zelfgeschreven lied waar we allemaal luidkeels met meezongen. We konden er geen genoeg van krijgen! Daarna waren we zo enthousiast dat we besloten om al zijn boeken uit de bibliotheek te lenen, zodat we ze in de klas konden lezen. Vooral 'Het Overkwam Me Gewoon' is een favoriet. Onze juf leest er elke week een stukje uit voor. Wat een heerlijke tijd vol avonturen en verhalen!"

IMG_20240209_153205.jpg

3de leerjaar A & B - Een kleurrijk feest!

Vandaag vierden we op school Carnaval. De perfecte afsluiter voor de vakantie! Iedereen kwam verkleed naar school en het was een bonte boel. Eerst gingen de deuren tussen beide klassen open, waardoor de ruimte werd verdubbeld en we allerlei spelletjes konden spelen. Het was een feestelijke chaos!
Tijdens het laatste uur verzamelden we buiten en genoten we van heerlijke wafels en warme chocolademelk. De sfeer was supergezellig, met vrolijke muziek en lachende gezichten overal. Het was een geweldige start van de vakantie, waarbij iedereen even kon ontspannen en genieten van het samenzijn.

image00001.jpeg

4de leerjaar A & B - Een dolle dag voor de vakantie!

Twee weken geleden leerden we de kommagetallen kennen. Iedereen verheugde zich al van begin schooljaar op dit spannend avontuur. Sommige kinderen begonnen eraan met knikkende knieën, maar al snel bleek die angst nergens voor nodig! De juf was een echte goochelaar! Met een sjaal toverde ze 2 volledige kinderen én nog een half kind. Het eerste kommagetal ‘2,5’ was geboren! ;) Na de uitleg schreven we met het grootste gemak kommagetallen juist. In onze werkboek werden alle oefeningen vlotjes gemaakt.
Vrijdag voor de vakantie startte de dag met een heus kommagetallenhoekenwerk. We speelden verschillende spelletjes en oefenden ondertussen goed de leerstof in. We zijn er bijna klaar voor om in het vijfde leerjaar de procenten te ontdekken! ;)   
 

Na het hoekenwerk verschenen er allerlei zotte opdrachten op het bord. We kregen drie lesuren de tijd om allerlei opdrachten te vervullen. We begonnen met de moeilijkste opdracht: "de hele klas moet 2 minuten zwijgen". Zwijgen is voor ons sowieso al moeilijk, maar als de juf vooraan ieder van ons staat uit te dagen door ons een beetje onnozel te doen, werd het wel héél moeilijk! Pff, deze opdracht was nog maar het begin! Samen zochten we naar een verstopt item in de klas, markeerden we alle letters 'e' op een krantenpagina, lakten we bij iedereen minstens één nagel, mummificeerden we iemand met een toiletrol, tekenden we vijf leerkrachten die onze juf moest herkennen, we bakten voor iedereen minstens één pannenkoek, zorgden voor een ei, hielden dertig minuten een ballon in de lucht, gaven we vijf kinderen een gek kapsel, werd er de hele tijd spelletjes gespeeld, werden de banken gekuist,...  De dag was een  echt een feestje!

IMG_20240125_151821.jpg

3de leerjaar A & B - Yo, yo ... Wij kunnen rappen!

Yo yo yo, heb je het al gehoord? Onze liedjes zijn echt gestoord!
Yo yo yo, het je het al gezien? Onze videoclip geven we alvast een 10!
Tijdens de poeziëweek leerden we veel over rijmen.
We volgden een poeziëroute en vergaten al onze pijnen.
Voor de poëziewedstrijd leerden we een raplied maken.
We verkleedden ons als rappers en zongen onze rap van de daken.
Onze juffen namen het op en maakten er een videoclip van.
Kijk maar snel, dan wordt je misschien onze grootste fan!

IMG_20231220_111259.jpg

3de leerjaar A - Pieuw Pieuw!

Sinterklaas bracht het allerleukste cadeau! Een lasershoot! Het was een winderige dag, maar dat hield ons niet tegen om er een superspannende wedstrijd van te maken. Neem zelf maar een kijkje naar de beelden!

IMG_20240111_122429.jpg

3de leerjaar A - Mmm, lekkere chocoladecake!

Tijd voor een lesje begrijpend lezen. In het werkboek van taal stond een heerlijk stappenplan waarin er chocoladecake gebakken werd. Wat werkt er motiverender dan de cake echt te maken? Een tekst begrijpen ging nog nooit zo snel en een chocoladecake smaakte nog nooit zo heerlijk!

20240119_151728.jpg

3de leerjaar B - Dolle pret deze maand!

In de eerste maand van 2024 hebben de leerlingen van het derde leerjaar niet stilgezeten. Klik hiernaast op de foto voor sfeerbeelden van enkele activiteiten: spelen in de sneeuw, maken van een stripverhaal, een klankenspel, de poëzieroute en een bezoek aan de bieb.

image00033.jpeg

2de leerjaar B - Fijne weken in 2B!

Na de kerstvakantie startten we weer opnieuw. Een nieuw jaar: 2024. De derde kleuterklas kwam 3 koningen zingen. Goed gedaan! Ook tijdens de lessen wero begonnen we een nieuw thema. Daarvoor hadden we kranten en tijdschriften nodig. We maakten in groepjes een heuse collage over waar mensen en dieren zoal kunnen wonen. We brachten dit voor de klas. In de taallessen ging het over goochelen en valsspelen. Warempel, er zitten wat toveraars in onze klas! En dan kwam de sneeuw! Eindelijk sneeuwpret. Daar genoten we van. De maand eindigde met een hele fijne en creatieve poëzieweek.

IMG_20240125_133752.jpg

4de leerjaar A & B - Gedichtje hier, gedichtje daar!

Gedichtje hier, 

gedichtje daar,

even lezen en weer klaar!

Dat is wat je zou kunnen denken, 

maar wij wilden er meer aandacht aan schenken.

Een gedichtenroute stond op ons te wachten,

vol met leuke creatieve opdrachten.

Teken hier, luister daar,

na een uurtje waren we klaar!

20240122_134159.jpg

3de leerjaar B - Wij zijn stripbedenkers!

Na de dramales rond het thema 'sneeuw' gingen de leerlingen aan de slag met foto's waarbij ze fragmenten uit het verhaal 'sneeuwpret' naspeelden. Het eindresultaat is deze leuke, zelfgemaakte strip. Lees leesplezier.

IMG_20240118_150927.jpg

4de leerjaar A & B - Winter in het land!

We voelden het allemaal aan onze kleine teen. De winter is nu echt in het land!

Na heel wat sneeuw op woensdag werden we op donderdag allemaal wakker met een mooi sneeuwlandschap.

Pret verzekerd voor groot en klein! En dat lieten we ons geen twee keer zeggen. De gezichten van de kinderen zeggen genoeg! Kijk zelf maar en geniet nog even na...

image00002.jpeg

4de leerjaar A & B - Lees deze instructie!

Open je laptop, smartphone of tablet.
Surf naar de website van onze school.
Open het album lagere school.
Klik op de titel van het artikel.
Kijk en geniet!

Toch handig hé, zo een korte en duidelijke instructie? Dat is wat we leerden tijdens de les van taal en gingen hiermee aan de slag. Van een heerlijk uitziend receptje maakten we zelf een instructie. De juf maakte ook eentje. Na het schrijven, namen we de proef op de som. We volgden de instructie van de juf en vergeleken daarna met de instructie geschreven door klasgenoten. Wat was er goed? Wat kon beter?
Herkennen jullie een heerlijke clown? SMAKELIJK!

20240115_153734.jpg

3de leerjaar B - Sneeuwpret in en uit de klas!

Het derde leerjaar houdt van deze koude periode. We speelden buiten in de sneeuw en werkten in de klas tijdens drama rond het thema "sneeuw": van een bewegingsspel naar een tableau vivant. De kinderen beeldden in groepjes een stuk van een verhaal uit. Benieuwd naar het verhaal? Deze week maken we hiervan een stripverhaal. Kom volgende week zeker piepen voor het eindresultaat.

28e4572d-bbcb-4019-987a-83c97a07f10b.JPG

6de leerjaar A & B - Laatste avond in stijl!

Vanochtend gingen we opnieuw skiën. Iedereen zette zijn beste beentje voor waardoor we vandaag eindelijk de pistes konden afdalen. Morgen opnieuw! We kijken er echt naar uit!
Wat ons betreft duurt het skiën nooit lang genoeg, maar we moesten terug want het was tijd om te eten.
Vanmiddag aten we wok met noedels en kip. Niet ieders grote favoriet, maar zoals elke dappere held gingen we ook deze uitdaging niet uit de weg! Na het eten werkten we nog even verder aan onze klasactiviteit tot het tijd was om op pad te gaan. Met onze poepslee in de hand trokken we door het Zwitserse land. We vonden een supertof plekje en leefden ons helemaal uit. Na een dik uurtje sleeën, keerden we terug richting het hotel. De sneeuw zat tot in onze onderbroek! Dat wil zeggen: 'Tijd om te douchen!'. Na het douchen, verzamelden we voor de laatste keer voor het toneeltje en losten we met z'n allen de zaak op. Wil jij weten wie de agent ontvoerd had? Dan zal je moeten wachten tot we weer thuis zijn! We aten lekkere frietjes om onze laatste avond te vieren en dronken een glaasje frisdrank. 
Onze laatste avond in Leysin sluiten we af met een lekker stukje taart en heel wat leuke activiteiten. Van karaoke zingen tot een wellness of spelletjes spelen. Alles kon! Moe, maar voldaan, keerden we wat later dan normaal naar onze kamers terug. Tijd om onze ogen te sluiten en te genieten van onze laatste nacht tussen de bergen!  

 

Een ding is zeker: wij gaan genieten van onze laatste dag morgen! 

 

Slaperige groetjes van het zesde! 

20240111_121034.jpg

3de leerjaar B - Taal-, reken- en kookles in één!

Tijdens de taalles was het lesdoel: een stappenplan maken en uitvoeren. Dit deden de leerlingen van het derde leerjaar maar al te graag. Ze maakten vanuit een verhaal een recept om chocoladetaart te maken. Dit stappenplan voerden ze prima uit! Het eindresultaat was niet alleen geslaagd, maar vooral ook zeer lekker. Jammie!

thumbnail_IMG_0171.jpg

6de leerjaar A & B - Alpenhoorn klonk als muziek in de oren!

Een dag zou best wat meer uren mogen tellen, want de tijd vliegt hier voorbij! Vandaag gingen we voor het eerst in de ochtend skiën. Dat vonden we wel wat fijner. Het was even wennen om 's morgens de strakke planning te volgen, maar het lukte ons! We hadden alweer een fijne tijd op onze latten en gingen met grote honger aan tafel. We aten... Na de maaltijd waren we goed aangesterkt en gingen we op pad naar het dorpje op zoek naar leuke souvenirs. Aangezien we nog veel energie overhadden, begonnen we aan de klimpartij terug naar het hotel. Na de inspanning waren we gelukkig nog op tijd voor het vieruurtje. Een lekkere Zwitserse koek of een lekker fruitje gaf ons weer wat extra kracht. Buiten werd het steeds mistiger en sneeuwde het alweer zachtjes. Een lekker warme douche klonk als muziek in onze oren. 
Voor het avondeten maakten we kennis met 'de alpenhoorn'. Enkele lokale bewoners maakten voor ons wat tijd vrij en speelden enkele liedjes. We aten onze buikjes rond met kalkoen, rijst en Provençaalse saus. Als dessertje kregen we een mokkaflan. Hopelijk was het déca zodat we goed kunnen slapen vannacht. ;) Na het eten sloten we de avond af met een soort één-tegen-alle-spel. Wat een plezier! Morgen een nieuwe dag! We kijken ernaar uit!

 

Mistige groetjes van ons allemaal! 

b22f5316-60bf-418d-ab89-27a035f7d00a.JPG

6de leerjaar A & B - Een dag vol pret!

Een nieuwe dag weer vol pret!
We beginnen onze dag met een stevig ontbijt, want in de voormiddag spelen we een groot spel met alle moni's en verschillende scholen. We leefden ons helemaal uit bij de activiteiten in en naast de sneeuw. We kregen er wel wat honger van. Gelukkig moesten we niet lang wachten om met onze voetjes onder tafel te schuiven. We aten lekkere pizza en een banaan als dessert. Genoeg kracht verzameld voor onze skilessen.
Vandaag ging het naar boven wandelen al heel wat vlotter en ook het skiën zelf wordt al wat eenvoudiger.  Na een geslaagde skiles kwamen we terug naar het hotel voor het vieruurtje en een lekker warme douche. Na de douche was het tijd voor het dagelijks toneeltje en zangmoment. We sloten de avond af met een creatieve avondactiviteit en een nieuw laagje sneeuw. Uitgeput gingen we naar bed zodat we goed konden rusten, want vanaf morgen gaan we in de voormiddag skiën. Als eerste in de verse sneeuw!  
 

Tot morgen! 

IMG_0107.jpg

6de leerjaar A & B - Eerste dag skiles!

Vandaag is het onze eerste echte dag hier en het was een heel fijne dag! Na een goede nacht en een stevig ontbijt gingen we op stap doorheen Leysin. We bekeken de woningbouw van de huizen met de zon op onze snoet! Tijdens onze wandeling maakten we kennis met Anton en Erik. Twee echte Zwitserse ezels waarvoor we zelf een passende naam hebben gezocht. Het was een stevige wandeling met toch wel hier en daar wat ijsplekken, dus oppassen geblazen. Maar we doorstonden de uitdagende klim en kwamen tijdig weer aan voor ons middagmaal.

 

Na het middageten (lekkere hotdogs), brak dan het spannende moment aan: gaan skiën. De beginners werden verdeeld over twee groepen met ons skimoni's Zoé en Céline. De gevorderden werden vandaag getest en herverdeeld. Met onze skilaarzen aan en onze skilatten in de hand gingen we op pad naar de skipistes. Het was een pittige tocht! Het skiën verliep al heel vlot en was heel fijn. Na het vieruurtje namen we allemaal een verkwikkende douche en gingen we naar ons dagelijks toneeltje en zangstonde. Dan was het tijd voor het avondmaal. Lekkere groentjes, pastasalade en rijst vulden onze magen met als afsluiter een lekkere pudding.  Al dat lekkere eten zorgde ervoor dat we nog net wat energie over hadden voor onze avondactiviteit: een quiz met de moni's. Het was een drukke, maar leuke dag. We kijken al erg uit naar wat er ons morgen te wachten staat. Maar nu gaan onze ogen dicht (en dat vinden we niet zo erg).


Zonnige en warme groetjes van ons allemaal! 

thumbnail_IMG_0078.jpg

6de leerjaar A & B - Wij zijn goed aangekomen!

Na een lange busreis met weinig plaats en slaap zijn we rond 8 uur aan het hotel aangekomen. Na het uitladen van de valiezen konden we meteen aanschuiven voor het ontbijt. We aten onze boterhammetjes en kregen lekkere verse chocomelk. De kamers werden verdeeld en iedereen installeerde zich. 

Na het middagmaal (lekkere spaghetti met als dessertje een appel) gingen we op verkenning in de buurt van het hotel. Wat hebben we gezweet met die mooie zon in ons gezicht! Gelukkig konden we wat afkoeling vinden in de sneeuw. Het uitdelen van het skimateriaal verliep ook vlot. Tijd voor het vieruurtje. We konden kiezen tussen een fruitje of een koekje en wat Ice Tea. Wat heeft dat gesmaakt na die dolle sneeuwpret! Eindelijk konden we gaan douchen. 
De juffen gingen vergaderen en wij hadden zangstonde met de moni’s. Als avondmaal aten we balletjes in tomatensaus met puree en als afsluiter een lekker ijsje. We sloten de avond af met enkele kennismakingsactiviteiten samen met onze moni's. Deze avond gaan we niet te laat slapen, want we lopen hier toch met kleine oogjes rond.

 

Zonnige groetjes vanuit Leysin, 
het zesde leerjaar 

411380915_1135687567802531_2569357687136635619_n.jpg

6de leerjaar A & B - Wafel hier, wafel daar!

2024 heeft zijn intrede gedaan. De eerste examens zijn achter de rug en de kinderen van het zesde staan in de startblokken om op sneeuwklassen te vertrekken. Het moment om de opkomende spanning bij onze leerlingen even te doorbreken met een andere activiteit, nl. wafels bakken. De leerlingen werden in groepjes verdeeld en elke groep kreeg zo de kans om zelf beslag te maken, mixer en wafelijzer, onder toeziend oog van de juf, te gebruiken. Er bleken zowaar een aantal geboren koks tussen te zitten! Hartjes-, bolletjes- en vierkante wafelijzers .... alles werd getest.
En de wafels vielen in de smaak. Een fijne activiteit voor iedereen!

IMG_7814.jpeg

1ste leerjaar B - Wat vonden jullie leuk?

Het eerste trimester in de eerste klas.
Wat vonden jullie leuk? 

We leerden lezen, ik kan het al goed! (Eliott)

Bij het schrijven zeggen we altijd luidop hoe de letters eruit zien. Met de vinger over het bord en zelf de kleuren kiezen. Fijn! (Marcel)

Ik kan niet kiezen, juf! Ik vind alles leuk! Ik help ook graag! (Lina-Rose)

We leerden al 19 woorden, veel hé! (Manon)

Wij kunnen al een maand zelf onze schoolagenda inschrijven! (Sterre)

De splits-vissen, die oefen ik graag! (Ria)

Ik kleur graag. De juf helpt me vaak met knutselen en dat is tof. (Murat)

Ik vond het leuk om met de robot te spelen. (Mariya)

De cijfers schrijven in ons kleine schriftje, dat was echt tof! Daarna mochten we met stiften de prent kleuren. (Mikolaj)

Ik help je graag, juf. (Tasnime)

Plus en min doe ik graag. Ik heb geen blokken meer nodig! (Julia)

Wanneer we op vrijdagavond 'Just Dance' opzetten, bibbert de hele klas. Ik zing ook heel graag. (Emma)

We kookten een egel en aten die op. Lekker! Het was er ééntje gemaakt van een eierkoek :-) (Rania)

Bij het naaien ben ik al op een groot doek aan het werken. (Ahmet Can)

We kregen leuk speelgoed van de Sint. (Anubhav)

We maakten een grote poster met de woordjes van Kerstmis. (Lara)

IMG_20231219_110007.jpg

Eerste graad - Er staat een kerstboom op het plein!

Nadat de Sint en zijn gevolg weer naar Spanje vertrokken, trokken de kinderen van het eerste en tweede leerjaar hun kerstoutfit aan om de eucharistieviering voor te bereiden.

De eersteklassers lazen hun eerste teksten voor aan de micro, dat was spannend.

Leerlingen van het tweede leerjaar zorgden voor het toneel en tekeningen van het kerstverhaal.

Met de hele lagere school genoten we van een mooie en ingetogen eucharistieviering. Samen luisteren, zingen en lezen rond de kerststal.

 

Vrolijk kerstfeest!

juf Sofie 

IMG_20231221_110249.jpg

4de leerjaar A & B - Ten aanval!

Hé! Wat is dat daar in de tuin van onze school? Plots staat het daar vol hindernissen!

Oooooh ja! Sinterklaas had aan het derde en vierde leerjaar een heel sportief cadeautje gegeven. 

Deze week haalden onze beste ninjavaardigheden naar boven en hebben we ons helemaal laten gaan in een heerlijk duel lasershooten. Er werd gelopen, verstopt, geslide, gelachen en veel samengewerkt. 

Het slechte weer lieten wij niet aan ons hart komen en genoten hebben we!

Dank je wel Sinterklaas voor dit niet-te-vergeten cadeau!

IMG_20231123_150800.jpg

3de leerjaar A & B - Auteur van ons eigen Sinterklaasverhaal!

Tijdens de voorleesweek besloten we om onze eigen verhalen te schrijven voor de komst van Sinterklaas. We verdeelden ons in groepjes van 4. Iedereen kreeg hetzelfde begin van het verhaal en samen verzonnen we het vervolg. Iedereen maakte 1 tekening bij het verhaal. Voor we de verhalen filmden gingen we naar de Leeshut om elkaar onze verhalen voor te lezen. Toen we genoeg geoefend hadden, filmden we het verhaal en spraken we de tekst in. Neem zelf maar een kijkje!
Op 6 december kwamen we onze klas binnen en schrokken we ons een hoedje! Heel de klas lag overhoop! Alle toetsenmappen lagen op de grond! Stond er vandaag geen toets op de planning? Op iedere bank lag lekkers en op de bank van de juf lagen enkele pakjes en een brief. Aan de speciale zegel zagen we meteen dat het post van Sinterklaas was. Hij beloonde ons voor onze mooie Sinterklaas verhalen met een bon voor een lasershoot in de tuin van de school. Geweldig! De juffen hadden die dag een toets gepland, maar gaven zich al snel gewonnen. Boodschap begrepen, Sinterklaas! De toets werd uitgesteld naar een andere dag. In de plaats daarvan trokken we de deur tussen de 2 klassen open en haalden we alle spelletjes uit de kast. We mochten voor de rest - van de gelukkig halve - dag spelletjes spelen. Dank u Sinterklaas!

IMG_20231121_111719.jpg

4de leerjaar A - Witter dan wit?

De afgelopen weken durfden we kritisch kijken naar reclame. We bekeken en vergeleken televisiespotjes. We ontdekten al snel wat de kenmerken waren van goede reclame. Een goede slogan bijvoorbeeld. Die blijft hangen in je hoofd en zorgt ervoor dat mensen je merk onthouden. Iedereen in de klas kon volgende zinnen verder aanvullen:

>Kruidvat, steeds verrassend ...

>Haribo maakt ...

>Leeeeeeeeooooo, iedereen...

Humor is ook belangrijk of een bekend iemand dat je product promoot. Denk maar aan Romelu Lukaku die op tijd en stond eens graag een Kinder Bueno uit de automaat haalt. We hadden het over influencers (en waar ze die naam vandaan halen) en over vloggers die producten in hun filmpjes gebruiken en aanprijzen. Allemaal slimme trucjes om ons als consument te overtuigen om het product te kopen. Omdat alle reclamefilmpjes van wasproducten beweren dat zij ‘witter dan wit’ wassen, namen we de proef op de som! We kregen een wit kledingstuk en mochten het op 5 minuten tijd zo vuil mogelijk maken van de juf. Elk groepje mocht nadien met een ander merk het kledingstuk wassen. De winnaar was onverwacht! We hebben weer heel wat bijgeleerd!

IMG_20231027_134819.jpg

3de leerjaar A & B - Boeeee! Lekker griezelen!

De dag voor de vakantie speelden we een reuzegroot spel. In dit spel waren er verschillende griezelige opdrachten. Zo moesten we o.a. in voeldozen voelen aan levende regenwormen (lees: gekookte spaghetti), moesten we een heks uitbeelden die haar tong verbrand had aan de soep of van elkaar een mummie maken met wc-papier. Het winnende team mocht een film kiezen om de dag af te sluiten. Plezier verzekerd!

IMG_20231027_131826.jpg

4de leerjaar A & B - Boeeee! Lekker griezelen!

De laatste dag voor de vakantie hebben we ons weer goed geamuseerd! Na onze rekenles mochten we van onze juffen al opruimen. We vulden de rest van onze dag met een heus griezelhoekenwerk! We konden kiezen uit verschillende activiteiten die in een griezeljasje werden gestoken! We speelden vier-op-een-rij met pompoenen en spookjes, knutselden met mummies en vampiers, vonden onze weg in een griezeldoolhof, zochten naar verstopte getallen in rekenraadsels vol heksen en zwarte katten, speelden griezelbingo,... Het bakken van heksenvingers was de populairste activiteit. In groepjes van vier volgden we het recept. De vingers kregen een laagje heksenbloed (lees: confituur), werden geproefd en goedgekeurd! Tijd om de genieten van een weekje vakantie om er daarna weer uitgerust in te vliegen! 

image00027.jpeg

4de leerjaar A & B - Talenten inzetten in het bos!

Op donderdag 12 oktober gingen we samen met het vierde leerjaar naar het bos te Kortenberg. We waren erg benieuwd wat we daar gingen doen, want onze juffen vroegen ons de dag ervoor wat we het interessants vonden. We moesten kiezen uit: geoloog, botanicus, dierenkundige of artiest. Verdere uitleg wilden ze ons toen niet geven.

In het bos werd alles duidelijk! De geologen onderzochten de grond in het bos. Ze gebruikten hun handen en takken om diep in de aarde te graven. De dierkundigen gingen op zoek naar allerlei dieren en/of hun sporen die ze hadden achtergelaten. Met een determinatietabel in de hand werd elk mysterie opgelost! De kinderen die ervoor gekozen hadden om als botanicus zich in het bos te begeven, namen de planten onder de loep. Ondertussen lieten de artiesten zich gaan. Hun creatieve geesten bedachten mooie kunstwerken! Onze klassen zitten vol talent!
Tevreden, moe en vuil brachten enkele (groot)ouders ons opnieuw veilig naar school. Het was weer een fijne dag! 

IMG_20230928_133555.jpg

2de & 3de graad - Wij zetten ons beste beentje voor!

Donderdag 28 september stond de jaarlijkse scholenveldloop op het programma. Nieuwsgierig vertrokken we met de fiets richting de voetbalvelden in Perk. De schepen van sport, Geert Laureys, legde ons haarfijn uit hoe de vernieuwde versie van de veldloop eruit zou zien. Alle scholen van Steenokkerzeel kregen een startpositie. Per klas kregen we acht estafettesticks. Het doel was om met je klas zo veel mogelijk rondjes te lopen gedurende 15 minuten. Er mochten maar evenveel kinderen lopen als er sticks waren. Na elke rondje gaven we een stick door aan een volgende klasgenoot. Het groepsgevoel werd versterkt, want we liepen voor hetzelfde doel! Op het parcours lagen enkele leuke hindernissen. We moesten slalommen, een weg banen tussen autobanden en springen over balken. Na deze collectieve inspanning kregen we gratis water en een appeltje. Na een plezierige namiddag reden we terug naar school. De fietstocht was ook een hele beleving. De politie hielp ons oversteken op het gevaarlijke kruispunt. Iedereen moest stoppen voor ons. Cool!

IMG_8634.jpeg

2de leerjaar A & B - Dag zee! Het was leuk!

Deze morgen moesten we na een lekker ontbijt onze valiezen inpakken. Vandaag nemen we afscheid van de zee en rijden we terug naar Steenokkerzeel. In de namiddag wisselden we af. De ene klas kon nog een laatste keer genieten van het strand, terwijl de andere klas met de go-carts reed. Wat was dat suuuuuper! Daarna zwaaiden we de zee uit en wandelden we terug naar het Reigersnest waar de bus op ons wachtte. Instappen en weg zijn wij. Het duurde niet lang of er lagen kinderen te slapen. Wij denken dat iedereen moe, maar voldaan was.
Wat een fantastische zeeklassen, met heerlijk weer!
Dankjewel allemaal voor de fijne tijd.
Dankjewel aan de supermoekes: Viviane en Christiane!

IMG_5604.JPG

2de leerjaar A & B - Wij zijn echte garnaalvissers!

Deze morgen werden we gewekt met "Hé, word eens wakker!" van Samson & Gert. Na een lekker ontbijt gaan we het strand onveilig maken. We voetballen, rapen schelpen, spelen in het zand en we kunnen pootje baden. We genieten ervan, omdat we om 13.30 uur opgepikt worden door de papa van Dominique. Met de huifkar gaan we terug naar het Reigersnest. Met onze laarzen, short & T-shirt stappen we op de huifkar die ons naar het strand van Oostduinkerke brengt. Een rit van een uur die we vullen met veel plezier en muziek. We zingen uit volle borst mee. Als we op het strand aankomen, zien we het boerenpaard in de verte vissen. Dominique, de garnaalvisser, laat ons zijn vondst zien. Sommigen durven de vissen vasthouden. Daarna brengt de huifkar ons naar de boerderij waar we veel leren over garnalen. We mogen er zelfs van proeven. Wat een lekkernij! De ambiance tijdens de terugrit zit er goed in. Moe maar voldaan genieten we van een ontspannende douche. Film kijken en dodo! Weer een onvergetelijke dag voorbij!

Tot morgen!

image00017.jpeg

3de & 4de leerjaar - WaLoFi, wat is dat?

De juffen van het 4de leerjaar kwamen met het idee om de strapdag eens op een andere manier aan te pakken. Het geplande fietstochtje werd geruild voor een heuse WaLoFi. De activiteit verliep als volgt: alle kapoenen mochten een vriendje kiezen waarmee ze het parcours gingen afleggen. Er werd afgesproken welke fiets er werd gebruikt. We trokken naar het parcours en de kapoenen moesten in teamverband WAndelen, LOpen en/of FIetsen. Als de ene aan het fietsen was, liep de andere er naast. Werd de ene moe, dan werd er van plaats gewisseld. De loper werd dan fietser. Werden beide kapoenen moe, dan konden ze allebei even wandelen. Walofi dus. Wat deed iedereen het goed! Wat werd er goed samengewerkt! Er waren zelfs teams die 6 rondjes hadden afgelegd! Bedankt aan alle vrijwilligers voor deze geslaagde strapdag!

IMG_2965.JPG

2de leerjaar A & B - Een geslaagde eerste dag!

Vandaag is de grote dag! Het tweede leerjaar vertrekt op zeeklassen naar Koksijde. Om 8 uur is iedereen paraat en klaar, daar gaan we. De rit verliep zeer vlot. Iedereen was heel enthousiast. Bij aankomst scheen de zon en konden we onze koekjes/fruitjes op het terras nuttigen. Na een, voor hen "te lange busrit", konden we gaan spelen in de speeltuin. 's Middags wachtte een lekkere maaltijd. De meeste kinderen smulden van het middagmaal. Om 14 uur werden we aan de molen verwacht. Patrick, de molenaar, verwelkomde ons. Eerst moesten we samen de molen verplaatsen. Daarna mochten eerst de jongens de doeken aan twee wieken vastmaken, daarna mochten de meisjes de andere twee doeken bevestigen. De grootste uitdaging kwam eraan: de molen beklimmen. Toen we bovenkwamen in de molen moesten we nog een verdieping hoger gaan. De kinderen werden 'een zak meel' en mochten met het touw naar beneden gaan. Dat was suuuuuuuuuuuuuuperleuk. Bij het afdalen van de trap hebben veel kinderen hun grenzen verlegd. Toen we aankwamen in het Reigersnest mochten ze eindelijk naar hun kamer om deze te installeren. Voor we gingen eten, speelden we nog even in de speeltuin. We sloten af met een heuse avondwandeling naar het strand met ons lampje. Tanden poetsen, verhaaltje vertellen, slaaplekker!

IMG_20230920_112836.jpg

3de leerjaar A & B - Wat vliegt de tijd!

Tijdens de lessen van taal werkten we rond het thema ‘We vliegen erin’. We leerden hier onder andere de zegswijze ‘De tijd vliegt’. En dat de tijd vliegt, hebben we gemerkt! Het lijkt alsof we nog maar net begonnen zijn en het 1ste taalthema zit er al op! We leerden tijdens de lessen hoe we goede vragen moeten stellen. Geen gesloten vragen waar je enkel met ja of nee op kan antwoorden, maar open vragen. Om het thema af te ronden nodigden we de papa van Fien uit om te interviewen. Hij is een echte piloot! We bedachten open vragen. De kapoenen kregen er niet genoeg van. Ze bleven maar vragen stellen. Plots ging de bel. Wat vliegt de tijd als je plezier maakt.

IMG_20230921_110510.jpg

Lagere school - Wij zijn allemaal helden!

Donderdag 21 september was het eindelijk zover! De dag van de startviering! We waren allemaal een beetje zenuwachtig. We hadden nochtans heel veel geoefend in de klas. In de grote kerk is het toch net iets anders. Gelukkig konden we al vroeg in de kerk terecht voor een generale repetitie. Waar moet ik staan? Hoe luid moet ik door de microfoon praten? Naar waar moet ik lopen? Dan zagen we de eerste schoolgenootjes de kerk binnen komen. “Juuuuuuf ik ben echt zenuwachtig!”, hoorden we enkele kapoenen zeggen. De stress was nergens voor nodig. Iedereen heeft het SCHITTEREND gedaan! Neem zelf maar eens een kijkje!
De kinderen van het derde leerjaar.

IMG_7833.jpeg

1ste leerjaar A & B - Stap en trap je mee, met 1A en 1B?

Vrijdag 22 september werd iedereen van de lagere school met de fiets verwacht.

Het Chiroterrein werd een mega-fietsen-stalling.

Voor sommigen werd het een kennismaking met ‘het sleuteltje en het fietsslot’, zodat de fietsen veilig achterbleven.
 

In de voormiddag oefenden we onze fietsvaardigheden op de speelplaats: wandelen met de fiets aan de hand, bochten nemen, afremmen bij een obstakel, slalommen, … Het ging al aardig vlot!

In de namiddag wandelden we rond het veld, langs de mais en door straten van Steenokkerzeel. We leerden hoe we ons op de openbare weg veilig moeten gedragen. 

 

Het was een sportieve dag voor de eersteklassers!

Juf Sofie

image00028.jpeg

2de leerjaar A & B - Wij trappen op strapdag!

Vrijdag was het strapdag. Dat wil zeggen dat we gingen fietsen en wandelen. In de voormiddag fietsten we in het veld. We hielden rekening met: afstand houden en hoe correct bochten nemen. In de namiddag gingen we met het eerste leerjaar wandelen. We genoten van buiten te zijn! Wat een leuke dag!

IMG_4382.JPG

2de leerjaar A - Wij gaan naar de zee, olé!

Wij gaan bijna op zeeklassen. Hoera! Daarom deden we een hoekenwerk in het thema van de zee. We oefenden de woorden van ons dictee in en schreven deze in een zeester. We deden een leesbingo en we lazen in boekjes over de zee. We speelden een rekenspel met oefeningen over optellen en aftrekken tot 20. We maakten van de mooiste vis van de zee een eigen creatie. Dit was superfijn en we hebben al helemaal zin in de zeeklassen!

IMG_20230914_143502.jpg

3de leerjaar A & B - Wij verkennen Steenokkerzeel!

Als een echte gids nam juf Isabelle ons gedurende 2 donderdagen mee op leerwandeling in de directe schoolomgeving. Wat leerden we veel! Over alles wat we op ons pad tegenkwamen, wist ze wel iets te vertellen. Wat een rijke schoolomgeving hebben wij! Wat een gekke straatnamen! Fuuuéééériiiisooonplaaaaaats was er eentje van. Over een tongtwister gesproken. Dank u, juf Isabelle!

image00016.jpeg

2de leerjaar B - De eerste week!

De eerste week is een feit alsook eentje met een hittegolf. Dan trekken we maar naar buiten, want in de klas is het veel te warm. We lezen in de tuin onder de bomen en schrijven onze woordjes voor dictee op de speelplaats met krijt. We werken op de leuke stoeltjes voor een lesje wero. Maar vooral … de plantenspuiten zorgen voor verkoeling. Dat doet deugd! We zijn warm, maar goed gestart.

image00013.jpeg

2de leerjaar B - Veilig in het verkeer!

We gaan nog de laatste keer fietsen in het veld.
En ….we steken over met onze fiets over het zebrapad. We bekijken eerst het filmpje van Bassie en Adriaan en we zingen het liedje: “Kijk links en rechts en nog een keer als je oversteken moet.”
Daarna doen we onze proef. Zo verdienen we ons brevet.

image00055.jpeg

2de leerjaar B - Wij zoeken verkoeling in de schaduw!

Het waren warme dagen vlak voor de grote toetsen. Daarom trokken we naar de tuin.
Daar konden we onze herhaling maken dankzij de aankoop van leuke stoeltjes. We genoten ervan!
Uitspraak van de kinderen: “Dankjewel, juf! Dit was leuk!”

image00014.jpeg

2de leerjaar B - Wij lezen voor!

Hier komt het vervolg van de jeugdboekenmaand!
We gaan ons prentenboek voorlezen in de derde kleuterklas.
We oefenen het voorlezen. We leren vragen stellen over het verhaal.
De kleuters luisterden aandachtig.
Wat een leuke activiteit, aldus de kinderen.
Voor herhaling vatbaar!

20230626_131331.jpg

3de graad A & B - Wij zijn technisch in Robotland!

Op 26 juni stond de jaarlijkse schoolreis op het programma. Het derde leerjaar trok naar Robotland. Daar leefden de leerlingen zich volop uit en experimenteerden ze met robots, kranen, voertuigen, technische snufjes en zoveel meer. De schoolreis sloten we af in een buitenspeeltuin waar ze konden spelen en genieten van een ijsje.

image00038.jpeg

1ste graad - We ontdekten Technopolis!

Op schoolreis met het eerste en tweede leerjaar.

We ontdekten Technopolis.
 

Op donderdag 25 mei stapten we op de bus.

We reden naar Technopolis.

Toen we aankwamen, hebben we onze jas aan de kapstok gehangen.

Onze rugzakken moesten in een kooi. Raar, hé?

De man van Technopolis bracht ons naar de speelzaal.

We mochten spelen en leren.

Ik printte heel veel geld.

Ik bestuurde een echte raket.

Beneden maakten we een film door 15 foto’s na elkaar te maken.

Buiten hebben we nog een koek gegeten in de zon.

Het was een fijne schoolreis!

 

Lennert

Odiel

IMG_20230602_132935.jpg

4de leerjaar A & B - Citytrippers van het eerste uur!

Met de trein naar Brussel! Niet de schoolbanken van Ter Ham, maar wel de Belgische hoofdstad was ons leerplatform van de dag! Met een 'getrainde' gids en twee juffen als 'gids-in-opleiding' trok het vierde leerjaar voor een dagje naar Brussel om een stadswandeling te maken en om er enkele highlights te bezoeken. De toeristenbus was er niets tegen! Heel wat verhalen, wist-je-datjes en stappen verder konden we onze lunch opeten in een gekend cafeetje op de Grote Markt. Nadien ging de wandeling verder en konden we nog even genieten van een stukje groen in het Warandepark. 

De Kunstberg, Breugelfonteintjes, Kathedraal, Manneke en Jeanneke Pis, Don Quichot,... zijn allemaal bezienswaardigheden die de leerlingen jullie graag even verduidelijken bij een gezinsuitstapje naar de Belgische hoofdstad. Alvast veel plezier!

IMG_20230601_111214.jpg

4de leerjaar A - De juf laat ons lopen!

We zijn begonnen aan de laatste weken van het schooljaar. Die tijd gebruiken we om alle leerstof op een fijne manier te herhalen. Zo zijn we goed voorbereid op de komende toetsen. ;)

Donderdag heeft de juf ons laten zweten! Ze vertelde ons dat er een 'wandeldictee' op het programma stond. We moesten 30 verstopte kaartjes zoeken op de speelplaats. Op die kaartjes zouden we een woord lezen met een bepaalde spellingsmoeilijkheid. Als we eentje hadden gevonden en gelezen, liepen we in volle vaart terug naar ons blad en schreven we het woord op naast het juiste getal. Tijdens het beluisteren van de opdracht waren we zo enthousiast dat we er een wedstrijdje onder elkaar van maakten! We renden minuten aan een stuk om alle woorden te vinden! Enkele kinderen waren op het einde van deze les zo rood als een tomaat. Sport, spel en leren... Het kan! 

image00002.jpeg

4de leerjaar A & B - Moet er nog friet zijn?

Juuuff,... ik heb geen boterhammen mee! Juffff, mijn brooddoos is leeg! Juuuuufffff, mijn mama heeft mijn eten aan jou gegeven om in de frigo te zetten! GEFOPT!
In het vierde leerjaar leren we gedurende het schooljaar heel wat over België. Het ontstaan ervan, maar ook de provincies en belangrijke steden kwamen uitgebreid aan bod. Na een geslaagde provinciebeurs wilden wij deze enthousiaste bende belonen met een typisch Belgisch gerecht. We konden rekenen op even enthousiaste ouders om ons hierbij te helpen. Bedankt aan iedereen! 

De blije gezichten, de brede glimlach van iedereen en de 'mmmmmm'-geluidjes lieten niets aan de fantasie over! Iedereen was tevreden!

IMG_20230525_135313.jpg

4de leerjaar A & B - Welkom in ons land!

Na weken hard zwoegen in de klas was het dan eindelijk zover, onze provinciebeurs!
De juffen hadden onze ouders en grootouders uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. Zenuwachtig stelden we ons standje op en wachtten we schuifelend achter onze tafel. Voorzichtig piepten we al eens naar buiten. De massa mensen die graag naar binnen wilden komen, lieten onze knietjes wankelen. ;) Het startschot werd gegeven en de deuren werden geopend. Nieuwsgierig en heel geïnteresseerd luisterde het publiek naar wat we allemaal hadden ontdekt over de provincies en de hoofdstad van ons land. We vertelden hen leuke weetjes, gaven heel wat uitstaptipjes en lieten hen proeven van streekproducten. Ze waren onder de indruk van al onze mooie knutselwerken. De zenuwen verdwenen al snel. Ze maakten plaats voor een groot trotsgevoel! Dat hebben we goed gedaan!

IMG_2770.jpg

6de leerjaar A & B - Alleen de weg op!

Na enkele weken goed oefenen was het vandaag eindelijk zover... het fietsexamen!

Tijd om te bewijzen dat we ons ook met de fiets veilig kunnen verplaatsen. 
Met de fiets aan de hand en een gezonde portie zenuwen was het aftellen tot vertrek.
Minuten leken uren terwijl we stonden te wachten, maar het fietsexamen zelf vloog voorbij!

Iedereen bracht het fietsexamen tot een goed einde en kwam weer veilig aan op school.  

 

Groetjes,
het zesde leerjaar 

20230421_111309.jpg

3de leerjaar A & B - Wij zijn auteurs!

Als afsluiter van een thema w.o. trokken de leerlingen van het derde leerjaar eropuit.
In het park gingen de kinderen niet alleen op onderzoek, maar ook exploreren, leren, wandelen en spelen stond op het afvinklijstje. Kortom, we hebben volop genoten!

image00003.jpeg

2de leerjaar B - Wij zijn auteurs!

De jeugdboekenmaand startte op school met een voorleesontbijt. Daarna gingen we aan de slag.
“We gaan een prentenboek maken”, kondigde de juf aan. Daarvoor gingen we grasduinen de bib.
We zochten prentenboeken die we leuk vonden. We bekeken de flap, de prenten, maar ook de tekst. We lazen de prentenboeken in de droomhut om inspiratie op te doen. Wie is het hoofdpersonage? Wie doet er mee in het verhaal? Wat gebeurt er? Alle W-vragen kwamen aan bod. We bedachten en schreven een eigen verhaal. Welke tekeningen pasten bij het verhaal? We lieten het verhaal leven. Iedereen ging aan het werk als tekenaars. Dan werd het boek in elkaar gezet. Wat zijn ze fier op hun resultaat. In groepjes gaan we na de vakantie de boeken voorlezen bij de kleuters. Een maand vol momentjes van geluk.
Wordt vervolgd…

image00021.jpeg

1ste leerjaar A & B - Wij zijn echte geluksvogels!

Wij zijn echte geluksvogels!

Het is jeugdboekenmaand en wij kunnen nu echt ALLES lezen!

 

Begin maart leerden we onze laatste twee woorden: duif en kei! 

We zijn kei-blij! Want met deze laatste letters hebben de boeken geen geheimen meer voor ons! 

Beste bib, we komen er weer aan!

 

Met de zon op onze snoet wandelden we naar de bibliotheek om er drie nieuwe exemplaren uit te gaan kiezen.

Terug in de klas openden we een heus boekenrestaurant! Welk boek kies jij? We bestudeerden de flap. We leerden over de rug van het boek, de titel, de schrijver en de ‘korte inhoud’. In groepjes bespraken we onze boeken en ontdekten dat de anderen ook best leuke keuzes hadden gemaakt.

 

Omdat het thema van de jeugdboekenmaand ‘geluksvogels’ was, leerden we heel wat bij over de geluksvogels. De eerste klas leerde kaketoe van dichtbij kennen en we knutselden een kaketoe in het gras.

 

Deze maand bezochten we de droomhut en werden we bezocht door lezende mama’s.

 

We maakten in de eerste klas van elke dag weer een feest! Maar het letterfeest was toch het allerleukst!!

 

Ziezo! Het tweede trimester hebben we achter de rug!

Jullie werkten hard, je vakantie heb je 'dubbel en dik’ verdiend!

 

Veel plezier!

Vrolijk paasfeest!

juf Rani en juf Sofie

IMG20230310152519.jpg

2de leerjaar A - Bekijk de wereld eens door een andere bril!

Tijdens de jeugdboekenmaand werken we rond het verhaal van Mingo. Mingo leert ons om te gaan met gevoelens en om positief in het leven te staan. Om het verhaaltje te verwerken, ontworpen we een bril om de wereld anders te bekijken. Denk aan een bril waarmee het lijkt of je in de zee zit. Of waardoor je de wereld met een verliefde blik bekijkt. Eerst maakten we een ontwerp van onze bril. Nadien kregen we vrij spel om de bril uit te werken. Alles wat in de klas lag, mocht gebruikt worden. Nu ja, bijna alles.
Wat vinden jullie ervan?

IMG20230313133556.jpg

2de leerjaar A - Welkom in ons laboratorium!

Joepie, wat hebben we geluk! We mogen professor Ouw (wero) en professor Sila (taal) 3 weken lang helpen!
Wat zinkt en wat drijft? Wat is magnetisch? Wat lost op in water? Kan een prop papier in een emmer water droog blijven? Wat gebeurt er wanneer ik mijn vinger in afwasmiddel dop en dit in een soepbord met peper steek? SPANNEND!

IMG20230214150850.jpg

2de leerjaar A - Wij zijn ontwerpers!

Tijdens de lessen van taal werkten we rond het thema hoofddeksels. Uiteraard konden we het niet laten om onze eigen hoed te ontwerpen. We hadden al heel veel geëxperimenteerd in de klas met het mengen van verf en het maken van kleurgradaties. Wist je dat je uit een potje witte en een potje rode verf heel veel verschillende gradaties kan halen? En wist je dat blauw en geel een hele nieuwe kleur maakt? Nu mochten we al onze kennis samengieten in het ontwerp van onze hoed. Normaal gingen we de hoeden dragen met carnaval, maar omdat iedereen zo enthousiast was over zijn ontwerp, mogen we de hoeden binnenkort tonen tijdens de modeshow van L4. Hiervoor wachten we nog op iets beter weer. Dat zal voor na de paasvakantie zijn. SPANNEND!

IMG_20230328_112622.jpg

4de leerjaar A & B - Ik maakte een fout!

Met het einde van de 40-dagentijd en het begin van de paasvakantie in zicht trok de hele lagere school richting de Sint-Rumolduskerk. Met ons allen stonden we even stil bij al die keren dat we eens iets fout deden. Hebben we het daarna ook proberen goed te maken? We ontdekten dat ruzie maken of eens aan onszelf denken menselijk is. Het allerbelangrijkste is je fouten inzien en dat je het weer goed wil maken.
We hoorden het verhaal van Zacheüs de tollenaar. Hij vroeg te veel geld aan de mensen. Heel de stad was boos op hem. Zacheüs voelde zich vaak eenzaam en alleen. Hij had niet verwacht dat Jezus uitgerekend bij hem wou komen eten! Jezus liet hem nadenken over zichzelf en zijn daden. Met het duwtje van Jezus in de rug veranderde hij zijn leven. Na het beluisteren van het verhaal moesten we besluiten dat we ons allemaal wel eens Zacheüs en/of Jezus hebben gevoeld. Het deed ons nadenken over onze eigen daden.
Naast verschillende boeiende tekstjes werd de viering opgeleukt met toneeltjes en liedjes. Fijn dat we nog even konden samenzijn voor de vakantie.

IMG_20230323_100132.jpg

4de leerjaar A & B - De politie, onze vriend!

Deze week werden we verwacht op het verkeerspark naast het politiekantoor. Daar moesten we bewijzen dat we de afgelopen jaren hard hadden geoefend op de betekenis van de verkeersborden. Ook onze kennis van de verkeersregels werd nagegaan. Op het verkeerspark bootsten we de realiteit na. We moesten stoppen voor verkeerslichten, voorrang van rechts verlenen, stoppen voor een tram,… De agent moest wel een aantal keer fluiten omdat we een overtredingen hadden gemaakt. Woeps! ;) Bij een andere agent mochten we laten zien dat we al enkele fietsvaardigheden onder de knie hebben. Dat ging niet bij iedereen zonder slag of stoot. ;)
Zonder al te veel kleerscheuren kwamen we tegen de middag terug aan op school. Een fijne ervaring!

IMG20230301095211.jpg

2de leerjaar A - Wat zijn we goed! 

Na het voorleesverhaal van Dipper gaf de juf iedereen 20 stickers. Iedereen schreef op elke sticker een complimentje over iemand van de klas. Nadien mochten we de complimentjes op elkaars trui kleven. Zo konden we goed lezen wat onze klasgenootjes onze sterke punten vonden. Ook de juf mocht hierbij niet ontbreken. Wat hadden we hier plezier in! Nadien kleefden we de complimenten op een blad om ze goed te lezen. Wauw, vindt iedereen echt dat ik een goede tekenaar ben?! Of een goede voetballer?! Ideaal om ons eigen complimentenblaadje voor de grote complimentenboom in te vullen.

IMG_20230324_105020.jpg

4de leerjaar A & B - Wij helpen onze slijmerige vriendjes!

Enkele weken geleden stond er een paddenoverzet gepland. Sil, onze begeleider, mailde naar de juffen. Het weer was te ongunstig en de padden zouden zich niet laten zien. Daarom werd deze activiteit uitgesteld naar donderdag 23 maart en vrijdag 24 maart.

 

Voor de activiteit keken we in de klas naar een nieuwsbericht over de paddentrek. ’s Morgens stond we met ons fluohesje en laarzen aan klaar voor een dol avontuur! We ontdekten dat padden afgelopen periode ontwaken uit hun winterslaap. Door het vochtige weer, in combinatie met matige temperaturen, komen ze uit hun schuilplaatsen waar ze de winter doorbrachten. We leerden dat de mannetjes eigenlijk een beetje lui zijn. ;) Ze wachten de vrouwtjes op en springen op hun rug wanneer ze voorbij komen. Ze klampen zich dan hard vast en brengen de tocht naar de poel door op het vrouwtje haar rug. Deze tocht mochten we onderweg nabootsen. Verschillende jongens ‘vochten’ om een meisje te kunnen bemachtigen. Wat hebben wij gelachen!

Helaas kan de tocht naar de poel erg gevaarlijk zijn! Doordat ze in massa naar de poel trekken, worden vele padden tijdens hun oversteek op straat aangereden.

 

Onderweg naar de poel leerden we hoe we de padden konden helpen. Vaak worden er schermen geplaatst. De padden belanden tijdens hun tocht in emmers die voor de schermen in de grond gegraven worden. Vrijwilligers halen de padden uit de emmers en brengen ze veilig naar de poel.

 

We kwamen aan bij Jos en Chris. In hun prachtige tuin haalde Sil de fuiken uit de vijver. Wat waren we verwonderd door de grote vangst! We leerden superveel bij over deze amfibieën!

We bestudeerden de diertjes en mochten zelfs even een watersalamander vasthouden!

 

Weer een mooie dag vol herinneringen rijker! Het mooiste bewijs dat leren helemaal niet saai hoeft te zijn!

IMG_8902.jpeg

5de & 6de leerjaar - Nautilius!

Het 5de en 6de leerjaar gingen samen naar een toneelstuk kijken gebaseerd op het bekende verhaal van Jules Verne, 20.000 mijlen onder de zee. Hieronder lees je hun verslagen en indrukken.

Het ging over een kapitein in een duikboot.
Het was heel goed geacteerd en hele mooie beelden. -Lotte & Vince-

Het ging over een man die niet op het land wou leven, maar in het water.
Het was leuk, grappig en megatof. -Nouhayla & Elise-

Het gaat over een kapitein die naar de bodem van de zee ging, maar op het einde terug wou.
We vonden het grappig, maar een beetje saai. -Vin & David-

 

Het ging over een kapitein die in een duikboot aan het varen was.  
We vonden het een beetje saai. -Jasper en Elena -

Het gaat over een kapitein die voor een jaar in de oceaan duikt.
We vonden het superleuk. -Indra en Loredana-

Het ging over een kapitein die een onderwaterlander wou zijn.
Het was grappig en goed, maar een beetje lang. -Luca & Siebe-

De kapitein wil onder water leven.
Het was heel leuk. -Neal & Lies-

Het ging over een kapitein die op de bodem van de oceaan ging duiken.
We vonden het grappig. -Louise & Arman-

Het ging over een kapitein die vastzat 200 mijl onder de zee.
We vonden het fantastisch, droevig en spannend. -Aaron & Marwan -

Er is een kapitein van een duikboot die heel veel van water en de zee houdt. Hij wil onder water wonen. Hij gaat onder water, maar merkt dat de zee heel vies geworden is. Ik vond dat de acteur zijn rol super goed kon spelen. Ook de effecten en geluiden waren heel goed. -Ahmed Can  6A-

Er is een kapitein van een duikboot die heel veel van water en de zee houdt. Hij wil onder water wonen. Na 365 dagen merkt hij dat hij zijn verjaardag vergeten is. Hij wou terug naar de kust, maar het ging niet. Uiteindelijk lukt het hem wel. Ik vond de muziek zeer goed. -Oona 6B-

Een kapitein die wou leven onder de zee. Zijn boot wou steeds dieper en dieper gaan. Toen de kapitein naar boven wou gaan, luisterde de boot niet. Daardoor ging de boot kapot. De acteur kon zeer goed acteren. Ook de muzikanten speelden goed muziek. -Rithika 6B-

Er was een kapitein die wou leven onder de zee. Ik vond het erg tof. De acteur, de muzikanten en de soundeffects waren ook tof. -Rhune 6A-

Het ging over kapitein Nemo die in het water wou wonen. Hij had heimwee, maar de duikboot zonk. Ik vond het leuk dat er coole beelden waren. -Lex 6B-

Het ging over een kapitein die in de zee wou wonen en ongelukkig werd. Uiteindelijk zonk zijn duikboot. Ik vond het leuk dat er speciale tekeningen bij waren. -Alexander 6A-

De muziekeffecten waren heel geloofwaardig. -Rihanna 6B-

Die speciale effecten! WAAUW! -Diana 6B-
Ik vond de muziek spannend. -Nora 6B en Fleur 6A-
Ik vond de beelden op de apparaten en de muziek het leukst. -Onah 6A-
Ik vond de beeldschermen leuk. -Arno 6A-
Ik vond het interessant, maar wel een beetje lang. -Robbe en Rayan 6A-
De geluidseffecten waren heel goed. Ze maakten het toneelstuk levendiger. -Febe 6B-
De muziek was leuk en cool. -Arne 6A-
De geluidseffecten waren heel geloofwaardig. -Mirte 6B-
De effecten op de schermen vond ik het best. -Eline en Josephine 6A-

Het toneelstuk ging over een kapitein die in een onderzeeër wou wonen. Zijn boot was te diep gegaan. Hij moest zijn boot achterlaten. De beelden op het scherm vond ik heel mooi. De acteur was perfect, hij zat ook goed in zijn rol. -Anaïs 6A-

De acteur wil dat we beter gaan zorgen voor het milieu. Ik vond het toneelstuk goed. Want zo iets overbrengen in een toneel is heel creatief. De pictogrammen waren ook tof. -Hanne 6A-

Super leuk. Het was cool en was goed in elkaar gestoken. Ik vond het laatste stukje het beste.
-Celle 6B-

IMG20230228151755.jpg

2de leerjaar A - BINGO!

Woordenschat en spelling oefenen is superleuk! Tijdens de lessen staat er telkens een woord in de kijker. Dit woord hangen we op in de klas en we verwijzen er gedurende heel het thema naar. Net voor een toets van taaldenken of een herhalingstoets van spelling oefenen we de woordenschat in via een hoekenwerk. Denk aan bingo, een woordslang, een memo, een dobbelstenenspel. TOF!

IMG_20230307_093035.jpg

4de leerjaar A & B - Wij ontdekken het gemeentehuis!

Dat gebouw naast de sporthal? Wat is dat eigenlijk?

Dat weet iedereen natuurlijk al wel! Het gemeentehuis natuurlijk! Maar…. wat niet iedereen weet is hoe het daar achter de schermen aan toe gaat. Wij mochten wel eens gaan kijken! Spannend!

Eerst kregen uitleg van de burgemeester en zijn schepenen over hoe het daar allemaal aan toe gaat. Nadien kwamen we door een fotozoektocht heel wat meer te weten en mochten we op elk bureau, elke vergaderzaal en zelfs in de kelder een kijkje gaan nemen! Bedankt burgemeester Kurt dat wij jouw gemeentehuis (en dat van alle Steenokkerzeelse burgers ;)) mochten ontdekken!

image00001.jpeg

2de leerjaar B - Late winterpret!

Wat doen we als het in België eens sneeuwt?

Dan gaan we in de sneeuw spelen natuurlijk!

Met de slee sleeën en sneeuwmannen maken.

Wat een topmoment! Dankjewel juf dat we dit mochten doen.

IMG_3774.jpeg

1ste leerjaar A & B - Wandel je mee met 1A en 1B?

Wandel je mee met 1A en AB?

Deze keer met de ‘echte’ politie, ok?

 

Op de dag van de liefde hadden we alvast de zon besteld, ze schitterde boven onze school.

De fluo-jasjes van onze eersteklassers knalden door de straten, als een schitterend vuurwerk!

We kregen belangrijk bezoek: de politie van Steenokkerzeel wilde met ons gaan wandelen, wat een eer!

 

Eerst kregen we verkeersles op de speelplaats. We leerden over de openbare weg, voetgangers en hun plaats hierop, wandelen tegen de huizenrij, oversteken, het zebrapad, ….

Nadien maakten we een wandeling doorheen het verkeer en mochten we per twee oversteken.

We oefenden dit vier keer!

Eerst naar links, dan naar rechts en nog eens naar links kijken.

 

De juffen vonden het wel spannend toen ze plots overal kinderen van hun klas zagen oversteken, maar… de politie zag dat het goed was!

Dankjewel!

 

Vele groetjes,

de kapoenen van de eerste klas

image00001.jpeg

2de leerjaar A & B - Onze klas zit vol creativiteit!

Carnaval zal niet onopgemerkt voorbij gaan. Ook niet voor diegene die zich niet willen, kunnen of mogen verkleden. Dat is geen enkel probleem, want dan maken wij zelf een masker en maken we plezier. We gaan op bezoek in de derde kleuterklas. Juf Lieve zet muziek op en wij tonen onze mooie snoet. Wat een fijne afsluiter!

IMG20230217132309.jpg

2de leerjaar A - Een gekke dag in 2A!

De juf schrok vandaag op school. Wie waren al die ninja’s, prinsessen, ruimtevaarders,…? Tijdens het hoekenwerk maakten we maskers en hoofddeksels om onze outfit af te werken. Een massage kon hier duidelijk ook niet ontbreken. De laatste dag voor de vakantie is altijd een klein beetje feest. Letterlijk deze keer, want het laatste uur trokken we naar de speelplaats om met de hele school te dansen op carnavalsmuziek. FEEST!

SAM_4088.JPG

4de leerjaar A & B - De klas tegen de juf!

De vakantie naderde en onze juf vond dat het tijd was voor een uitdaging!
Vrijdagnamiddag verschenen er allerlei zotte opdrachten op het bord. We kregen drie lesuren de tijd om allerlei opdrachten te vervullen. We begonnen met de moeilijkste opdracht: "de hele klas moet 2 minuten zwijgen". Zwijgen is voor ons sowieso al moeilijk, maar als de juf vooraan ieder van ons staat uit te dagen door ons vragen te stellen, werd het wel héél moeilijk! Pff, deze opdracht was nog maar het begin!
Samen zochten we naar een verstopt item in de klas, markeerden we alle letters 'e' op een krantenpagina, lakten we bij iedereen minstens één nagel, mummificeerden we iemand met een toiletrol, tekenden we vijf leerkrachten die onze juf moest herkennen, we bakten voor iedereen minstens één pannenkoek, zorgden voor een ei, hielden dertig minuten een ballon in de lucht, gaven we vijf kinderen een gek kapsel, werd er de hele tijd spelletjes gespeeld, werden de banken gekuist, gaven we juf Kaat en juf Mieke een applaus voor al het harde werk,... dag was echt een feestje!
 

Op de fotopagina kunnen jullie genieten van heerlijke, wazige foto's door ons getrokken! Ahja, ook dat was één van de opdrachten! ;) 

Wij gaan eerst genieten van een weekje vakantie, maar kijken nu al uit om elkaar terug te zien! 

IMG_20230217_100943.jpg

4de leerjaar A & B - Dolle pret tijdens het rekenhoekenwerk!

Twee weken geleden leerden we de kommagetallen kennen. Iedereen verheugde zich al van begin schooljaar op dit spannend avontuur. Sommige kinderen begonnen eraan met knikkende knieën, maar al snel bleek die angst nergens voor nodig! De juf was een echte goochelaar! Met een sjaal toverde ze 2 volledige kinderen én nog een half kind. Het eerste kommagetal ‘2,5’ was geboren! ;) Na de uitleg schreven we met het grootste gemak kommagetallen juist. In onze werkboek werden alle oefeningen vlotjes gemaakt.
Vrijdag voor de vakantie startte de dag met een heus kommagetallenhoekenwerk. We speelden verschillende spelletjes en oefenden ondertussen goed de leerstof in. We zijn er bijna klaar voor om in het vijfde leerjaar de procenten te ontdekken! ;)   

image00003.jpeg

2de leerjaar B - Wil jij mijn valentijntje zijn?

Valentijn is niet alleen het feest voor de koppeltjes. Wij denken dan ook aan onze vriendjes en vriendinnetjes, mama en papa, broers en zussen en iedereen die we graag zien. We maakten een leuke papierhouder met een lieve boodschap.

image00001.jpeg

2de leerjaar B - Wij stellen goede vragen!

Omdat we terug in de tijd stapten naar de periode van oma en opa nodigden we juf Viviane uit voor een interview.
Eerst verdiepten we ons in die tijd en daarna bereidden we de vragen voor.
Het was heel interessant. Juf Viviane had zelfs wat attributen mee van vroeger. We hingen aan haar lippen.

image00009.jpeg

2de leerjaar A & B - Fietsen maar!

Weer of geen weer... We gaan fietsen! In het veld, voor sommigen een moeilijke opdracht, maar iedereen doet erg zijn best. Anderen genieten er ontzettend van. Er zijn er die erin slagen om hun duim op te steken.

Dikke duim voor de leerlingen van klas twee.

image00006.jpeg

2de leerjaar B - Spelen met gedichten!

Tijdens de gedichtenweek koppelen we het aangename aan het nuttige. We spelen het gedicht “die gekke juf Boggemog” en oefenen op de maanden van het jaar.
Voor we echt gaan spelen, wordt er geoefend op het uiten van gevoelens. Dat is de basis voor elk toneel.
Sommigen kunnen dit heel goed. Er zitten toch wat witte raven tussen. Geweldig om te zien, knap gedaan!

IMG_8577.jpeg

5de leerjaar A & B - Alle lof voor het witte goud!

Dinsdag trokken we met de fiets richting De Krop in Kampenhout.
De wind, de wolken en zelfs een paar minder opgepompte banden hielden ons niet tegen. Onder begeleiding van enkele lieftallige ouders fietsen we door de velden richting De Krop.
Eens toegekomen werden we verwelkomd door een 7-tal vrijwilligers van De Krop. We kregen een voorschort en een boerenhemd om ons helemaal in te leven als wiltoofboeren van weleer.
Als echte Brabanders leerden we hoe het witloof groeit, hoe het te langen, in te pakken en het te verkopen. Er was zelfs een workshop koken en knutselen met witloof en witloofwortels. Het proeven van de witloofsoep was voor sommigen een uitdaging, maar iedereen heeft geproefd!
We sloten deze topvoormiddag af met een dikke dank je wel voor de vrijwilligers van De Krop en fietsten, tegen de wind in deze keer, veilig terug naar de school.
Nogmaals een super dank je wel voor de ouders die ons mee begeleidde!

De juffen van 5A en 5B!

327157428_652504219964217_7324187104709566434_n.jpg

5de leerjaar B - Gek rekenwerk!

Een hele dag aan een bank zitten en luisteren naar de juf die alweer iets vertelt. Hoe leuk dit ook is, soms is het eens fijn om wat verandering te hebben. Zo besloot 5B om te rekenen op een speciale manier.

Je vraagt je waarschijnlijk af hoe je kan rekenen op een speciale manier. Vanaf nu kan 5B je daarop een antwoord geven. Ze mochten rekenen waar ze maar wilden. Ze maakten oefeningen onder de tafel, op een stoel, op de tafel, onder de kapstok, op de grond,… Zowel de leerlingen als de juf vonden dit heel fijn. De leerlingen mochten overal zitten waar ze wilden en de juf was blij omdat iedereen keigoed doorwerkte.

Dit doen we vaker!

324616288_744525106992933_6509173482480652885_n.jpg

5de leerjaar A & B - Wij klinken op het nieuwe jaar!

Op donderdag 19 januari hebben de leerlingen van het vijfde leerjaar een eigen receptie georganiseerd met een klein maandje vertraging. (Is het ooit te laat voor een receptie?) De leerlingen hebben alles zelf georganiseerd. Zo hebben ze zelf de recepten opgezocht, hun eigen materiaallijst gemaakt, de ingrediënten meegenomen en alles zelf gemaakt.

Wat hebben we die dag goed gegeten!  
 

Er stond van alles op de kaart: 

 • tomatensoep 

 • mini hamburgers 

 • worstenbroodjes 

 • limonade 

 • mini pizza 

 • wraps 

 • taco’s met guacamole en groenten 

 • brownietaart 

 • koekjes met fruit en slagroom 

 • slagroomtaart 

   

Wat heeft het vijfde leerjaar bewezen dat ze goed kunnen koken. Ik zou hun kookkunsten thuis zeker inzetten.  

20230131_155739.jpg

6de leerjaar A & B - Dag Zinal!

Vandaag stonden we weer op tijd op. Het is onze laatste skiles. Het opstaan is toch moeilijker dan verwacht. Iedereen is nog moe van de dankavond. Het lijkt ook wel wat moeilijker om afscheid te nemen van ons bed. Precies alsof we aanvoelen dat dit de laatste keer is en er nog eens extra hard van willen genieten. Maar dan is het tijd voor het ontbijt en valiezen maken.

Het inpakken van al onze spullen en herinneringen loopt op sommige kamers moeizamer dan in andere. Soms moeten we toch goed uitzoeken van wie welke sok of T-shirt is. We krijgen hiervoor hulp van juf Tine, juf Lut en juf Christine. Gelukkig maar! Dan souvenirtjes in de valies steken en goed duwen dat de valies dicht gaat. Onze handbagage klaarmaken. Nog een snoepje of koekje wegsteken voor de terugreis. Als iedereen klaar is, hebben we nog tijd voor een fijne activiteit met heel de groep. We krijgen een les drama.

Er staat vandaag een stralende zon aan de hemel. De perfecte ski-omstandigheden. We doen alle pistes nog een laatste keer. Na het skiën brengen we ook onze skilatten terug naar het hotel. De laatste skidag is een feit. Al het materiaal wordt terug ingeleverd. Iedereen is het er mee eens. We hadden het hier reuze naar ons zin en hebben fantastische dingen geleerd.

Nu moeten we ons even haasten. Na het inleveren van het materiaal nog snel een vieruurtje eten en onze valiezen gaan halen. We hebben nog net tijd om een frisse T-shirt aan te trekken, maar dan is het eind van ons verblijf in Zinal een feit. Valiezen worden ingeladen in de bus. Snel een lichte hap eten en instappen. Dag Zinal! We hadden het hier reuze naar ons zin.

Nog een laatste blik door het raam naar het mooie landschap en dan vallen onze ogen toe. Vaarwel Zwitserland, het was superfijn op sneeuwklassen. Maar ik ben ook wel blij dat ik morgen mijn ouders weer mag knuffelen en alles kan vertellen wat ik hier heb meegemaakt.

 

Tot morgen mama, papa, broer, zus, oma, opa,…

20230131_155348.jpg

6de leerjaar A & B - Onze laatste avond in Zinal!

Vanmorgen mochten we een halfuurtje langer slapen en kregen we wat extra tijd om waar nodig onze rommel een beetje weg te werken. De mensen die komen poetsen, belonen de gasten die hun verblijf het best opgeruimd en het ordelijkst achterlaten. Elke dag wordt de kamerprijs uitgereikt in de vorm van een heerlijk stuk echte Zwitserse chocolade. Daar kan je al eens een extra inspanning voor doen!

Na het ontbijt vertrokken we op souvenirtjesjacht. Goed afwegen wat we willen kopen en dan onze schatten tonen aan onze klasgenoten. We proberen onze muntjes zoveel mogelijk op te gebruiken. Nu komt de les van hoofdrekenen toch goed van pas...

Na de wandeling bleef er nog net een beetje tijd over om ons uit te leven op de sleepiste en dan wachtte ons alweer een lekker middagmaal. Geen tijd voor platte rust vandaag, want om 12u45 moesten we naar de kabellift vertrekken om onze afspraak met de skimonitor niet te missen. 

We zetten allen ons beste beentje voor vandaag, want straks krijgen we ons brevet. De gevorderden wagen zich nog eens aan een zwarte piste en de beginnelingen blijven oefenen op de blauwe piste en deden ook al een stukje rood. Ondanks het feit dat wij al een week aan het oefenen zijn, blijft het toch spannend. Kom ik beneden zonder te vallen? We moesten vandaag nog 1 keer bewijzen wat we allemaal hadden geleerd om ons skidiploma te behalen. Raad eens… Iedereen is met glans geslaagd!

Wanneer iedereen proper gewassen is, is het al tijd voor ons avondeten: hamburger met frietjes. Als dessert krijgen we afscheidstaart! Mmmmm, heerlijk! Na het avondeten komt al onze laatste avondactiviteit: de dankavond. Iedereen trekt zijn mooiste kleren aan. Samen met de andere scholen houden we een heus swingpaleis. De tijd vliegt weer voorbij. Voor we het doorhebben, is het al tijd om te gaan slapen. Voor de laatste keer op onze kamer, met onze vrienden. Ondanks de vermoeidheid verloopt het inslapen toch iets moeilijker. Iedereen wil er precies nog een laatste keer van genieten. Maar dan vallen de oogjes eindelijk toe. Maar goed ook, want morgen wacht er ons een super drukke (maar jammer genoeg) laatste dag.

Groetjes uit Zinal

20230129_145011.jpg

6de leerjaar A & B - Wij ontdekken Grimentz!

Deze voormiddag gingen we met de bus naar Grimentz, een authentiek dorp met typische huisjes van hier. We kregen een vragenlijst mee en mochten in groepjes naar antwoorden zoeken. In het mooie kerkje konden we ons een beetje opwarmen. Zo leerden we op een leuke manier heel wat bij over het leven in een bergdorp gedurende verschillende eeuwen. De juffen mochten alweer met complimentjes strooien, want zij vonden dat iedereen superfijn had samengewerkt en dat we heel veel juiste oplossingen hadden genoteerd.  

Na het middageten mochten we weer gaan skiën. Ongelooflijk hoe snel onze beginners de basis onder de knie hebben gekregen! Allemaal gingen ze vandaag al zingend van de lange blauwe piste af en ze vonden het super. “Weet je dat wij 4 dagen geleden nog nooit op latten hadden gestaan en zie ons hier nu die berg afglijden!” Ze mogen heel fier zijn en dat zijn de juffen ook.

Na het avondeten stond er een bezinningsmoment en nog een knutselactiviteit op het programma. De resultaten daarvan zien jullie binnenkort wel bij het uitpakken van de valies. Of morgen misschien op een groepsfoto??

Nog even melden dat hier heel enthousiast werd gereageerd op alle lieve brieven en kaartjes die al onze richting uitkwamen. Dankjewel aan alle schrijvers en schrijfsters!

Groetjes uit Zinal

G10.jpg

2de leerjaar A - Hocus Pocus PATS!

Drie weken lang dompelden we ons onder in de wereld van de tv-shows.
We leerden goocheltrucs, bekeken en bespraken het tv-programma ‘The Voice’ en breidden onze woordenschat uit met moeilijke woorden zoals joelen, het publiek, de presentator en de jury.
Dolenthousiast besloten we om het thema te eindigen met een ECHTE tv-show. Een GOOCHELSHOW! Om het nog een beetje spannender te maken, besloten we om de hele school uit te nodigen om naar onze goochelshow te kijken. Hiervoor moesten we uiteraard een reclameaffiche maken die we in heel de school hebben opgehangen. Voor het maken van de reclameaffiche leerden we een ‘cool’ trucje. Wat is dat trucje dan? Wel,… dat is een geheim en een goochelaar verklapt nooit zijn kunsten. Geniet van de foto’s en van onze goochelshow.
Klik hier om onze goochelshow te bekijken!
Mysterieuze groetjes van juf Sais en haar magische goochelaars!

V13.jpg

2de leerjaar A - Hip hip hoeraaaaa!

Verjaardagen vieren nemen we heel serieus. We zingen een liedje voor de jarige, delen samen met een vriendje onze heerlijke traktaties uit en genieten van al dat lekkers tijdens een liedje naar keuze. De jarige mag zelf zijn kroon versieren en ondertussen maakt iedereen een mooie tekening. Bij elke tekening hoort natuurlijk ook een complimentje: “Ik vind je grappig!”, “Je bent mijn beste vriend!” of “Je hebt mooie haren!”. Wat is jarig zijn leuk!

K20.jpg

2de leerjaar A - Een fijn kersthoekenwerk!

De laatste schooldag van het jaar konden we tijdens het hoekenwerk kiezen tussen heel wat leuke activiteiten. We maakten kerstbomen met plasticine en versierden ze met knopjes. Uiteraard was er ook ruimte voor eigen creaties. Wat maakten we plezier! De plasticine hoek was dan ook de populairste hoek! We ontworpen kerstkaarten en konden hierbij kiezen tussen heel wat materialen zoals pijpragers of stofjes. We maakten dierenfiguren uit piepschuim of maakten kerstfiguren met strijkkralen. En daar ging de bel. Ooh is het al gedaan? Ik wou nog zoveel knutselen!

20230129_145011.jpg

6de leerjaar A & B - Onze band wordt sterker en sterker!

We zijn intussen al aan dag 4 van onze avonturen in Zwitserland. Bij de meesten begint de vermoeidheid zich wel te laten voelen dus deden we het vandaag een beetje rustiger.

In de voormiddag was er de dagelijkse skibeurt waar iedereen naar uitkijkt en waar er spectaculaire vorderingen worden gemaakt. De omstandigheden zijn dan ook uitstekend: zachte sneeuw, een stralende zon, een geweldige skileraar en een vriendengroep waarin iedereen mekaar helpt en aanmoedigt. De gevorderden zien we geregeld voorbijflitsen. De beginners mochten al naar de blauwe piste. Iedereen geniet van het skiën en van de gezonde lucht.

In de namiddag waren we helemaal klaar voor onze langste wandeling. We gingen de lawinekom bekijken en leerden hoe de inwoners zich aanpassen aan de soms barre omstandigheden. Hoe zij proberen om hun ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden.

We sloten onze tocht af met het sleeën. Dit is naast het skiën onze nieuwe favoriete activiteit.

Vieruurtje, douchen, zang en dan avondmaal. We worden aan tafel echt verwend. Niemand moet hier honger lijden!

Vanavond speelden we allerlei spelletjes. Samen gezellig in de gang! Dat is de echte sfeer van sneeuwschool. Onze groep wordt hier sterker van.

En als jullie uitkijken naar het vervolg van onze avonturen, morgen is er weer een nieuw verslag !

Groetjes uit Zinal

20230128_141933.jpg

6de leerjaar A & B - Met de slee naar 'benee'!

We hebben heerlijk geslapen. Het opstaan verloopt nog een beetje traag, maar iedereen is steeds op tijd klaar en heeft ook (bijna) alles mee!! Onze tweede skidag. De beginners mochten voor de eerste keer met de skilift naar boven. (Spannend!) Sommige gevorderden skieden achteruit. Echt indrukwekkend!

Tegen de middag gingen we weer naar beneden waar we snel ons materiaal opborgen en ons klaarmaakten voor het middageten. Honger is de beste saus en er wordt dan ook gesmuld van al het lekkers dat ons wordt voorgeschoteld. Er werd ook weer gezellig bijgepraat over de skiles. (Hoeveel keer ben jij gevallen?)

In de namiddag gingen we eerst sleeën. We haalden onze zakken en poepsleeën boven en gingen de heuvel af. Die activiteit blijft een succesnummer. We hadden het geweldig naar onze zin. Er werd naast het glijden ook veel gelachen. Wanneer we de kou beginnen te voelen, is het tijd om ons op te warmen met volksdansen. Moe en hongerig van het sleeën en dansen, gingen we ons vieruurtje eten.

Na het vieruurtje werd er gedoucht. Daarna nog even samen zingen voor het avondeten.

Na het eten trekken we weer allemaal onze skibroek en warme jas aan. We maken ons klaar voor een fijne avondwandeling. Moe, maar gelukkig met een hoofd vol verhalen kruipen we in ons bed.

En morgen… Morgen is er weer een dag!

Groetjes uit Zinal!

20230127_120859.jpg

6de leerjaar A & B - Voor het eerst op de piste!

Na onze vermoeiende dag (van gisteren) hebben we allemaal zeer goed geslapen. Onze oogjes vielen heel snel toe. ’s Morgens verliep het opstaan nog wat sloom: uitrekken en in de oogjes wrijven, genieten van het prachtige landschap door het raam en dan (snel) klaarmaken voor onze eerste skidag. We namen al ons materiaal mee naar het ontbijt en aten onze buikjes vol.

Na het ontbijt werden we in groepen verdeeld per skimonitor. Groep 2 (bestaat uit leerlingen van 6A) hebben geluk, hun monitor spreekt een beetje Nederlands. De anderen hebben een Franstalige skimoni. Dat is geen probleem, tijd om wat we in de klas leerden nog eens boven te halen en ons hier en daar soms ook te behelpen met gebarentaal. (en hier en daar een woordje Engels)

Ons eerste skimoment zit er op. Hier en daar wat gevallen, maar geen pijn gedaan. Met al de sneeuw die er ligt, vallen we heeeel zacht! Het was spannend, maar bijzonder leuk. We kijken al uit naar wat we morgen gaan leren.

Eenmaal terug in het hotel is het tijd voor het middageten. Eerst al ons materiaal opbergen en dan ons klaar maken en gaan eten. Dat zal smaken, van skiën krijg je honger.

Na het middagmaal maakten we nog een wandeling! We leren wat over de geschiedenis en het bestaan van de mensen hier in Zinal. We leren ook een heleboel nieuwe begrippen: raccard, la reine, la maye en mausepläte. Vraag ons maar gerust wat dit allemaal wil zeggen als we terug zijn.

Als we moe gespeeld zijn en de kou beginnen te voelen (-8°C), gaan we ons vieruurtje eten en ons binnen verwarmen (douchen). Even tijd om de ervaringen van de dag neer te pennen. 

Als iedereen er weer fris en proper bijloopt, zingen we nog even samen op de gang. Dan volgt ons avondmaal. Dat smaakt! Nog een laatste avondactiviteit (een quiz) en tijd om weer te gaan slapen na deze vermoeiende dag. We willen morgen weer volop kunnen genieten!

Groetjes uit Zinal!

IMG-20230126-WA0000.jpg

6de leerjaar A & B - We vinden ons plekje!

Eindelijk was de langverwachte dag daar: ons vertrek naar Zinal waar we zo hadden

naar uitgekeken. Iedereen stond vol spanning op de speelplaats, gepakt en gezakt en

klaar voor onbekende avonturen. Na een knuffel en een afscheidszoen gingen we richting knuffelzone, waar onze bus al klaar stond. Met een beetje hulp was iedereen snel geïnstalleerd. Zwitserland, we komen eraan !

 

Na een drukke nacht waarin de ene al wat meer kon slapen dan de andere, kregen we ’s morgens het nieuws dat alles volgens schema verliep. Zo kwamen we tegen kwart over 8 toe in Zinal. Onderweg zagen we al mooie sneeuwtaferelen afgewisseld met groen landschap. Heel indrukwekkend allemaal.

Bij aankomst werden we in het hotel verwelkomd. Na het verkennen van onze kamers gingen we ontbijten. Na ons ontbijt maakten we onze valiezen leeg. Iedereen vond zijn plekje in zijn eigen kamer. Daarna hadden we zelfs nog tijd over om al eens te wandelen tot de skilift en natuurlijk ook al te gaan genieten van wat sneeuwpret.

Na het middageten werd het skimateriaal uitgedeeld en maakten we een korte wandeling.

Al snel was het tijd voor het vieruurtje, douchen en avondmaal. We aten frietjes met stoofvlees en rauwkost. Dat heeft gesmaakt!

Daarna nog even bekomen en vertellen in de gang en op tijd ons bed in.

Morgen staat onze eerst skiles geprogrammeerd, daar kijken we heel erg naar uit !

 

We laten wel weten hoe het is gegaan !

Groetjes van de zesde klas  

IMG-20230126-WA0000.jpg

6de leerjaar A & B - Wij zijn veilig aangekomen!

Beste ouders en familieleden van het thuisfront,

Wij zijn goed aangekomen in het zonnige Zinal.
Hier ligt meer dan genoeg sneeuw om te skiën, sleeën, wandelen en vooral veel plezier te maken.
Onze valiezen zijn uitgepakt en we gaan nu het hotel en het dorp verkennen.

Tot later,
de zesdeklassers

20230119_150607.jpg

6de leerjaar B - Wij leren over Zwitserland!

Op woensdag 25/01/’23 vertrekken wij om 20:00 uur naar Zinal in Zwitserland. Iedereen heeft er heel veel zin in. De meeste hebben een beetje zenuwen, maar dat is normaal. We hebben al geleerd over Willem Tell, de dieren in Zwitserland en over de bergen. De meesten van ons kunnen nog niet skiën, maar dat leren we wel. We zullen moet leren vallen en opstaan. We bedanken iedereen voor het kopen van de wafels. Dankzij jullie kunnen we er een schitterende sneeuwklas van maken.
Geschreven door Maïlen Lea Ruiz Alonso en Silke Vranckx.

 

Door verschillende hoeken leert het 6de leerjaar Zwitserland al wat kennen.
In de 1ste  hoek leren we de dieren van Zwitserland kennen door een kwartetspel.

In de 2de hoek doe je begrijpend lezen. Je vindt in deze tekst ook wat informatie over hoe het gaat zijn op sneeuwklassen.

Dan de 3de hoek. Hier maak je foto’s en leer je er een verslag bijschrijven.

En om het af te sluiten de 4de hoek. Hier luister je naar een leuk verhaal over Willem Tell waar je een tekening bij maakt.

Vriendelijke groeten van Diana en Febe!

 

Wij vertrekken 25 januari op sneeuwklassen naar Zwitserland.

Iedereen kijk ernaar uit, maar wel met een beetje stress.

We hebben er al veel over geleerd in de klas via een hoekenwerk.

In de eerste hoek leren we over dieren door een kwartetspel.

In de tweede hoek lezen we een tekst van iemand die er al is geweest.

In de derde hoek maakten we foto’s van de hoeken die bezig waren.

In de vierde hoek luisterden we naar een spannend verhaal van Willem Tell.

Er zijn sommige kinderen die niet kunnen skiën, maar dat maakt niet uit.

Iedereen is blij met de kamers.

Het is lang rijden met de bus, minimum 12 uur.

Het is de bedoeling dat we gaan slapen.

Wens ons veel plezier en wij gaan skiën!!!!

 

Wij vertrekken op woensdag 20:00 uur met de bus naar Zinal (Zwitserland).

Iedereen heeft stress, want we weten niet wat ons allemaal te wachten staat.

We hebben in de klas al veel geleerd over de dieren, Willem Tell en over Zinal.

Het hotel is niet zo groot, maar wel groot genoeg voor ons.

We gaan skiën, wandelen en lekker eten. Ik hoop dat we geen spruitjes krijgen.

De laatste dag spelen we casino. Iedereen moet mooie kleertjes aandoen.

We hebben er alvast zin in!

 

Groetjes 6de leerjaar

IMG_20230120_133016.jpg

4de leerjaar A & B - Lees dit artikel!

Open je laptop, smartphone of tablet.
Surf naar de website van onze school.
Open het album lagere school.
Klik op de titel van het artikel.
Kijk en geniet!

Toch handig he, zo een korte en duidelijke instructie? Dat is wat we leerden tijdens de les van taal en gingen hiermee aan de slag. Van een heerlijk uitziend receptje maakten we zelf een instructie. De juf maakte ook eentje. Na het schrijven, namen we de proef op de som. We werden in twee groepen verdeeld. De ene groep volgde de instructie van de juf, de andere groep de instructie van de klasgenoten. We vergeleken de instructies met elkaar. Herkennen jullie een heerlijke clown? SMAKELIJK!

image00007.jpeg

1ste leerjaar A & B - We vliegen het nieuwe jaar in!

De eerste week van het nieuwe jaar was er ééntje om van te smullen.

Maandag 9 januari namen we onze boeken van de bib stevig onder de arm en wandelden we door de wind en de regen naar de bibliotheek. De wandeling verliep zeer vlot, want we weten nu hoe het moet. Op de openbare weg zijn we al erg flinke voetgangers.

Onze ‘oude’ boeken werden ingeleverd en iedereen koos twee nieuwe boeken.  

Nadat de juffen een verhaaltje voorlazen, trokken we terug naar school om te werken en te leren.

 

Een gloednieuwe week vol met nieuwe woorden en getallen wachtte ons op.

We leerden de getallen tot en met 14 en twee nieuwe woordjes: deur en…. IJS!

Op ijs kan je schaatsen, water dat bevriest wordt ijs, en ijs kan je eten…. Mmmmmmmmm!

Zo gezegd, zo gedaan, we sluiten de eerste week af met een heerlijk ijsje!

Een ijssalon in de klas, hoe leuk is dat?

 

Groetjes van de eersteklassers!

X

image00009.jpeg

1ste leerjaar A - Een knaller van een hoekenwerk!

Het nieuwe jaar ging van start met een superfijn hoekenwerk. Alle leerstof van voor de vakantie werd op een speelse manier geoefend. Wat was dat leuk ség!

IMG-20221220-WA0013.jpg

5de & 6de leerjaar - Trefballen tegen Sint-Cajetanus!

Op maandag 19 december en donderdag 22 december vertrok de derde graad naar de sporthal in Steenokkerzeel. Daar oefenden we een laatste keer om het tegen de leerlingen van de Sint-Cajetanusschool te Perk op te nemen. Zij waren onze tegenstanders in een groot trefbaltoernooi. De Ter Hammers begonnen met veel moed aan de wedstrijden. Alle leerlingen deden enorm hun best en genoten. We kunnen met zekerheid zeggen dat Ter Ham toch wat sterke spelers heeft. De punten maakten niet uit. We maakten veel plezier. Dat was het belangrijkste. Na de wedstrijden gingen we, met de fiets, terug naar school. Nog een week en de vakantie begint. We kunnen zeggen dat zowel de leerlingen als de juffen ernaar uitkijken. 

20221220_111427.jpg

Lagere school - Ik wens je een vrolijk kerstfeest!

De leerlingen van het 1ste en het 2de leerjaar mochten dit jaar de kerstviering organiseren in de Sint-Romboutskerk in Steenokkerzeel. Voor velen was dit de eerste keer, dus het was ontzettend spannend. Een draaiboek werd uitgewerkt, liedjes werden gekozen en aan de hand van een toneelstuk werd het kerstverhaal verteld. Als afsluiter trok iedereen zijn kerstmuts aan en zongen we samen ‘Ik wens je een vrolijk kerstfeest’. Geniet maar mee met de foto’s en filmpjes. 

De juffen van de 1ste graad

image00002.jpeg

2de leerjaar B - Al dat harde werk wordt beloond!

Omdat onze waterkaart weer vol was, mochten we een activiteit kiezen. Spelen, bouwen en/of tekenen.
Wat een knappe bouwsels en wat een geweldig dorp met Playmobil. Dit was samen spelen, samen nadenken en ja... soms ook compromissen sluiten.

image00002.jpeg

2de leerjaar B - Rekenen met een mikadospel!

Om die moeilijke materie van snijdend, loodrecht snijdend en evenwijdig te oefenen, trekken we met de grote mikadostokken naar buiten. Oefenen maar en klaar! We begrijpen het, juf.

image00003.jpeg

2de leerjaar B - Wat een teken-rekentalent!

In het tweede leerjaar bee worden we de tekenaars van een verhaal. We luisterden naar een verhaal en gingen aan de slag als rekenaars. Wat vinden we wel of niet belangrijk om te tekenen? Wat willen de lezers wel zien? Wat komt tot leven? Wat een fantasie! Ik weet alvast dat er in de klas heel wat talent zit.

20221206_094506.jpg

3de leerjaar A - Zie ginds komt de stoomboot!

De leerlingen van het 3de leerjaar maakten elk een kamer voor de boot van de Sint. Zo ontstond er een unieke stoomboot voor de Goedheiligman! Wat zullen Sint en de Pieten blij zijn!

IMG_20221201_105145.jpg

3de & 4de leerjaar - Nooit meer oorlog!

Oneerlijk vechten voor je vrijheid
Onnodig strijden tegen haat
Rellen tussen burgers en
Leiders van het kwaad
Op zoek naar één klein wonder
Geen lichtpunt in’t verschiet

Langs de weg een klaproos
Is’t mirakel dat men ziet
Ergens loert het einde
Fier en goedgezind
Die ene roos als nieuwe hoop
En liefde overwint!

 ‘SMOOJ

 

Donderdag 1 december stapten het 3de en 4de leerjaar om 8 uur op de bus richting Diksmuide. We keken allen uit naar ons bezoek aan de IJzertoren en de Dodengang. Na een lange busrit hadden enkele kinderen de hoge toren van in de verte al gespot. Eenmaal aangekomen, werden we verwelkomd door onze vriendelijk gidsen. Ze lieten er geen gras over groeien en namen ons meteen mee. Doorheen de toren kregen we uitleg over het ontstaan van de Eerste Wereldoorlog en welke gruwel er zich in ons land heeft afgespeeld. We stapten door een reconstructie van een ondergrondse loopgraaf, mochten een obus vasthouden, bekeken interessante filmpjes,… Na de middag namen we de bus naar de Dodengang. Geboeid luisterden we naar alles wat de gids ons te vertellen had. In de groep van juf Marleen hield de gids even halt. Hij zag iets glinsteren in de modder. Hij bukte zich en raapte een echt kogelhuls op afkomstig van een Belgische soldaat uit de Eerste Wereldoorlog! Onze monden vielen open! Voor we opnieuw naar Steenokkerzeel keerden, maakten we een tussenstop aan de militaire begraafplaats te Keiem. Daar liggen 628 gesneuvelde Belgische soldaten. Meer dan de helft van deze dappere soldaten hebben ze nooit kunnen identificeren. Met een rugzak vol leuke avonturen keerden we terug naar school. Wij hadden een leukere dag dan de Rode Duivels!

mono 4.jpg

2de leerjaar A & B - Bedankt grootouders!

Nu de grootouderkaarten afgegeven zijn, kon een fotoreportage niet ontbreken.
We maakten een kaart aan de hand van een monoprint. Een 'monowatte'? Dit is een print dat je maar 1 keer kan maken. Een uniek kunstwerkje dus. Dit lijkt eenvoudig, maar was best wel een leuke kennismaking met een nieuw techniekje. Eerst moet je een kader bedekken met verf. Niet te veel en zeker niet te weinig. Daarna maak je met een wattenstaafje een tekening op het kleurvak. Voorzichtig leg je hier een papiertje op en strijk je erover met je hand. Pfieuw, moeilijk maar leuk!
In de andere hoeken werd er ook aardig gewerkt. We overhoorden elkaar als echte juffen en meesters, ontdekten met wasco de textuur van een herfstblad, oefenden de tafels aan de hand van het spelletje ‘vier op een rij’ en speelden het spelletje ‘het kleurenmonster’. Dit gaat over gevoelens wat goed van pas komt in ons nieuw thema. Geniet maar mee van de foto’s!

hallo 26.jpg

2de leerjaar A & B - Lekker griezelen!

We schrokken ons een hoedje. De laatste dag voor de vakantie waren de kinderen van de klas omgetoverd tot vampieren, heksen, spoken enzovoort. Tjah, wat doe je dan? Ons verstoppen of beide klassen omtoveren tot griezelparadijzen? We kozen voor het laatste en maakten 8 hoeken waar alle ‘monstertjes’ griezelige activiteiten konden ervaren.
Zo werden er onder andere heksendrankjes gemaakt met sappige ingrediënten als spokenbloed, spinnentand of muizenkeutels. Geloof het of niet, maar de meeste deugnieten vonden het lekker. Er werd een heuse monstervlaggenlijn gemaakt en wc-rolletjes werden omgetoverd tot griezelige figuren.
Op het einde van de dag was iedereen het dan ook eens. Het was een geweldige dag. Bij 2A was het dubbel pret, want we eindigden de dag met de verjaardag van Elias! Een betere afsluiter voor de welverdiende vakantie kon er niet zijn.

herfst 2.jpg

2de leerjaar A - Wat is de natuur mooi!

Vandaag stond er voor wero een lesje in de buitenlucht op de planning. We ervaarden de natuur aan de hand van onze zintuigen. We luisterden naar de geluiden die zowel van mensen als van de natuur kwamen en roken aan het gras, de bomen en zelfs aan de paddenstoelen (bweik die ruiken niet allemaal even lekker). We voelden de wind op onze huid en voelden aan de schors van verschillende bomen. De textuur van de schors toverden we op ons blaadje aan de hand van een leuk trucje. Vraag er thuis maar eens naar! ;)

image00020.jpeg

4de leerjaar B - Als een echte Einstein...

Waarom stijgt een heteluchtballon? Hoe krachtig kan wind zijn?

Waarom moeten wij de ramen sluiten bij een brandoefening?

Het zijn allemaal vragen waarover wij als echte wetenschappers nadachten. Na dat nadenken was het tijd om eens wat uit te testen! Vele monden vielen open! Vele vraagtekens kwamen in ons op! Vele mysteries werden ontrafeld!

Wat is de natuur toch iets bijzonder en machtig.

Wat heeft dit allemaal te maken met ons dagelijkse leven?

Binnenkort komen we dat allemaal verder te weten!

IMG_20221115_132819.jpg

4de leerjaar A & B - De Eerste Wereldoorlog

oorlog

kapotgeschoten straten

leven in angst

wanneer houdt dit op

vrede

 

Joepie! Weer een dagje vrij op 11 november! 

Maar waarom heeft bijna iedereen die dag vrij? 

Het is een dag die 104 jaar geleden het einde van een grote oorlog betekende, leerden we in de klas van het vierde leerjaar. Als echte soldaten trokken we ten strijde in een ganzenbord, bakten we speciale oorlogswafels en schreven we een briefkaart naar het thuisfront. 

Al doende leerden we heel wat over de Eerste Wereldoorlog. Met open mond zagen we via een filmpje hoe het eraan toeging in de loopgraven, maar we konden ook genieten van het spelen met een tol en knikkers zoals ze dat toen vaak deden. Volgende keer zullen we dus zeker twee keer nadenken op 11 november, Wapenstilstand!

Ohja! De winnaar van het dominospel mocht een verrassing onthullen. Op 1 december sluiten we dit minithema af en maken we een uitstap naar de Westhoek. Houden jullie de website in de gaten? 

IMG_1850.jpg

5de & 6de leerjaar - Een heus bosspel!

Op vrijdagnamiddag 28/10, net voor de start van een welverdiende week vakantie, verzamelden alle 5de en 6de klassers aan de schoolpoort. Het weer was alvast van de partij, met een prachtig zonnetje en heerlijke temperaturen.
Om 13:00 vertrokken we in een lange fietsenrij naar het Floordambos in Melsbroek. Daar aangekomen verdeelden de 5de en 6de klassers zich in groepjes. Het echte bosspel kon nu van start gaan. Met een plannetje in de hand dienden de leerlingen verschillende plaatsen in het bos te ontdekken. Van zodra ze deze plek gevonden hadden, kregen ze van de begeleiders een perkamenten rol waarin de opdracht neergepend stond. Van zodra de leerlingen erin slaagden om de opdracht succesvol uit te voeren, kregen ze een schat. Dit was een gouden eikel met een zilveren hoedje. Wat hadden de leerlingen plezier en wat vloog de tijd voorbij! Een dikke dankjewel aan de juffen van het 5de en 6de leerjaar om dit bosspel te organiseren. Zeker voor herhaling vatbaar!

Vanwege één van de begeleiders

image00019.jpeg

1ste leerjaar A - Een fijne laatste schoolweek!

De laatste week voor de vakantie sluiten we zeer fijn af.
De week werd gestart met een fijn hoekenwerk. Elke week herhalen we de letters en woordjes op een toffe manier.
Na het druk werken, nemen we af en toe een pauze met een leuk tussendoortje. Dit keer stond 'letterjoggen' op het programma. Bij meester Jo mochten we de vakantie ingaan met klimmen en klauteren op springkastelen.
Wat was dat leuk! Dankjewel, meester Jo!
Als laatste hebben we nog lekker gegriezeld en hebben we lekker gekookt.
Wij hebben zin in een fijne vakantie!!

Groetjes,
1A

IMG_1910.jpeg

1ste leerjaar A & B - Een 'eerste klas' hoekenwerk!

Twee maanden in de eerste klas. 
Dat verdient een 'eerste klas' hoekenwerk!

De eerste twee maanden in het eerste leerjaar zijn een feit!

Het was spannend om de lagere school te betreden.

Maar we sprongen en werden goed opgevangen door onze juffen.

Juf Rani en juf Sofie leerden ons al heel wat letters lezen, cijfers schrijven, plattegronden onderzoeken,…

We vulden zelfs al een heel boek van taal EN wiskunde in! Wij hebben al heel wat bijgeleerd!

Vrijdag voor de vakantie stond er een ‘herfst-hoekenwerk’ op het (letterlijke) menu!

Kijk maar naar de foto’s! 

We aten zelfs een egeltje op! :-)

Met een lach op onze snoet, gingen we de herfstvakantie tegemoet!

 

De flinkerds van de eerste klas

XXX

IMG_20221028_134928.jpg

4de leerjaar A & B - Lekker griezelen!

Ook de laatste dag voor de vakantie hebben we ons weer goed geamuseerd! In de namiddag stond er een griezelbingo op de planning. We konden kiezen uit verschillende activiteiten. Alles wat we konden doen, werd in een griezeljasje gestoken! We speelden vier-op-een-rij met pompoenen en spookjes, knutselden met mummies en vampieren, vonden onze weg in een griezeldoolhof, zochten naar verstopte getallen in rekenraadsels vol heksen en zwarte katten, zochten meer informatie op over de oorsprong van Halloween,... Het bakken van heksenvingers was de populairste activiteit. In groepjes was vier volgden we het recept. De vingers kregen na het bakken een laagje heksenbloed (lees: frambozenconfituur), werden geproefd en goedgekeurd!
Tijd om de genieten van een weekje vakantie om er daarna weer uitgerust in te vliegen! 

IMG_1807.JPG

4de leerjaar A & B - Talenten inzetten in het bos!

Op maandag 24 oktober gingen we samen met het vierde leerjaar naar het bos te Kortenberg. We waren erg benieuwd wat we daar gingen doen, want onze juffen vroegen ons de dag ervoor wat we het interessants vonden. We moesten kiezen uit: geoloog, botanicus, dierenkundige of artiest. Verdere uitleg wilden ze ons toen niet geven.

In het bos werd alles duidelijk! De geologen onderzochten de grond in het bos. Ze gebruikten hun handen en takken om diep in de aarde te graven. De dierkundigen gingen op zoek naar allerlei dieren en/of hun sporen die ze hadden achtergelaten. Met een determinatietabel in de hand werd elk mysterie opgelost! De kinderen die ervoor gekozen hadden om als botanicus zich in het bos te begeven, namen de planten onder de loep. Ondertussen lieten de artiesten zich gaan. Hun creatieve geesten bedachten mooie kunstwerken! Er werden bladeren op takken geprikt om bomen na te bouwen, er werd een kampvuur gemaakt met bijpassend gedicht,… Onze klassen zitten vol talent! Na de activiteit luisterden we naar elkaar vol bewondering. Nadien genoten we nog van vrij spel in het bos. Tevreden, moe en vuil brachten enkele (groot)ouders ons opnieuw veilig naar school. Het was weer een fijne dag!  

IMG20221018152652.jpg

2de leerjaar A - Kunst met herfstmateriaal!

Op de planning van vandaag stond een leuke activiteit: herfstmandala’s maken.
Dit gingen we uitvoeren op het gras.
De juf had de klas al helemaal enthousiast gemaakt.
Iedereen was er klaar voor!
Maar wat bleek? Het grasveld had een driedubbele boeking.
Plan B dan maar.
Gelukkig hadden we een hele toontafel VOL met herfstschatten verzameld.
Zo besloten we om terug naar de klas te gaan en daar aan de slag te gaan.
En het was een groot succes!
We werkten samen en zo ontstonden de allermooiste creaties!
Geniet maar mee van de prachtige kunstwerken!

IMG20221019094721.jpg

2de leerjaar A & B - Tring, wij oefenen onze fietsvaardigheden!

Vandaag zijn we gaan fietsen op het veld.
Het was een groot avontuur.
We fietsten allemaal achter elkaar.
We moesten scherpe bochten nemen zonder onze voeten op de grond te zetten en rekening houden met de fietser voor en achter ons. Dat was niet altijd even gemakkelijk!
Iedereen was nadien dan ook doodop.
Ook hebben we op de speelplaats geoefend hoe we onze fiets moeten draaien.
Sommigen heffen namelijk heel de fiets op.
De meesten waren hier al goed mee weg!
Neem maar eens een kijkje op het fotoverslag.

IMG_8074.jpeg

5de leerjaar A - Zweten en zwoegen! ;)

Er wordt serieus gewerkt in 5A!
De afgelopen weken leerden we niet enkel over de gewesten en gemeenschappen, maar werd er ook duchtig gewerkt met de atlas. Tijdens knutselen moest de aandacht er zeker bijgehouden worden! Benieuwd wat het gaat worden??

Groetjes uit 5A.

image00010.jpeg

2de leerjaar B - Schatten van de natuur!

We gaan op pad op zoek naar paddenstoelen. We bekijken de delen van de paddenstoel en ontdekken dat er verschillende bestaan. Buisjeszwammen, plaatjeszwammen en stuifzwammen. Wat een knappe vondsten.

image00010.jpeg

1ste leerjaar A & B - De eerste klas op pad!

De eerste klas op pad.
We gebruiken onze zintuigen en genieten van de herfst.

 

De weergoden waren ons gunstig gezind.

Met een heel klein beetje regen, een zonnestraal en een zuchtje wind maakten we ons klaar om de herfst te gaan ‘voelen’. Onderweg leerden we heel wat bij over maïs, het veld, bomen met blaadjes en naalden, paddenstoelen, dieren in Belgische bossen….

 

Onze vijf zintuigen werden gretig ingezet. We ontdekten dat de hele fijne regen ook een geluid maakt.

We zochten een goed woord dat past bij de geur van de herfst, hier kwamen we niet uit. Iedereen rook iets anders. :-)

 

Wanneer we terug in de klas waren, sorteerden we onze schatten.

Kleine stokjes om te knutselen werden netjes gesorteerd. De blaadjes liggen te drogen onder onze zware schriften.

Benieuwd wat we hiermee gaan doen?

Dat is voor een volgend verslagje!

 

Tot dan!

De vrienden van de eerste klas

image00001.jpeg

2de leerjaar B - Wij zijn echte architecten!

Wegwijs op school begint met wegwijs in de klas.

We bouwen samen een maquette van Lego.

We wanen ons architecten, want van de maquette wordt een plattegrond gemaakt.

POST 4A.jpg

2de leerjaar A - Hulpjuffen in 2A!

Wat een geluk! We kregen vandaag hulp van 4 ontzettend slimme en hulpvaardige meiden uit het 6de leerjaar. Ze werden omgedoopt tot hulpjuf en mochten elk een hoek naar keuze begeleiden. Bovendien hadden we uitzonderlijk 3 uur de tijd om ons in alle hoeken te verdiepen! Ready? Set! Gooo!

Wat stond er deze week op het programma?
1. In onze gezellige leeshoek genoten we van een boek naar keuze.
2. Wiskunde werd geoefend via Bingel in de computerhoek. Al was het veranderen van avatar ook wel populair :-).
3. Juf Vivianne leerde de kinderen (en juf ;-)) haken, maar wat er daar wordt gemaakt, is nog een verrassing ;-).
4. In de dramahoek konden onze kapoenen met vingerpoppetjes uit ons ‘Er was eens’ thema een poppenspel spelen aan de hand van een draaiboek.
5. Het eerste thema van onze methode ‘Wouw’ van wereldoriëntatie werd afgesloten. Hier mochten onze koks en kokkinnen fruitsatés maken. Voor velen was het de eerste keer dat ze met een scherp mes mochten snijden. (Juuuuuf neem snel een foto, anders gelooft mijn mama dit nooit!)
6. In de spellingshoek veranderden de kinderen in juffen en meesters en overhoorden ze elkaar.
7. In de taalhoek speelden we het bekende spel ‘Wie is het?’. Maar dit deden we uiteraard aan de hand van onze sprookjesfiguren uit het ‘Er was eens’ thema.

Op naar volgende week! Lieve hulpjuffen van het 6de leerjaar, jullie zijn altijd welkom!

POST 3A.jpg

2de leerjaar A - Wij zijn de sfeermakers van Ter Ham!

Voor pannenkoekenzondag kozen we samen met 2B voor ‘sfeer aan de tafel’.

Wat vinden jullie er van?