top of page
KLEUTERSCHOOL
IMG_5381.JPG

Julesklas - Wij doen lekker gek!

We dansen op een nieuw lied en zeggen ook het versje over carnaval luidkeels mee. Op de muziek van Krullenbol oefenen we eerst grote bewegingen in de lucht en daarna op papier. Meester Tom komt voor de jongste kleuters ballonnen plooien en maakt leuke dingen! Hij rekent soms op assistentie uit het publiek en dat doen de kleuters heel plichtbewust en goed! Op het eind van de week is het eindelijk carnavalsfeest op school. Dankjewel aan alle ouders die ervoor zorgden dat we een lekkere wafel konden eten!

421626908_357758853802375_7087094722856117199_n.jpg

Bijtjesklas - Wij doen lekker gek!

Het was carnaval in de klas. We hebben ons kunnen verkleden met knotsgekke hoeden en leuk kunnen spelen met confetti! Juf Tessa gaf iedere ochtend een show als clown met haar jongleerballen, diabolo, flowersticks en heel wat meer uit haar circuskoffer. Ook hebben we een ballonnenshow gezien van meester Tom. We hebben gedanst en gezongen en zelfs onze eigen muziekinstrumenten gemaakt. Op vrijdag mochten we allemaal verkleed naar school komen, want dan vierden we met de hele school carnaval! Dat was superleuk. We kregen zelfs een lekkere beker chocomelk en een verse wafel!
Veel plezier in de vakantie!

Groetjes,
juf Tessa

DSC01714.JPG

Nellie & Cezarklas - Wij stappen in een teletijdmachine!

Kom, zet je bim bam bom tijdmachine aan
om naar de dino-tijd te gaan.
In een flits is het gedaan.
Kom, zet je bim bam bom tijdmachine aan
om bij de dino’s op bezoek te gaan.

Op maandag maakten de kleuters van de Nellie en Cezarklas hun rugzakje klaar en vertrokken ze met de tijdmachine naar de dino-tijd. Tijdens hun rondrit zagen ze verschillende soorten dinosauriërs zoals: de Tyrannosaurus, de Diplodocus, de Stegosaurus en de Triceratops. Als echte paleontologen gingen ze op zoek naar fossielen. De kleuters beleefden een leuke tijd tijdens het thema dinosauriërs. Op de foto’s kan je nog meer avonturen van ons bekijken!
Lieve groetjes,
juf Petra

IMG_20240116_140642_902.jpg

Bosklas - Roooaaaaaar!

Rommele bom, trommele dom.
Daar is de berg en hier ben ik.
O wat is hij groot en dik!
Hij spuit lava met veel geluid!
Alle stenen willen eruit.
Onweer en bliksem in het hele land.
Gelukkig, de regen blust de brand! :-)

419986706_312651748440682_7016591284117176967_n.jpg

Bijtjesklas - Kan u mij helpen, dokter?

De bijtjesklas werd de voorbije twee weken omgetoverd tot een echte dokterspraktijk. We hadden ons eigen labo waar we pilletjes konden maken, onze eigen apotheker waar we de medicijntjes konden verkopen en in de poppenhoek konden de kinderen doen alsof ze een echte dokter waren of patiënt. Plezier verzekerd!
Het had ook hard gesneeuwd dus spelen in de sneeuw mocht zeker niet ontbreken!

Groetjes,
juf Tessa

IMG_5340.JPG

Julesklas - Oh jee, rode vlekjes!

Oh jee! Jules voelt zich niet goed en heeft overal rode vlekjes. De dokter komt opnieuw langs, Jules heeft windpokken. De kleuters brengen op elk vlekje een zalfje aan. Jules krijgt een medicijn tegen het jeuken en mag weer wat gaan rusten. We knutselen deze week nog verder en maken een stethoscoop en een dokterskapje. Er wordt zeer enthousiast meegezongen met het lied over pleisters plakken. Samen met de eerste kleuterklassen kijken we naar Tik Tak en later nog naar een poppenspel op tafel.

image00006.jpeg

Nijntjesklas - Oh nee, Nijntje is ziek!

Onze lieve Nijntje heeft de windpokken. Overal rode vlekjes. Wat moet Nijntje nu doen? Gelukkig werden onze kapoenen de voorbije 2 weken helemaal ondergedompeld in het thema ‘bij de dokter’.

DSC01699.JPG

Nellie & Cezarklas - IJsbeer, ijsbeer, heb je het niet koud?

Op een ochtend hadden we bezoek van een ijsbeer in onze klas. Wat vonden de kleuters dit fijn. We ontdekten allerlei nieuwtjes over de Noord- en de Zuidpool. We knutselden een kijkdoos, speelden allerlei spelletjes, zaten met onze handjes in de sneeuw en nog zo veel meer! Je kan onze avonturen op de foto’s ontdekken.
Veel kijkplezier!

Liefs,
juf Petra

IMG_5314.JPG

Julesklas - Pijntje? Pleister erop!

We vinden Jules in de klas en hij heeft veel verdriet. Jules is gevallen en bloedt aan zijn knie en elleboog. Gelukkig kan de dokter (juf) komen om Jules te verzorgen! We knutselen een dokterstasje en leren een lied. Tussendoor zingen we het bewegingslied: ‘hoofd en schouders’. Op een groot papier neemt de juf de omtrek van Cass. We benoemen alle lichaamsdelen en kleven er een pleister op. Aan de ontdektafel oefenen we de scheurtechniek. Natuurlijk genieten we ook van de sneeuw! Als we van de turnzaal komen, sleeën we rond op de speelplaats!

image00036.jpeg

Nijntjesklas - Hoe voel ik mij vandaag?

Kijk naar mij, kijk naar mij.
Ik lach, ik spring, ja ik ben blij.

Maar soms lacht mijn mondje niet
en zijn er tranen van verdriet.

Ben ik boos dan gromt mijn mond
en stampt mijn voet hard op de grond!

image00002.jpeg

Nijntjesklas - Hip hip HOERAAA!!!

Er is er één jarig! Hip hip hoera voor Nehir!
Zondag 21 januari mocht Nehir 4 kaarsjes uitblazen.
Proficiat!  

IMG_5309.JPG

Julesklas - Welkom in de Julesklas!

We verwelkomen 5 nieuwe vriendjes en laten hen even wennen aan al het nieuwe rondom hen. De juf vertelt het verhaal van het verloren schaap aan de hand van een poppenspel op tafel. Later in de week herhalen we dit poppenspel en mogen de kleuters meespelen, zo oefenen we de begrippen: naast, in. We knutselen en kleuren een schaap en oefenen al spelend de woordjes hierrond. De watjes waarmee we knutselen zijn zacht. Jules mag ook even voelen.

416960099_3277766155859975_6306544260528758303_n.jpg

Bijtjesklas - Nieuwe klas, nieuwe juf!

Wij hebben het jaar goed ingezet. De kindjes hebben kennis gemaakt met hun nieuwe juf in hun nieuwe klas! Het was al een hele fijne week waarin we elkaar beter hebben leren kennen en tal van leuke activiteiten hebben gedaan.

Groetjes,
Juf Tessa

image00006.jpeg

Nijntjesklas - Aftellen naar Kerstmis!

In de kamer staat een boom,
die prachtig is versierd.

De wereld is als een droom,
als men samen Kerstmis viert.

IMG_20240108_110708_518.jpg

Bosklas - Blokkenpret!

We mochten de grote blokken van meester Jo lenen. Zo werd onze Bosklas even een mini binnenspeeltuin! :-)

DSC01665.JPG

Nellie & Cezarklas - Gezellig afsluiten!

Stilaan loopt 2023 op zijn einde en dat vierden we donderdagnamiddag in onze lekker warme onesie en een glaasje appelsap erbij om al te klinken op het nieuwe jaar. De juf had ook haar popcornmachine mee. Wat vonden de kleuters het hilarisch als de maïs begon te poppen. Iedereen kreeg een kommetje en onder hun dekentje en op hun kussen konden ze genieten van de film “Plop en de toverstaf”. Als afsluiter hielden we ook een kussengevecht!

Veel liefs,
juf Petra

DSC01623.JPG

Nellie & Cezarklas - Aftellen naar Kerstmis!

Voor de vakantie werkten we twee weken rond het thema “Kerstmis”. De eerste dag stond er een kerstboom in de klas die we mochten versieren met lichtjes, slingers en ballen. De volgende dagen begonnen we aan onze kerstknutsel, verkleedden we ons als echte Kerstmannen, speelden we gezelschapsspelletjes en oefenden we onze nieuwjaarsbrief.
Prettige vakantie en fijne feesten!
Liefs,
juf Petra

IMG_5255.JPG

Julesklas - Wij kijken uit naar Kerstmis!

Als we ’s ochtends met de hele school buiten samenkomen bij de adventskrans, bekijken we ook de kerstboom. We voelen aan de naalden, want er zijn geen blaadjes aan deze boom. We vertellen wat er allemaal inhangt en zoeken naar onze eigen gevulde kerstbal in die hoge boom. We vinden in onze klas een dennenboom. Elke dag versieren we hem, er komen lichtjes in, kerstballen en slingers. Nu is het een kerstboom! De juf vertelt het kerstverhaal op verschillende manieren: via een boek en een poppenspel op tafel. We werken hard aan onze kerstknutsel, want die zal pronken op de kerstmarkt. Elk vrij momentje nemen we tijd voor het inoefenen van de nieuwjaarsbrief. Hij is ook te beluisteren in de spreekmuur. We feesten erop los en vieren de verjaardagen van Margaux, Giulia en Ruzanna. Hip hip hoera!

IMG_20231208_093818_318.jpg

Bosklas - 2024, wij komen eraan!

Ik heb mijn raket
buiten in de tuin gezet.
Een druk op de knop
en we stijgen op.
Momentje maan...
Ik kom eraan.
En ben ik boven op de maan dan
doe ik voor jou alle sterren aan.

Je ruimtevaarder,
1 januari 2024

IMG_5190.JPG

Julesklas - Oh, kom eens kijken!

In de klas werd de glijbaan omgetoverd tot de stoomboot van de Sint. In de huishoek vinden we verkleedkleding en stokpaarden. Met krullenbol oefenen we de horizontale en verticale lijnen en komen zo tot een ‘stoomboot.’ Later oefenen we dit nogmaals in scheerschuim. Met ons zelfgemaakte vlagje kunnen we wapperen bij het nieuwe lied.
We verwelkomen Sinterklaas op school en gelukkig kunnen we Ukelelepiet veilig van het dak krijgen!

image00002.jpeg

Kleuterschool - Hip hip HOERAAA! Juf Lieve is jarig!

Donderdag 30 november mocht juf Lieve een heleboel kaarsjes uitblazen! Omdat vragen hoe oud iemand wordt, een beetje onbeleefd is, houden we het erop dat ze 'een nieuwe voordeur' kreeg. Samen met alle kleuters gaven we haar, voor haar 'speciale' verjaardag, een zelfgemaakt cadeau. Uiteraard zongen we ook een heleboel liedjes! 

image00050.jpeg

Nijntjesklas - Hij komt, hij komt!

Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint.

Mijn beste vriend. Jouw beste vriend.

De vriend van ieder kind.

 

Wat een drukke, maar fijne 2 weken waren dit! 

DSC01564.JPG

Nellie & Cezarklas - Gooi wat in mijn schoentje! Alstublieft?

Sinterklaas Kapoentje, gooi wat in mijn schoentje, gooi wat in mijn laarsje, dank u Sinterklaasje!
Het thema Sinterklaas is één van de leukste thema’s van het jaar voor onze kinderen. De kleuters genoten ervan om zich te verkleden en Sint en Piet na te spelen in onze boot. We stapten naar de brievenbus om onze brief te posten en deden nog zo veel meer! Het bezoek van Sinterklaas en zijn Pieten was natuurlijk het toppunt van de week voor onze kleuters. We beleefden allerlei fijne avonturen!
Veel kijkplezier!
Lieve groetjes,
juf Petra

DSC01575.JPG

Nellie & Cezarklas - Victor, de vogel!

De oma van Paulien had een leuk boekje meegebracht over Victor, de vogel. Na het vertellen van het leerrijke boekje, haalde ze ook een verrassing boven. Ze had samen met Paulien voedertaartjes gemaakt voor de vogels in de winter. Elke kleuter kreeg eentje en samen hingen we ze op in de boom aan onze klas. Vogeltjes, kom maar snel eens een bezoekje brengen aan de boom in onze tuin. Hier vinden jullie heel wat lekkers!
Liefs,
juf Petra

IMG_20231124_105838_295.jpg

Bosklas - Gooi wat in mijn schoentje! Alstublieft?

Sinterklaas Kapoentje,
gooi wat in m’n schoentje,
gooi wat in m’n laarsje.
Dank u, Sinterklaasje.

Sinterklaas Kapoentje,
gooi wat in m’n schoentje,
gooi wat in m’n laarsje.
Dank u, Sinterklaasje.

IMG_20231124_091854_471.jpg

Bosklas - Een boeiende voorleesweek!

Deze keer las de juf niet voor, maar wel de leerlingen van het zesde leerjaar.
Wat een ervaring!

IMG_5173.JPG

Julesklas - Lichtje aan, lichtje uit!

We brachten onze zaklamp mee en schenen in de klas op alles en nog wat. We maakten een gezellig ‘huisje’ waarin we verder konden experimenteren met allerlei lichtjes. We gingen aan de slag met glow in the dark verf en maakten een Janneke Maan voor in onze slaapkamer. Het tellen oefenden we al spelend, want Jules slaapt graag onder een sterrenhemel. Tijdens deze voorleesweek kwamen er leerlingen uit het derde leerjaar een verhaal voorlezen.

image00018.jpeg

Nijntjesklas - Een lichtje in het donker!

Deze week overal lichtjes in de klas (lampjes, glow in the dark sticks, kerstverlichting, de maan en de sterren, ...)
Wat een gezellige week was dat!

image00004.jpeg

Nijntjesklas - Hip hip HOERAAA!! Enzo is jarig!

Er is er één jarig! Hip hip hoera voor Enzo!

Maandag 20 november mocht hij 3 kaarsjes uitblazen.

​Proficiat!

IMG_20231113_105620_989.jpg

Bosklas - Bewegen is gezond!

Vorige week hebben we een actieve week gehad in de bosklas!
Sportieve groetjes, 

juf Sarah

IMG_5153.JPG

Julesklas - Ik kan het al zelf!

We starten de week met het vieren van de verjaardag van Ingrid en Mellina!

Wie kan er zelf haar/zijn handen wassen, naar toilet gaan, de jas uit -en aandoen, de neus snuiten?

We brengen onze tandenborstel mee naar school en poetsen samen onze tanden.

In de Corren gaan we naar een mooi theaterstuk kijken: ’Het vlinderhuis.’

image00032.jpeg

Julesklas & Nijntjesklas - Het vlinderhuis!

Op donderdag 16 november mochten onze eerste kleuterklassers een toneelvoorstelling bijwonen van theater Salibonani. 

 

Pips houdt van vlinders. Ze is er dol op. Samen met Papi Papillon heeft ze een vlinderhuis gebouwd, zodat alle vlinders van de hele wereld bij haar kunnen komen wonen. Witte, rode, gele en blauwe vlinders ... alle kleuren zijn welkom. Gelukkig is Papi Papillon er om een handje te helpen. Die houdt van grapjes en hij geeft Pips een pakje. Wat zit daarin? 

 

Wat een betoverende voorstelling was dat! Onze kleuters genoten met volle teugen... 

image00032.jpeg

Nijntjesklas - Mag ik eens in jouw potje kijken?

Deze week gingen we in de klas aan de slag met het prentenboek 'Mag ik eens in je potje kijken?'.

Soms had je zelfs een wasknijper aan je neus nodig om de klas binnen te komen. ;p

 

Muisje kijkt met grote nieuwsgierigheid om zich heen. Hij is nieuwsgierig naar alle dingen. Dit wil ook zeggen dat hij heel nieuwsgierig is naar de potjes van zijn vriendjes. Wat ligt daar nu eigenlijk in? Natuurlijk willen zijn vriendjes na een tijdje ook wel eens weten wat er in het potje van Muisje ligt. Er staat hun een verrassing van formaat te wachten. 

 

Een toiletje knutselen, drolletjes stempelen, wc-papier kleven, ... De kleuters hadden dolle pret!

DSC01532.JPG

Nellie & Cezarklas - Een sprookjesachtige week!

De voorbije week kwamen de kleuters van de Nellie en Cezarklas in het sprookje van “Sneeuwwitje en de zeven dwergen” terecht. De juf vertelde het verhaal, speelde het verhaal na met poppenkastpoppen en samen dramatiseerden we het verhaal met verkleedkleren. We mochten zelfs een stukje van de film zien.

Wat vonden we dat fijn! :-)
Veel kijkplezier,
juf Petra

IMG_5042.JPG

Julesklas - Tikke takke regen!

We brengen onze paraplu mee naar school, maar moeten wachten op de regendruppels. Met ritmestokjes begeleiden we ons nieuwe liedje over de regen. Kunnen we stoppen en beginnen op het teken van de juf? Met krullenbol oefenen we eerst groot motorisch de verticale beweging die de regen maakt. Daarna doen we dit op papier. Strookjes papier worden in stukken geknipt en hiermee beplakken we regenlaarzen. Op vrijdag kunnen we eindelijk door de regen stappen met onze paraplu.

DSC01498.JPG

Nellie & Cezarklas - Een klas vol puzzelkampioenen!

Na de vakantie namen we een rustige start in de Nellie en Cezarklas. We speelden enkele spelletjes en ontdekten de hoeken. De kleuters hebben deze week ook hun puzzeltalent getoond! Wauw, wat ging dat al goed!
Veel liefs,
juf Petra

image00005.jpeg

Nijntjesklas - Het regent, het regent, alles wordt helemaal nat!

Plens, plens, plas, plas, plas. Alles draaide de voorbije week in onze klas rond het thema: 'Samen onder de paraplu'. Jammer genoeg viel het weer deze week wat tegen. Enkel vrijdag konden we echt met onze regenlaarzen en paraplu naar buiten. Wat een plezier hadden de kleuters! 

IMG_5032.JPG

Julesklas - Heksje Mimi & kabouter Wiliam!

We luisteren naar het verhaal van Heksje Mimi en luisteren later op de week nog een keer als de juf het vertelt aan de hand van vertelstenen. Wie weet er nog iets over het verhaal en kan vertellen wat er op de vertelstenen staat? We knutselen ons eigen Heksje Mimi en leren een versje. ’s Morgens is ons lijfje soms nog moe en maken we het wakker met een yoga oefening, ‘de groet aan de zon’. Op het eind van de week smullen we van een Halloween cakeje. Dankjewel aan de mama van Giulia!

image00078.jpeg

Nijntjesklas - Hocus Pocus Pas! Heksje Mimi in de klas!

Is het een vliegtuig? Is het een vogel? Nee, dat is het niet. Het is heksje Mimi die je aan de hemel ziet. 

Met haar heksenhoed en heksenbezem heeft ze alle kleuters zoveel plezier gegeven!

image00001.jpeg

Nijntjesklas - Hip hip HOERA! Sia is jarig!

Er is er één jarig! Hip hip hoera voor Sia!

Zaterdag 28 oktober mocht ze 3 kaarsjes uitblazen.
In onze klas deed ze dit al op vrijdag 27 oktober. 

Proficiat!

image00009.jpeg

Nijntjesklas - Hip hip HOERA! Robbe is jarig!

Er is er één jarig! Hip hip hoera voor Robbe!

Dinsdag 17 oktober mocht hij 3 kaarsjes uitblazen.

Proficiat!

IMG-20231027-WA0026.jpg

Nellie & Cezarklas - Rin tin tin, daar loopt een dikke spin!

Op maandag mochten de kleuters van de Nellie en Cezarklas allemaal een spin meenemen.

Wat een mooie waarneming konden we doen, want de kleuters hadden hun best gedaan om een verscheidenheid aan spinnen mee te brengen. We ontdekten hoeveel poten en ogen een spin had en hoe ze een web maakten.

We knutselden een spin voor in onze herfstboom en speelden in de verrijkte hoeken.
Fijne vakantie!
Lieve groetjes,
juf Petra

IMG_20231023_131915_406.jpg

Bosklas - Rin tin tin, daar loopt een dikke spin!

Rin tin tin, 
daar loopt een dikke spin.
Rep tep tep,
hij maakt een heel groot web.
Draadje omhoog, draadje omlaag.
Draai maar in het rond 
en het is klaar vandaag.
Rin tin tin,
daar loopt een dikke spin.

IMG_20231025_111450_203.jpg

2de & 3de kleuterklas - Pure nostalgie!

Pure nostalgie... De 2de en 3de kleuterklas kijken samen naar de dia's van kabouter Prikkeprak.

image00037.jpeg

Nijntjesklas - Op ontdekking in de herfst!

De voorbije twee weken was de herfst goed zichtbaar in onze klas. Nijntje bracht allerlei herfstmaterialen mee in haar boekentas. We mochten Nijntje helpen met het achterhalen wat al deze herfstmaterialen waren. Kastanjes, eikels, pompoenen, takjes, ... De herfstmaterialen kwamen we ook tegen op onze wandeling die we samen maakten met de kindjes van de Julesklas. Nadien gingen we aan de slag met deze herfstmaterialen. Spelen met takjes, bladeren, eikels, ... Rollen met kastanjes in de verf, herfstblaadjes plakken in het web van Marylin de spin, ...

Wat een fijne weken hebben we gehad! 

DSC01458.JPG

Nellie & Cezarklas - Ritsel ritsel in het bos!

De voorbije twee weken konden we de herfst opsnuiven in ons klasje, want de Nellie- en Cezarvriendjes hadden heel wat herfstmateriaal meegebracht. Heel leuk om mee te spelen in onze herfstbak. Jaja, het is zover, we mogen onze frisse zomerkleren terug in een doos leggen en op zolder zetten. We gingen samen met de Bosklas op herfstwandeling! Op de foto’s kan je onze andere avonturen bewonderen!
Lieve groetjes,
juf Petra

IMG_20231017_132845.jpg

Bosklas - De blaadjes krijgen verschillende kleuren!

De zomer kan niet blijven duren. 
In de bosklas zijn we gestart met het thema 'Herfst'!

IMG_4985.JPG

Julesklas - Overal blaadjes!

We starten de week met een feestje want Arthur is jarig. Hip hip hoera!!
Hij mag een blad van de kalender omdraaien en een opdracht uitvoeren. Hij mag op een leuke manier ‘goedemorgen’ zeggen tegen de klasgenootjes. 😉 Na onze turnles smullen we samen van de ijsjes. Wat fijn dat zijn mama ook aan de juffen dacht, want een superhandig houdertje zorgt ervoor dat we niet morsen.
Met de NIjntjesklas gaan we op uitstap om de herfst te ontdekken. Het materiaal dat we vinden, leggen we in de ontdektafel. Zo kunnen we opnieuw kastanjes zoeken onder de gekleurde blaadjes. Later voegt de juf pincetten en kommetjes toe. We leren een versje en een aftellied over herfstblaadjes. Met ‘krullenbol’ oefenen we alvast de groot motorische bewegingen van blaadjes en kastanjes die dwarrelen door de lucht en op de grond vallen.

IMG_20231009_092529_957.jpg

Bosklas - Wij snuiven de herfstlucht op!

Maandag 9 oktober maakten de kleuters van de 2de kleuterklas een (frisse) herfstwandeling.

IMG_20231005_140946_031.jpg

Bosklas - Wij spelen fotograaf!

De kleuters van de bosklas mogen zelf foto's trekken!
Spaghettiiiiiiiiii!

IMG_4959.JPG

Julesklas - Bonte kleuren!

Elke dag van de week heeft Jules zijn reiskoffertje mee. Hij gaat niet met vakantie hoor! Hij brengt ons elke dag een kleur. Wij zoeken in de klas telkens naar dezelfde kleuren. We scheuren en plakken, stempelen of schilderen met onze handen, met gras en met ballonnen. We spelen een spel met de kleurendobbelsteen waarbij we telkens een opdrachtje mogen uitvoeren.

image00105.jpeg

Nijntjesklas - Alle kleuren van de regenboog!

Zoveel kleuren door elkaar. De kinderen van de Nijntjesklas konden zich deze week onderdompelen in een groot 'kleurenbad'. 

Op maandag stond de kleur rood in de kijker. Nijntje bracht een rode ballon mee in haar boekentas. Daarmee mochten de kleuters stempelen. 

Op dinsdag gingen we aan de slag met de kleur blauw. Deze kleur had Nijntje ook verstopt in haar boekentas. Met blauwe verf maakten de kinderen hun hele blad blauw, net zoals de lucht.

Op woensdag was het de beurt aan de kleur geel. Zo geel als een banaan. Je kan het al raden... Nijntje had in haar boekentas een banaan meegenomen naar school! De zon is ook geel wisten de kleuters te vertellen aan Nijntje. De kinderen mochten met allerlei verschillende soorten potloden, stiften, wasco's,... de zon helemaal geel maken.

De kleur groen was donderdag aan de beurt. En weet je wat? Hokus pocus, pin pon pan. Wisten jullie dat ik toveren kan? Hokus pocus, tirlantoen. Blauw en geel worden samen groen! 

Op vrijdag kwamen alle kleuren nog eens aan bod. Met de ballenbadballen die Nijntje meebracht naar de klas konden de kleuters aan de slag.

Wat een kleurrijke week! 

DSC01433.JPG

Nellie & Cezarklas - Vroem, vroeeeeem, tuut, tuuuuut!

De voorbije twee weken werkten we in ons klasje rond het thema verkeer. We vertelden over de verschillende voertuigen in het verkeer.

Veel liefs,
juf Petra

IMG-20231003-WA0002.jpg

Nellie & Cezarklas en Bosklas - In de naam der wet, halt!

Tijdens ons thema verkeer hadden we speciaal bezoek! De papa van Ella is een politieagent! Samen met zijn collega maakte hij ons wegwijs in de wereld van een politieagent. We mochten zelfs eens in de combi zitten. Wat genoten onze kleuters van het bezoek! We kregen een BOB-sleutelhanger, allerlei stickers en tekeningen. Dankjewel papa voor het fijne bezoek!

IMG_20231002_132752.jpg

Bosklas - Gezellig spelen in de tuin!

De kleuters van de bosklas genieten van de mooie nazomer in onze speeltuin.

IMG_20230925_104742.jpg

Bosklas - Wij gedragen ons veilig!

In de bosklas werkten we rond het thema verkeer.
Klik op de foto om de sfeer in de klas op te snuiven. 

IMG_4850.JPG

Julesklas - Opgepast! Wij steken over!

Zie je, zie je, zie je dat?
Wit en zwart een zebrapad. 
Strepen midden op de weg. 
Blijven staan tot ik het zeg!

(Lied uit 'Dag Jules', uitgeverij Zwijsen)

image00041.jpeg

Nijntjesklas - Het is rood! STOP!

Deze voorbije 2 weken gingen we aan de slag rond thema 'Stop!'. We leerden allerlei zaken over het verkeer. Zo gingen we een kijkje nemen bij het zebrapad aan onze school. De kleuren rood en groen kregen een betekenis. Rood is stop en groen is go! We kwamen te weten dat een fluohesje eigenlijk wel erg belangrijk is. Zo kunnen de auto's ons goed zien, ook in het donker. 

image00006.jpeg

Nijntjesklas - Er is er één jarig, hoera hoera!

Er is er één jarig! Hip hip hoera voor Dominic!

Dinsdag 19 september mocht hij 3 kaarsjes uitblazen.

Proficiat!

IMG_4807.JPG

Julesklas - Vroem, vroem, vroeeeem!

Na de les bewegingsopvoeding stapten we samen naar de straatkant. We gingen daar even tegen de muur van onze school staan om te ontdekken en te vertellen wat we allemaal op straat zagen: auto’s, een motor, een bus, fietsers, het zebrapad en het voetpad. Er kwamen ook voetgangs voorbij. Hé, het zijn de leerlingen van het zesde! In de klas vertelde de juf het prentenboek van ‘Kaatje op de fiets’. Nadien herhaalde juf Kristel dit nogmaals in kleine groepjes zodat we allemaal de kans kregen om bij de prenten te vertellen en vraagjes te beantwoorden. We leerden een lied: ‘oversteken’. Zoals de auto moet stoppen in het verkeer konden wij stoppen met muziek maken als de muziek stopte. Wat is het leuk om met een speelgoedauto door verf te rijden! De pannenkoekenzondag komt eraan en wij zorgen mee voor een mooi versierde zaal.

DSC01370.JPG

Nellie & Cezarklas - Oh zo mooi al die kleuren!

De voorbije week hadden de kleuters van de Nellie en Cezarklas heel wat kleurenpret!

We speelden allerlei spelletjes in het thema en experimenteerden er op los!
Veel kijkplezier,
juf Petra en de vriendjes van de Nellie en Cezarklas

DSC01335.JPG

Nellie & Cezarklas - Grrr! Wij ontmoeten de kleurenmonsters!

De voorbije week leerden we het kleurenmonster kennen. Hij was in de war. Hij had allemaal verschillende kleuren. Gelukkig kreeg hij hulp van onze kleuters. Stap voor stap leerden we de verschillende gevoelens kennen.
- bij geel voelde hij zich blij
- bij blauw voelde hij zich verdrietig
- bij rood voelde hij zich boos
- bij groen voelde hij zich rustig
- bij zwart voelde hij zich bang
en bij roos ... VERLIEFD!

Veel liefs,
juf Petra en de kleuters van de Nellie en Cezarklas

IMG_20230915_111747.jpg

Bosklas - Oh zo mooi al die kleuren!

In de bosklas werkten we twee weken rond het thema kleuren!

IMG_4800.JPG

Julesklas - Zoveel vriendjes bij elkaar!

We maken kennis met de dagen van de week via een versje en prentjes. We tellen intussen 19 kleuters in onze klas en zingen en dansen op het lied: ‘Zoveel vriendjes bij elkaar’. We beleven plezier! De kleuters van de eerste kleuterklas versieren hun knutselzak. We knutselen ook een kaart met de dagen van de week voor thuis. Wanneer we foto’s op een blad kleven van de vriendjes van de klas zeggen we hun naam. Op het eind van de week vieren we de verjaardag van Eva! Ze krijgt hulp bij het uitblazen van de kaarsjes. De zalige temperatuur lokt ons weer naar onze schooltuin waar we samen in de zandbak spelen.

image00001.jpeg

Nijntjesklas - Jij bent mijn maatje!

Met mijn jas en met mijn tas ga ik naar de kleuterklas.

Zoveel kindjes, groot en klein.

Wil jij ook mijn vriendje zijn?

image00005.jpeg

Nijntjesklas - Hip hip HOERAAAAA!

Er is er één jarig! Hip hip hoera voor onze Dominic!

Dinsdag 12 september mocht hij 3 kaarsjes uitblazen.

IMG_4776.JPG

Julesklas - Dag school!

Op 1 september ’23 stapten we door de gietende regen de schoolpoort binnen. We konden de klas opnieuw verkennen, begroetten de vriendjes van het vorige schooljaar en we maakten ook kennis met nieuwe kindjes. Om het gewenningsproces wat makkelijker te maken, kregen we de week erna zonnig weer. Het was zo leuk om buiten in de zandbak te spelen! We gingen turnen bij juf Stéphanie en vierden al meteen de verjaardag van Fenne.

Liefs,
juf Katleen

image00033.jpeg

Nijntjesklas - Onze eerste avonturen dit schooljaar!

Ben je benieuwd naar onze eerste avonturen? Klik dan snel op de foto!

IMG_20230908_133328.jpg

Bosklas - Wij genieten van het mooie weer!

De 2de kleuterklas geniet van de zon in onze prachtige tuin!

DSC01274.JPG

Nellie & Cezarklas - Joepie, opnieuw naar school!

’t Is tijd om weer naar school te gaan. Het is tijd voor jou en mij.
’t Is tijd om weer naar school te gaan. Kom er maar bij!

De eerste week van het schooljaar is voorbij gevlogen. We ontdekten vooral de klas, onze vriendjes en al het leuke speelgoed! We oefenden de liedjes van het onthaal en deden al een aantal leuke kringactiviteiten.

 

Veel liefs,
juf Petra en de vriendjes van de Nellie en Cezarklas

IMG_20230905_110146.jpg

Bosklas - De eerste dagen in onze klas!

Hallo iedereen!
Hier onze eerste sfeerbeelden van het schooljaar 2023-2024.
Zo kunnen jullie de sfeer al even opsnuiven! ;-)

Groetjes,
Juf Sarah

IMG_4620.JPG

Julesklas - Dag vakantie! Hallo vakantie!

Wij vieren de verjaardagen van de kleuters die tijdens de zomervakantie jarig zijn. In de tuin mogen we ons uitleven op springkastelen. Buiten maken wij schilderijen met water en vangen zeepbellen.
Wij duiken de vakantie in en zien jullie graag in september terug!

Liefs,
Juf Katleen & juf Aurore

20230623_110756.jpg

Nijntjesklas - Dolle pret op het springkasteel!

Wat een plezier op het springkasteel. We konden springen, glijden en veel plezier maken.

20230615_134808.jpg

Julesklas & Nijntjesklas & Bijtjesklas - Een zalige buitenspeeldag!

De Julesklas, Bijtjesklas en Nijntjesklas zijn de ochtend fris gestart met een wandeling buiten de school. Daarna hebben we samen de speeltuin en zandbak onveilig gemaakt. Het beste moest nog komen! Een namiddag spelen in echte kampeertenten, spelen in de schaduw op de matten, ons uitleven met allerlei buitenspelletjes en natuurlijk hoorde picknicken hier ook bij. Wat een zalige buitenspeeldag!

IMG_4561.JPG

Julesklas - Feest voor papa en het lelijke eendje!

De juf vertelde het verhaal van het lelijke eendje aan de hand van grote prenten. We herhaalden het in kleine groepjes en in de boekenhoek kunnen we het verhaal beluisteren aan de spreekmuur. De zandtafel vormden we om tot watertafel. Op woensdag ontvingen wij de papa’s. Het werd een gezellig leuk dagje! Als afsluiter van de week mochten we terug feesten. Deze keer vierden wij de verjaardag van Wassim en Wiem. Hip, hip, hip, hoera!

Liefs,
juf Katleen & juf Aurore

20230307_091530.jpg

Vos- en Haasklas & Kikkerklas - Een jaar vol bezoek!

Tijdens het schooljaar kregen we ook heel wat mensen over de vloer. Zo kwamen er ouders en grootouders langs om voor te lezen. Ook het tweede leerjaar van juf Veerle zorgde dit jaar voor leuke bezoekjes/toonmomentjes.
Veel plezier met het bekijken van de foto's!

20230217_134807.jpg

Vos- en Haasklas & Kikkerklas - Van spelen kan je leren!

Van spelen kan je leren. Dat hebben onze kleuters dit jaar goed begrepen. En of ze veel geleerd en gespeeld hebben! Een terugblik op de leukste speelmomenten in onze klas.

20220920_120042.jpg

Vos- en Haasklas & Kikkerklas - Een terugblik!

Wat een leuk schooljaar hebben we weer achter de rug. En wat zijn onze kapoenen hard gegroeid! Als we even terugkijken naar de foto's van onze schoolreis begin september (Technopolis), is het verschil duidelijk merkbaar. Geniet alvast van een terugblik op de foto's van september - december!

IMG_4508.JPG

Julesklas - De mooiste vissen zijn wij!

We luisteren op verschillende manieren naar het verhaal van de mooiste vis en proberen het verhaal zelf te vertellen aan de hand van de prenten. We hengelen visjes uit het water en oefenen, oefenen, oefenen voor het optreden van het schoolfeest. Daarna gaan we aan de slag voor onze papa’s.
We vieren deze periode de verjaardagen van Theodora en James. Hip, hip, hoera! Zij zijn 3jaar!

Liefs,
juf Katleen & juf Aurore

received_1520033025071218.jpeg

Nijntjesklas - Nǐ hǎo!

Alle Chinezen, hoe ha...
Ja, alle Chinezen, hoe ha...
Ze mogen er wezen, hoe ha...
Die gekke Chinezen, hoe ha!

DSCN2016.JPG

Bijtjesklas - Dubbel feest!

Feesten doen we graag en mama in de bloemetjes zetten ook. Onze nageltjes lakken vonden we fijn. We moesten wel lang wachten tot ze droog waren. Voor ons dansje als pinguïn hebben we ook even moeten wachten in de klas. Op het podium lieten we ons helemaal gaan! 

Groetjes, 

de Bijtjesklas

IMG_4388.JPG

Julesklas - Mijn mama en ik!

Jules houdt van zijn mama, dat horen en zien we in het verhaal van Jules. Wij zien onze mama ook graag. Ze knuffelt ons en speelt met ons. Wij gieren van het lachen bij een kiekeboe spel en knuffelen elkaar. We knutselen een cadeautje voor mama en leren een versje. We vieren de verjaardag van Alicia en Denise.

Liefs,
juf Katleen & juf Aurore

20230508_132303.jpg

Nijntjesklas - Mijn mama en ik!

We kregen bezoek van twee mama's met hun baby, wat was dat spannend! We leerden luiers verversen, eten maken, flesjes geven,... Samen kleurden we bloemen en speelden we het handtassenspel!

IMG_4359.JPG

Julesklas - Welkom nieuwe vriendjes!

Na de paasvakantie gingen er acht kleuters over naar de eerste kleuterklas en wandelden er zeven nieuwe peuters de Julesklas binnen. Samen ontdekten we de klas.
juf Katleen

20230427_134801.jpg

Bijtjesklas - Knip, knip doet de schaar!

Knip, knip, knip, doet de schaar.
Kappertje wat doe jij met mijn haar?
Wil je het lang? Of maak je het kort?
Zorg je dat het netjes wordt?

Neen, we knipten niet zelf in onze haren. We gingen bij een echte kapper op bezoek. Zij vertelde ons wat ze allemaal doet in het kapsalon. In de klas speelden we naar hartenlust zelf kapper. Kijk en geniet maar mee van de leuke foto's.

20230419_112702.jpg

Bijtjesklas - Tring, tring... Wij fietsen!

Oh wat een pret, want we kregen nieuwe vriendjes bij in onze klas. We speelden in alle hoeken van de klas en kozen zelf ons speelgoed. We zijn opnieuw gestart met elke woensdag fietsen op de speelplaats. We keken naar het mooie Tik Tak-verhaal dat Juf. Kristel voor ons speelde. Amai, de week vloog voorbij!

IMG_8126.HEIC

Nijntjesklas - Knip, knip... zegt de schaar!

Met een heus kapsalon in de klas hebben we heel wat plezier gehad!
De jongens hun haren gingen er recht van staan :-). Ook het maken van de spiegels viel echt in de smaak!

IMG_4256.JPG

Julesklas - Naar Pasen toe!

In de klas vinden we Dottie de kip. We merken dat ze 2 eieren legde en laten haar gerust, maar houden goed in het oog wanneer de kuikens komen! Met de gekookte eitjes van de kippen van juf Aurore maken we heerlijke eiersalade en smullen die meteen op. We knutselen een paasmandje, want op de laatste dag voor de vakantie liggen er paaseitjes verstopt in de klas. In de ontdektafel spelen we verder met rijst (graantjes) en pasta. De tafel werd verrijkt met potjes, schepjes en kuikentjes. We bouwen de hoogste torens en balanceren op de evenwichtsset.
Florence en Hanne bliezen kaarsjes uit, want ze werden 3 jaar. BRAVO!
We gingen een kijkje nemen naar de tentoonstelling van de jeugdboekenmaand. Wij maakten de vogels Kea en Coco in een groot nest.

Zalig Pasen!
juf Katleen & juf Aurore

DSCN1961.JPG

Bijtjesklas - Joepie! Pasen!

't Is Pasen in ons klasje en dat vinden we fijn.
Piep piep piep, wat hoor ik daar?

Is het een kuikentje?

Luister maar!

Krak krak krak doet het ei,

nu is ons kuikentje vrij!


Vrolijk Pasen, 

de Bijtjesklas

IMG_2232.JPG

Jules-, Bijtjes- & Nijntjesklas: Wij stappen voor het goede doel!

Ook de jongste kleuters zetten hun beste beentje voor! We stapten een blokje rond voor het goede doel. We deden goed ons best en kregen na onze inspanning een lekker eitje als verrassing. En of dat smaakte!

20230329_103229.jpg

Nijntjesklas - Wij zoeken eitjes in de lente!

Vastenvoettocht, eitjes rapen, nieuw speelgoed testen, paastakken versieren, lentebomen tekenen, gaan kijken naar de tentoonstelling van de jeugdboekenmaand,... Wat een fijne weken!

IMG_4248.JPG

Julesklas - Coco kan het! 

Tijdens de jeugdboekenmaand vertellen we het verhaal van Kea. Kea is een vogel die dingen ziet en ze zelf wil uitproberen. De juf vertelt ook het verhaal van Coco de vogel. Hij moet leren vliegen, maar durft eerst niet. We knutselen de beide vogels en spelen in de zandtafel met zaadjes. Als schrijfmotoriek vliegen we met ons krijtje naar Coco. We houden bewegingstussendoortjes waarin we net als Coco leren vliegen, sluipen en het achterna zitten van Coco door de poes nabootsen op muziek. Het lied ‘Kleine Coco in het bos’ kennen we intussen al goed.

Liefs,
juf Katleen & juf Aurore

DSCN1972.JPG

Bijtjesklas - Nandoe houdt van gezond zijn en wij ook!

Na de mooie voorstelling van het boek GELUK en het prachtige lied dat juf Katleen voor ons zong, gingen we in ons klasje daarrond aan de slag. We luisterden tijdens ons ontbijt naar het mooie verhaal van Nandoe. Nandoe de struisvogel die een beetje in de war was, maar ook niet zo goed voor zijn lichaampje zorgde. Met de hulp van vriendjes kwam dit allemaal goed ;-). Dit verhaal paste perfect in het thema waar we rond werkten: 'gezondheid'. Goed voor ons lichaam zorgen, is van kleins af aan belangrijk. Dat weten we wel goed!

Voor de tentoonstelling maakten we dan ook een tandenborstel/tandpastatube en we versierden ook nog een bekertje.

We schilderden met een echte tandenborstel in plaats van met een verfborstel. Dat was ook eens leuk ;-).

Kijk en geniet maar mee!

 

Gezonde en gelukkige groetjes van de Bijtjesklas!

20230303_104606.jpg

Nijntjesklas - Nandoe houdt van gezond zijn en wij ook! 

We beginnen de week met een ontbijt voor de start van de jeugdboekenmaand. Wij werken rond de geluksvogel Nandoe. Hij vindt zijn gezondheid heel belangrijk. Samen tanden poetsen, onze ogen testen, een bezoek aan de tandartspraktijk in de klas en samen krullenbollen,... Dit zijn maar een paar activiteiten van dit thema.

DSCN1932.JPG

Bijtjesklas - Wij zorgen voor onze ogen en tanden!

Onze tanden verzorgen, maar ook onze ogen, vinden we van kleins af aan belangrijk. Goed poetsen is de boodschap! Wat eten we het best en wat eten we best niet te veel? Vaak naar een scherm kijken, is helemaal niet zo goed voor onze oogjes. Wij waren zelf tandarts en oogarts ;-). Kijk maar!
Gezonde groeten uit de Bijtjesklas!

IMG_4200.JPG

Julesklas - Welkom, nieuwe vriendjes!

Dag Elisa en Alessio, fijn dat jullie erbij komen! Om de twee instappers te laten wennen aan het klasgebeuren starten we deze week themaloos. Aan het begin van de veertigdagentijd branden wij een kaarsje, want dat geeft licht. We geven het led lichtje aan elkaar door. We zorgen ook voor elkaar en dit tonen we met een massage. Op woensdag gaat de jeugdboekenmaand van start. We ontbijten samen en luisteren naar het verhaal van Kea, de vogel uit het boek ‘Geluk’, dat de juf dramatiserend vertelt. We vergeten ook de complimentendag niet en kleven hartjes, want wij vinden elkaar lief! Alle leerlingen van Ter Ham tekenden een compliment voor zichzelf op een blad. Al de blaadjes kan je bewonderen aan de boom op het venster van onze refter. We konden vrij kleven met verschillende materialen en moesten daarna vertellen of we dit leuk vonden of niet door ons kenteken in het juiste potje te stoppen.


Groetjes,
juf Katleen & juf Aurore

20230130_140935.jpg

Nijntjesklas - Wij amuseren ons rot!

De tijd vliegt voorbij en wij amuseren ons rot in de Nijntjesklas! Mama's op bezoek, ijsbollen ontdooien, schijnen met onze lampjes in het donker en dan helemaal gek doen met carnaval! Wat een leuke tijd!

IMG_4166.JPG

Julesklas - Confetti overal!

Confetti overal! Zo was het ook. We speelden met een bak vol confetti en die kon je nadien overal terugvinden. Jammer genoeg gebeurde er iets met de foto’s zodat jullie dit fijn moment niet kunnen aanschouwen. Er werd in dit thema hard geknutseld en gedanst. Als afsluiter deden we met de Nijntjes -en Bijtjesklas een catwalk op carnavalsmuziek. Ga zeker ook bij hen naar de foto’s kijken.

Liefs,
juf Katleen & juf Aurore

20230217_093634.jpg

Bijtjesklas - Wij vieren graag feest!

Carnaval, carnaval,
mooie slingers overal!
We verkleden ons graag, keer op keer!
We hielden een modeshow en zoveel meer.
Een masker op onze snoet én een hele gekke hoed.
Confetti op de grond en we dansten in het rond!  :-)

Feesten doen wij héél graag!

DSCN1888.JPG

Bijtjesklas - Janneke maan en veel mooie sterren!

Sterren en de maan in de nacht. Pyjama aan om te gaan slapen.
Ringggg! Daar gaat de wekker! Tijd om op te staan om naar ons klasje te gaan! Samen turnen met de Nijntjesklas vinden we ook steeds superfijn. Geniet maar mee mama's en papa's.
Dromerige groetjes vanuit de Bijtjesklas!

IMG_20230201_110546.jpg

Nellie en Cezarklas & Borisbeerklas - GGGGRRRRRR!

Van 23/01/23 tot 03/02/23 dompelen we de kleuters van de 2de kleuterklas onder in "de dinowereld".

We leren over vulkanen, tellen dino's, graven dinobotten op, maken dinopuzzels,...
GGGRRRRRR!!!

IMG_4091.JPG

Julesklas - Wij verven met bevroren verf!

We kunnen voelen aan ijsblokjes en ontdekken dat onze handen koud en nat worden. Het ijs smelt. Schilderen doen we deze week met bevroren verf. In de ontdektafel oefenen we de fijne motoriek en onze kleurenkennis. Aan de tafels oefenen we nog meer op de kleuren met de pinguïns en leggen we op elk rondje een fiche om de kleurplaat van de pinguïn af te maken. Er komt nog een nieuwe ontdekbak met ijs waarin een dier verstopt zit. De kleuters zetten er letterlijk hun tanden in om die eruit te krijgen! We spelen een bewegingsspel met de dobbelsteen. Op vrijdag vieren we de verjaardag van Leana! Hip hip hoera, 3 jaar!

We zetten het weekend in met ons ‘Eersteklas bal’ in de Corren!

juf Katleen & juf Aurore

IMG-20230116-WA0002.jpg

Bijtjesklas - Brrr! Wat is het koud!

Het prentenboek "Pinguïn is zijn knuffel kwijt" bracht heel wat emoties teweeg in ons klasje. Van verdriet naar bang en tenslotte naar blijdschap. Het was een thema waar onze vriendjes heel wat leerden over koud en warm, groot en klein. En weer vierden we feest, want Odélya was jarig! Hiep hiep hoera! Al 4 jaar!

Deze week vonden we het weer reuzegezellig in de turnzaal. ;-)
Kijk en geniet maar mee, beste ouders!

Koude wintergroetjes vanuit de Bijtjesklas

IMG_4060.JPG

Julesklas - We begeven ons op glad ijs!

We kijken samen naar een filmpje en zien waar de pinguïn leeft. Hij kan zwemmen en schuiven of waggelen op het ijs. We vinden het grappig en kijken met plezier een tweede keer naar het filmpje. Daarna proberen we net als de pinguïn te waggelen. We kleuren een pinguïn aan de knutseltafel en kleden de pinguïns aan volgens de opdrachtkaart of volgens onze eigen creativiteit. De juf heeft ook gekleurde pinguïns die op een ijsrots kunnen staan. Door aan het rat te draaien weten we welke pinguïn we mogen nemen. In de ontdektafel vinden we sneeuw. Het is piepschuim. Daarin zoeken we naar visjes, pinguïns en bootjes waarmee we kunnen spelen. In de tweede helft van de week komen er ook nog potjes bij. We gaan creatief aan de slag met sneeuwklei. Hij was wat korrelig, maar er werd gretig en sensomotorisch mee gespeeld.
Nehir werd 3 jaar en kreeg de kaarsjes uitgeblazen! Proficiat!
 

Liefs,
juf Katleen en juf Aurore

21.JPG

Julesklas - We vliegen er weer in!

Op maandag stappen er 5 nieuwe peuters in. Welkom in de Julesklas. Diezelfde dag vieren we de verjaardag van Lynn. We zingen, dansen en helpen haar de drie kaarsjes uit te blazen. Verder maken we er een themaloze week van zodat de nieuwkomers op ontdekking kunnen gaan en de anderen ook rustig terug in het schoolleven kunnen tuimelen. De juf biedt aan om te experimenteren met scheerschuim en lijm op papier, net sneeuw! Na het experimenteren moedigt ze de peuters aan om sneeuwballen te maken. Zo stimuleren we spelend de schrijfmotoriek.

Liefs,
juf Katleen & juf Aurore

IMG_20221208_144245.jpg

Nellie en Cezarklas & Borisbeerklas -  Vrolijk kerstfeest!

Nog even de kerstsfeer opsnuiven in de 2de kleuterklas! ;)

DSCN1822.JPG

Bijtjesklas -  Vrolijk kerstfeest!

Kerst is een zalige en gezellige periode. Dat zie je ook in de Bijtjesklas. We vierden de laatste dag voor de vakantie een feestje en je zal zien hoe fijn wij dat vonden!

20230111_103219.jpg

Bijtjesklas -  Wij krijgen bezoek!

Hoe leuk was dat! Vorige week kwamen er mama's en papa's naar onze klas. Ze vertelden mooie verhaaltjes. 
Dat was spannend. We luisterden met volle aandacht en vonden het ook héél gezellig!

1673599716624.jpg

Nijntjesklas - Flits! Flits! Flits!

De kleuters van de Nijntjesklas ontdekten het greenscreen in onze klas en namen zelf foto's.
De ene is al wat beter gelukt dan de andere. ;)

IMG_3993.JPG

Julesklas - Bijna Kerstmis!

Stap voor stap versieren we de dennenboom en zien we hoe hij een mooie kerstboom wordt. We oefenen ons versje voor het nieuwe jaar en luisteren naar kerstliedjes terwijl we spelen of eten. We versieren een kerstbal en oefenen onze grove en fijne motoriek met ‘krullenbol.’ Met plasticine maken we kerstballetjes en slingers om de boom op de tafel te versieren en met de schaartjes knippen we stroken groen papier en inpakpapier in stukken. Deze laten we niet verloren gaan en verwerken we tot leuke knutselwerkjes.
De juf vertelt het kerstverhaal via een boek, grote prenten en een poppenspel op tafel. We kunnen het nadien zelf naspelen. Op vrijdag houden we een gezellig kerstfeestje!

Liefs,
juf Katleen & juf Aurore

IMG_3955.JPG

Julesklas - Oh, kom eens kijken!

Wij zetten ons zelfgemaakt schoentje klaar met lekkers voor het paard en Piet en mooie tekeningen voor Sinterklaas.
Oh, kom eens kijken wat er in mijn schoentje ligt! Sinterklaas komt met zijn hulppieten op bezoek. Ze komen toe met paarden en een mooie huifkar! Deze foto’s kan je ook op onze website bekijken.
In de klas maken we nog kunstige schilderijen en zoeken we op een grote prent naar twee dezelfde speelgoedjes.

Groetjes,
juf Katleen & juf Aurore

IMG_3912.JPG

Julesklas - Zie ginds komt de stoomboot!

We starten de week aan de adventskrans met de hele school om de eerste kaars aan te steken.
In de klas vinden we strooihartjes en staat er een zak vol verkleedkleding van Sint en Piet. Al snel hebben we in de klas wat hulpsinten en hulppieten! We bouwen onze glijbaan om tot boot en helpen de juf om de papieren golven van de zee in te smeren met lijm. Ze komen tegen de boot. Met grote blokken bouwen we een huis of een schoorsteen. Wie kan er net als hen over een smalle strook lopen? Over het dak? Juf Kaat roept ons allemaal naar buiten, want de postbode brengt een brief!? Het is een brief van een Piet, hij is verliefd op een juf. Later op de week houden ze stiekem een date in een lokaal op school. Dat verklaart waarom er overal hartjes lagen! De juf hield ze bij om op een groot hart te kleven.

Groetjes,
juf Katleen & juf Aurore

IMG_3890.JPG

Julesklas - Allemaal schoenen!

We bekijken onze schoenen en vertellen erover. We zien schoenen met veters en met ‘plakkers’ (klittenband). Hoge en lage, kleine en grote schoenen. Aan de knutseltafel gaan we aan de slag met schoensmeer. We knutselen ook een schoentje dat later dienst zal doen als Sint en Piet langskomen. In De Corren mogen we naar een toneelstuk gaan kijken over een meneertje dat heel graag met kleuren schildert, maar zijn blauwe verf is op.
Samen met de eerste kleuterklas stappen we over een blotevoetenpad.

Groetjes,
juf Katleen & juf Aurore

DSCN1746.JPG

Bijtjesklas - Wat hebben wij allemaal gedaan?

Paw Patrol, Paw Patrol we zijn al onderweg! Hoe leuk was dat! We speelden naar hartenlust alles na, zochten in de ontdekbak naar de verstopte Paw Patrol pups en maakten ze proper met een borsteltje. Ook het thema van de schoenen vonden we geweldig. Wie het schoentje past, trekke het aan. ;-) Wij kunnen héél goed sokjes ophangen aan de wasdraad of op het rekje. Hey juf, de kousjes moeten we ook wassen hoor! Gelukkig hebben we een wasmachine in onze poppenhoek. ;-) Om de weken nog fijner te maken, stapten we in de gang een blotevoetenpad af en kregen we een mooi toneelstuk in De Corren te zien. Heel leuk!

IMG_3870.JPG

Julesklas - Wat ben ik geweldig!

Op maandag tonen wij onze mooie snoetjes aan de fotograaf. Wij hebben niet alleen een leuke snoet, maar ontdekken ook onze armen en benen. We oefenen ons evenwicht en helpen elkaar hierbij spontaan! Schilderen en spelen met parels horen er ook bij deze week. Om alles los te maken, dansen we op een lied van Jules.
 Klik hier om het thuis ook eens te proberen!

 

Liefs,

juf Katleen

20221118_132017.jpg

Nijntjesklas - Niets te dol!

Van wie zijn al die kleine hondenpootjes? Van de Paw Patrol pups natuurlijk!
Die waren twee weekjes op bezoek en wat was dat fijn!

IMG_3843.JPG

Julesklas - Hallo nieuwe vriendjes!

Onze klasgroep wordt meer dan verdubbeld, er stappen 7 kindjes in. We geven ze de tijd om te wennen aan al het nieuwe en om op ontdekking te gaan in de klas.
Welkom vriendjes!

20221027_110603.jpg

Vos- en Haasklas & Kikkerklas - Wij leren al schrijven!

Joepie, we leren schrijven! Niet klein op papier, maar met grote bewegingen. Deze keer kwam de egel aan bod.
Er stonden stekels op de vloer in de klas waar we over stapten. Daarna tekenden we met krijt op de speelplaats en uiteindelijk op papier. Dit alles ondersteund door een leuk liedje.

IMG_3773.JPG

Julesklas - Blaadjes overal!

We bekijken het meegebrachte herfstmateriaal en stoppen het in de ontdektafel om er later mee te spelen. We oefenen hier al spelend de begrippen vol en leeg door potjes te vullen met eikels en kastanjes. Ook tijdens het schilderen experimenteren we met dit herfstmateriaal. Bij de doeplaat van Jules zoeken we de diertjes in het bos en benoemen we de dingen die we zien. Wat fijn dat het zonnetje schijnt tijdens ons fietsuurtje!

 

Liefs,
juf Katleen

DSCN1717.JPG

Nijntjes- & Bijtjesklas - Wij gaan op herfstschattentocht!

De Nijntjes- en Bijtjesklas maakten een kleine herfstwandeling rond onze school. We stapten flink mee. We vonden veel mooie gekleurde blaadjes, takjes, mos en vruchten van bomen. We stonden rond een dikke stam, maar ook rond een klein boompje dat nog veel moest groeien. We namen een kijkje in onze schooltuin en vonden daar mooie paddenstoelen! Oooh, de herfst is toch mooi! 

Fijne herfstgroeten van ons allen!

20221017_135345.jpg

Nijntjesklas - Wij snuiven de herfstsfeer op!

Samen maakten we een echte slakkenbak. Elke dag zorgden we goed voor onze vriendjes.
We hebben ook een paar gezocht naar onze spin! Die hield ervan zich te verstoppen. 
Blaadjes, eikels, kastanjes, takjes,... We kwamen al deze herfstspullen tegen in onze ontdekbak.

IMG_3765.JPG

Julesklas - Waar is dat feestje? Hier is dat feestje!

We vieren de verjaardag van Jules en juf Katleen! Eerst zorgen we dat onze klas mooi versierd is. We schilderen, kleuren en kleven vlaggetjes en de juf blaast ballonnen op om omhoog te hangen. Ballonnen zijn zo leuk! We spelen er natuurlijk ook mee. Aan het magneetbord oefenen we al spelend de kleuren in. De juf en Jules krijgen een verjaardagskroon. Er zijn verschillende kronen, welke past? Tijdens Tik Tak komen de woordjes uit het thema aan bod. Op vrijdag is het eindelijk feest. We zingen, dansen en smullen lekkere cake.
 

Liefs,
juf Katleen

DSCN1700.JPG

Bijtjesklas - Rupsje Nooitgenoeg blijf maar eten!

Wat een feest in onze klas!
We maakten samen met de Nijntjesklas lekkere appelmoes en vierden ook de verjaardag van Ella.

"Hiep hiep hoera! Ella is 3 jaar!"

We maakten ons eigen appeltje in klei en speelden weer mooi samen.

 

Bijtjesgroetjes,

juf Aurore en juf Ingrid

20221004_103627.jpg

Nijntjesklas - Rupsje Nooitgenoeg blijf maar eten!

Waar komen vlinders vandaan?
Wat eten die rupsjes zo graag?
Lusten wij ook lekkere appels? Ja hoor! Het liefst nog in de appelmoes.

IMG_3737.JPG

Julesklas - Rupsje Nooitgenoeg blijf maar eten!

De juf vertelt het verhaal van een rupsje dat heel klein geboren wordt. Elke dag heeft ze honger en gaat ze op zoek naar eten. Dan eet ze dwars door: een appel, peren, aardbeien, sinaasappels en pruimen, maar ook door een worst en een muffin en een stuk chocoladetaart. Wanneer ze echt groot en dik geworden is, maakt ze een huisje rond zichzelf: ‘een cocon’. Enkele weken daarna komt er uit de cocon een mooie vlinder! We knutselen een appel met een rupsje en kleuren de prent van Rupsje Nooitgenoeg. We spelen een kleurenspel en rijgen parels aan een rups zodat die ook groeit. Aan de speeltafel oefenen we nog meer aan de fijne motoriek en rijgen parels aan een pijpenwisser. We leren een lied en een versje en maken onze eigen appelmoes die we lekker opsmullen. Als kers op de taart zet de juf een springkasteel op in de klas. We gaan moe maar voldaan naar huis.

Liefs,
juf Katleen

IMG_20220927_140204.jpg

Borisbeerklas - Wat een troep!

Wat een troep!
Wat een troep!
Ik zie overal afval op de stoep!

Gelukkig zijn de kleuters van de tweede kleuterklas er! Wij leerden tijdens deze twee weken alles over afval.
Er kwam zelfs een afvalwagen langs!
Opvolging verzekerd!

20220926_143405.jpg

Nijntjesklas - Op de boerderij!

Samen emoes en alpaca's knutselen, de dieren in de klas verzorgen en ezeltje-prik spelen.

We waren helemaal voorbereid op onze uitstap naar de boerderij!

IMG_20221004_144350.jpg

Borisbeerklas - Lekker genieten!

Na de turnles nog even genieten van het zonnetje in de speeltuin.

IMG_3682.JPG

Julesklas, Bijtjesklas & Nijntjesklas - Op schoolreis naar 't Raemhofke!

Wat een geluk, want de zon schijnt weer als wij op schoolreis gaan. We zagen geiten, schapen, ezels, alpaca’s en nog veel andere dieren. Op de boerderij was een superleuk speelbos waar we ons naar hartenlust konden uitleven. Kijk maar gauw naar de foto’s, het was de moeite. Wij hadden een topdagje bij onze eigen juf Tessa! Ga zeker ook eens kijken op de website van ’t Raemhofke!

Beestige groeten,
juffen jongste kleuters en juf Kristel

DSCN1666.JPG

Bijtjesklas - Op de boerderij!

Ik zag een ezel en een kat.

Een schaap, een geit,… Amai, wat was me dat?

Ik zag ook een emoe, een alpaca en een pauw.

Alles in  mooie  kleuren: groen, geel en blauw!

 

We gingen met de bus naar de kinderboerderij en

Reden op school met de fietsjes. Leuk hoor!

IMG_3660.JPG

Julesklas - Op de boerderij!

We vertellen over de prenten die ophangen in de onthaalhoek. In de boekenhoek vinden we boeken rond de boerderij en oefenen we de woordjes uit het thema. We oefenen de woordjes via de woordmuur. Hierin zitten de woordkaartjes die passen bij het thema en kunnen de kinderen ze zelfstandig inoefenen. Door op een toets te drukken horen ze het woord dat bij het kaartje past en kunnen dit vervolgens nazeggen. We leren het lied ‘Van hier naar daar’ en laten onze nepstaarten gepast zwieren op de muziek. Omdat juf Lieve ziek is, komen er kinderen bij in onze klas. We maken eiersalade en smullen alles lekker op. In de knutselhoek gaan we aan de slag met lijm en verf en potloden.

Liefs,

juf Katleen

IMG_20220920_141832.jpg

Borisbeerklas en Nellie & Cezarklas - Op de bus naar Technopolis!

Hoera! Wij mochten met de bus naar Technopolis. Wat was het een fijne doe-, speel- en ontdekdag!

Geniet van de leuke foto's!

IMG_3633.JPG

Julesklas - Mijn liefste vriend is Jules!

Mijn liefste vriend in de klas is Jules. We zijn dan ook fier dat we een geknutselde Jules kunnen meenemen naar huis. We maken samen de domino over Jules zijn familie.
Op 9 oktober 2022 is het pannenkoekenzondag. Wij knutselen samen aan een mooie poster om de zaal te versieren.

Liefs,
juf Katleen

DSCN1456.JPG

Bijtjesklas - Wij gaan op ontdekking!

Amai, wat vlogen die eerste dagen in de Bijtjesklas snel voorbij. Kijk maar eens hoe mooi wij al samen kunnen spelen. Met het mooie weer gingen we fijn in de zandbak spelen en konden we naar hartenlust van de glijbaan glijden. Eerst omhoog klimmen en dan glijden maar. Het was leuk zo op ontdekking gaan. Nu weten wij al alles goed staan. ;-) Benieuwd naar wat nog komen zal? Om de twee weken kan je ons volgen op de website van de school . Zeker kijken!

Fijne bijtjesgroetjes,
juf Aurore en juf Ingrid

20220908_105918_resized.jpg

Nijntjesklas - Dag school!

We ontdekten de verschillende hoeken in de klas en veel van ons speelgoed.
We dansten, schilderden, plakten, luisterden naar verhaaltjes en maakten kennis met Jezus en Anna (onze klaspop). Het was één grote ontdekkingstocht!

IMG_3627.JPG

Julesklas - Dag school!

1 september was voor iedereen een spannende dag, maar vooral voor de instappers die hun eerste keer Ter Ham binnenstapten. De eerste korte week konden we wennen aan de nieuwe omgeving en de juf. We gingen op ontdekking in de klas. De juf vertelde verhaaltjes, o.a. het verhaal van Jules die naar school gaat. De juf vertelde dat Jezus een kindervriend is, ook al de kindjes van de klas zijn vriendjes. We kleefden nadien de foto’s van onze vriendjes op een prent van Jules. Het zalige zonnetje liet ons toe om buiten te fietsen met de jongste kleuters.

Volgende week werken we verder rond ‘de school’ en ‘vriendjes’.

Liefs,
juf Katleen

DSC08565.jpg

Kikkerklas & Vos en Haasklas - Wij studeerden af... van de kleuterschool!

Voor de derde kleuterklas was het vorige week toch wel een bijzondere week. De hele week blikten we terug op het voorbije schooljaar. Als apotheose maakten we er vrijdag een feestdag van. Ons programma bestond uit spelletjes-voormiddag, filmnamiddag en springkastelen-tussendoortje. Ook de frietjes vielen in de smaak.
's Avonds op de diploma-uitreiking waren ook de mama's en de papa's van de partij. Menig traantje werd weggepinkt toen de kleuters hun hoedjes enthousiast in de lucht gooiden. Met een drankje en een knabbeltje werd de avond afgesloten. Veel succes volgend schooljaar, lieve kleuters! We zullen jullie missen!

De kleuterjuffen

DSCN1277.JPG

Bijtjesklas - De laatste maand in de Bijtjesklas!

Zelfs de allerlaatste schoolmaand stond boordevol leuke activiteiten. 

Kijken jullie voor een laatste keer mee hoe het er in ons klasje aan toe gaat? 

Tot volgend schooljaar! Nieuwe foto's met nieuwe bijtjes! 

juf Ingrid

DSC01232.JPG

Nellie & Cezarklas - Wij zijn bij de brandweer!

1, 2, 3, 4 brandweerman, brandweerman. 1, 2, 3, 4, kom de brand is hier!

Joepie, het thema brandweer! Hier keken de kleuters van de Nellie en Cezarklas naar uit! Eerst werden de verschillende taken van de brandweer besproken aan de hand van kaarten. Na de taken kwam ook de kledij van de brandweermannen aan bod. Tijdens het thema brandweer knutselden we ook een brandweerwagen. De kleuters schilderden naar hartenlust! In de klas stond ook een grote brandweerwagen en een tent waarin ze hun fantasie de vrije loop konden laten gaan. De kleuters speelden allerlei situaties na. Op maandag vertelde de juf dat we snel onze boekentas moesten wegzetten en onze fluohesjes moesten aanhouden. De kleuters keken elkaar aan en dachten: "Waar gaan we nu naartoe???" We wandelden mooi per twee naar de parking aan de bakker. Daar bleven we even staan. De kleuters wisten niet wat hun te wachten stond. Plots hoorden we een sirene... De kleuters keken geboeid in het rond, benieuwd wat dat zou zijn! De kleuters lachten en keken met grote ogen naar de grote wagen voor hun. Er stapte één brandweerman uit de wagen die vroeg: "Waar is de brand?" De kleuters keken in het rond maar ze zagen helemaal geen brand... De brandweerman toonde alle materialen die hij bij had. De kleuters mochten ook de helm van de brandweerman opzetten en mee de waterslang dragen. Als bedanking voor het toffe bezoek gaven we de brandweerman een dikke knuffel en zwaaiden hem uit!

Veel liefs,
juf Petra

IMG_3535.JPG

Julesklas - De laatste maand in de Julesklas!

In het begin van juni vierden wij de papa’s en knutselden iets leuks voor hen.
Het zonnetje was goed van de partij en we voelden ons, net als Jules, in vakantiesfeer.
We vierden de kleuters die jarig waren in juni, maar ook alle kleuters van de maanden juli en augustus. Al feestend gingen we de echte vakantie in!

Lieve vriendjes, ik wens jullie een fijne verdere reis door Ter Ham!
Lieve ouders, bedankt om het schoolgebeuren van je kind goed te volgen, bedankt voor de fijne attenties en lieve woorden, dat doet ons deugd!

Fijne vakantie!
juf Katleen & juf Aurore

IMG_20220613_143302.jpg

Nijntjesklas - De laatste sfeerbeelden!

Genieten jullie mee van de laatste sfeerbeelden uit de Nijntjesklas? 

IMG_20220616_135159.jpg

Borisbeerklas - Wij zijn milieubewust!

Deze week kwam juf Karo bij ons in de klas. We werkten een hele week rond afval en wat hebben wij hard gewerkt!
We gingen zelf vuil rapen met speciale grijpers en leerden afval sorteren. Er kwam zelfs iemand met een echte vuilniswagen naar ons! Wat hebben de kleuters genoten! Dankjewel juf Karo voor de fijne week!

Lieve groeten,
juf Ine

DSC01208.JPG

Nellie & Cezarklas - Schip ahooooi!

Met een papegaai op onze schouders en een zwaard in onze handen, zijn we voor niemand bang. We zijn piraten, heel stoer, heel sterk en schatten zoeken is ons werk!
De kleuters van de Nellie en Cezarklas gingen de voorbije week samen met kapitein Enya op stap in de wereld van de piraten. Ze ontdekten het reilen en zeilen van een piraat en nog zo veel meer!
We sloten de week af met een piratenfeestje!
Bekijk zeker hun avonturen!
Liefs,
juf Petra

IMG_20220531_135948.jpg

Borisbeerklas - Wij zijn kampioenen!

Kampioenen, dat zijn de kleuters van de Borisbeerklas zeker!
Puzzelen, zwemmen, lopen, fietsen, fitnessen, voetballen,... We kunnen het allemaal!

Lieve groeten,
juf Ine

20220603_105635.jpg

Kikker- & Vos en Haasklas - Veilig oversteken!

Ook in de kleuterklas leren we al over het verkeer. In de derde kleuterklas oefenen we om veilig met begeleiding langs de huizen te stappen en over te steken op het zebrapad.

Deze week was het dan zover: tijd voor het bronzen voetgangersbrevet. De kleuters vonden het super en ook wat spannend om "in het echt" te laten zien wat we geoefend hadden.

Dikke bravo voor alle Kikkertjes en Vos & Haasjes

DSCN1187.JPG

Bijtjesklas - Op de boerderij!

Als we niet zelf naar de boerderij kunnen gaan dan laten we de boerderij naar de klas komen. Hoe we dat gedaan hebben, zie je goed op de foto’s! ;-)

Een stal in de klas, werken zoals een boer en boerin, met maïs spelen,... We knutselden een schaap, een varken of koe. We fietsten ook nog op de speelplaats.

 

Op de boerderij daar is het fijn. Daar wonen dieren groot en klein.

Het varken zegt knor, de koe zegt boe, het schaapje mekkert méééé en het paard staat in de wei ;-)

De weken gingen weer snel voorbij. Nu staat er weer een nieuw thema in de rij. ;-)

Tot snel met nog meer leuke foto’s,
juf Ingrid

IMG_20220530_104249.jpg

Nijntjesklas - Broem, broem! Tuuuut!

Opzij, opzij, opzij!

De auto komt voorbij.

Wroem, wroem, wroem,

knal pats boem!

Ojee, een ongeluk!

Nu is de auto stuk!

IMG_20220517_142315.jpg

Borisbeerklas - Raauw! Aaah, een dino!!

Kom zet je bim-bam-bom tijdmachine aan!
Het is tijd om terug naar de dino's te gaan!

Geniet van onze spannende dino avonturen!
juf Ine

IMG_3455.JPG

Julesklas - Het lelijke eendje! Deel 2

We werken en spelen nog even verder rond dit thema. Tijdens een poppenspel wordt de juf gestoord door een vlieg. Ze slaagt ze steeds weg tot er een kikker verschijnt die wel van vliegjes houdt! We kijken achteraf naar een filmpje waarin getoond wordt hoe de kikker een vlieg pakt met zijn lange tong. We zijn allemaal onder de indruk. Aan de knutseltafel gaan we aan het werk met lijm en stukjes papier. We kleuren ook nog een eendje voor dit werkje.
Deze week vierden we de verjaardag van Siebe. Bravo, Siebe!
 

Liefs,
juf Katleen & juf Aurore

DSC01132.JPG

Nellie & Cezarklas & Borisbeerklas - Ring, ring!

Op donderdag gingen de kleuters van de Borisbeer en Nellie en Cezarklas aan de slag met het fietsparcours op de speelplaats . Ze ontdekten het parcours en leerden op het fluitsignaal stoppen en afstappen. Ze deden flink hun best! Dankjewel aan alle mama’s en papa’s om telkens de fiets van je kleuter mee naar school te geven! Een kleine moeite voor jullie maar zo veel fietsplezier voor je kleuter!
Liefs,
juf Ine en juf Petra

DSCN1139.JPG

Bijtjesklas - Oei kappertje, wat doe je met mijn haar?

Knip, knip, knip zegt de schaar.
Kappertje, wat doe je met mijn haar?
Hou je het lang of maak je het kort?
Ik hoop maar dat het netjes wordt!
Knip, knip, knip zegt de schaar.
Kappertje, wat doe je met mijn haar?
Verf je het paars van knip je het op?
Of krijg ik een krullenkop?

IMG_3438.JPG

Julesklas - Het lelijke eendje!

De juf vertelt het verhaal van het lelijke eendje aan de hand van grote prenten. Daarna kunnen we in de klas aan de slag. Onze zandtafel werd een vijver vol met eendjes die we kunnen vissen. Aan de tafels kunnen we de personages uit het verhaal puzzelen of de juiste vorm in de kikkers leggen. Aan het whiteboard oefenen we de kleuren met eitjes en eendenkuikens. In de boekenhoek vinden we het verhaal van het lelijke eendje. Er hangt ook een grote flap met kleine prentjes van het verhaal. Hier kunnen de kleuters luisteren naar het verhaal dat de juf heeft ingesproken. Tijdens kringmomenten leren we een versje van de eend en oefenen we via een telversje de telrij tot 5. Hoeveel eendjes zwemmen er telkens in de vijver?

Liefs,
juf Katleen & juf Aurore

DSC01139.JPG

Nellie & Cezarklas - De politie, onze vriend!

Het thema ‘de Politie’ was een echte hit bij de kleuters. Spelen met de politie van Playmobil was één van de favorieten, alsook de politiehoek om het rollenspel “boef en agent” te ontdekken. We knutselden onze eigen politiepet en deden allemaal proefjes om de boef te ontdekken. Het hoogtepunt was het bezoek van twee politieagenten en hun politiecombi. Ze vertelden over hun uniform en wat ze allemaal doen als agent. We mochten zelfs eens de handboeien passen! Dankjewel juf Enya voor de fijne stageweek!


Liefs,
juf Petra

IMG_3407.JPG

Julesklas - Wij planten een zaadje!

We luisteren naar het verhaal van Jules in de lente. We leren een lied over ‘zon en zaadje’ en zaaien onze eigen zonnebloemen. Nu maar duimen dat ze groeien! Met de interactie doeplaat oefenen we de woordjes uit het thema. Een gekke schildpad tatert ons na!
We vierden de voorbije week de verjaardag van Sam en Eden.
HIP HIP HIP HOERA, ze zijn 3 jaar geworden!!

Liefs,
juf Katleen en juf Aurore

20220506_141836.jpg

Kleuterschool - Hip hip HOERAAA voor alle mama's!

In de klas rijgen we mooie kettingen met gekleurde pasta. We oefenen elke dag het lied voor de mama’s want op vrijdag is het zo ver. Alle mama’s komen op school binnengewandeld en zoeken een plaats op de kleuterspeelplaats. Op een vrolijk deuntje stappen alle kleuters vervolgens de speelplaats op. We zingen allemaal samen het lied voor de mama’s en dansen daarna nog op een doe-lied van Tante Rita. Elke kleuter zoekt zijn/haar mama om samen te slowen op een lied van Kapitein Winokio. De cadeautjes worden met een dikke zoen aan mama gegeven en dan volgt een leuke en onvergetelijke picknick in een zonnige tuin!

Het weer gezellig samenzijn, was voor iedereen reuzefijn!

Liefs,
juf Katleen & juf Aurore

Wat waren we blij dat onze mama’s nog eens op school konden komen voor een gezellig momentje met hun kleuter. We zongen, dansten en picknickten heel fijn samen in het zonnetje.
Een TOP namiddagje met stralende gezichten!
Liefs,
juf Petra

20220425_134332.jpg

Nellie & Cezarklas - Kriebelbeestjes!

Tijdens ons thema kriebelbeestjes werkten we verder aan deel 2 van ons Moederdagcadeautje. We telden, wogen en mengden alle ingrediënten voor in onze scrub. Wat een fijne geur hing er in onze klas! Hopelijk hebben de kleuters hier samen met hun mama al van kunnen genieten.
We gingen ook al aan de slag met deel 1 van ons Vaderdagcadeautje. Tussen al de cadeautjes door knutselden we ook nog een bij en speelden we in al de verrijkte hoekjes.
Lieve groeten,
juf Petra

IMG_20220425_093045.jpg

Nijntjesklas - Mama is de liefste!

Deze keer niet veel foto's van in de Nijntjesklas want we zijn hard aan ons pakje voor mama aan het werken. Wat het precies is? Dat blijft uiterst geheim!

Mama's nog even geduld... vrijdag krijgen jullie je pakje te zien!

DSC01030.JPG

Nellie & Cezarklas - 't Is lente! Wat fijn!

De voorbije twee weken werkten we in Nellie en Cezarklas rond het thema lente.
Wat deden we allemaal in ons klasje?
We onderzochten het kiemproces van boon tot plant, schilderden bloemen met krijtverf, zaaiden in onze aardebak, speelden allerlei spelletjes en nog zo veel meer!

Veel kijkplezier!
Lieve groetjes,
juf Petra

DSCN1112.JPG

Bijtjesklas - 't Is lente! Wat fijn!

't Is lente en dat vinden we fijn!

We reden het gras af, maakten mooie bloemen en konden op de bloemetjestrampoline naar hartenlust springen.

We hebben extra kunnen fietsen op de grote speelplaats. Vorige week woensdag was het echt lenteweer! 

Hoe leuk was dat zeg. We hadden een ganse speelplaats voor ons alleen! Heel veel plaats en... fietsen maar!

We hebben eigen tuinkers mogen zaaien, we plantten bloemetjes in de plantenbak, speelden bloemenwinkeltje en nog zoveel meer. Tot de volgende keer met meer mooi lenteweer! ;-)

IMG_3374.JPG

Julesklas - Mama is de liefste!

Er zijn 2 vriendjes bijgekomen in onze klas. Welkom Ella en Dzemile!

Intussen werkten wij aan een cadeautje voor onze mama en oefenden al goed het lied in. We versierden een hartvorm met verf, kleeffiguren en verfsticks.
Jules vertelde dat hij het zo leuk vindt om met mama ‘kiekeboe’ te spelen in bed. Wel, Jules is niet de enige die dat fijn vindt. Wij gierden van het lachen!
We luisterden naar verhaaltjes over Jules en Anna die mama hielpen. In de huishoek zorgden wij voor de popjes en aan de ontdektafel speelden we met gekleurde pasta.
Volgende week werken we verder rond dit thema. Wij kijken al uit naar het mama feest op vrijdag!

Liefs,
juf Katleen & juf Aurore

IMG_3310.JPG

Julesklas - Tok, tok, tok! Ik ben een kip!

In de klas zit een kip haar eitjes uit te broeden. We luisteren ook naar het verhaal van Dottie de kip. We knutselen een paasmandje en wie wil kan een kuiken of een paashaas knutselen. Aan de experimenteertafel mogen we stroken bruin papier in stukjes knippen. Wie kan de eitjes herstellen in de puzzel van de kip? En wie kan de eitjes bij de juiste kip leggen? We bewegen als een kip op het lied: tok, tok, tok, ik ben een kip!
 

De laatste vrijdag voor de paasvakantie onthullen we de ‘Masked Readers’ en stappen we onze vastenvoettocht voor de scouts van Trooz.
 

We vieren de verjaardag van Eden, Maëlle en Finn. Drie jaar, BRAVO!

Een fijne paasvakantie!
juf Katleen & juf Aurore

DSC00995.JPG

Nellie & Cezarklas - De kip en het ei!

Voor de vakantie werkten we rond het thema 'De kip en het ei' gecombineerd met het thema 'Pasen'. Vol spanning wachten we natuurlijk de komst van de paasklokken af, maar voor het zover is, deden we nog veel leuke dingen in ons klasje. Eerst en vooral begonnen we met het knutselen van ons paasmandje.
Er stond een tak van een boom in onze klas. Onder de tak lagen ook eitjes. Eitjes om op te eten? Eitjes van chocolade? Neen, eitjes om de paasboom mee te versieren! De voorbije twee weken speelden we ook allerlei spelletjes. De eitjes bij de juiste kip leggen, een geluidenmemory, een eierlotto, eiermemory... We bereidden ook allerlei soorten eiermengsels. Wat was dit smullen!
De mama van Lina-Rose kwam op bezoek met een echte kip. De kleuters konden de kip waarnemen en mochten zelfs de kip eten geven. Wat was dit een fijn bezoek, dankjewel!
Als afsluiter voor de vakantie maakten we nog eiersalade, wandelden we voor de vastenvoettocht en keken we naar “Plop en de Kabouter Paashaas” met als versnapering een beetje chips.

Fijne vakantie!
juf Petra

IMG_9780.JPG

Kikker- & Vos & Haasklas
Kikkers, Vos en Hazen op stap naar de vijver!

Op dinsdag 22 maart trokken de kleuters van de 3de kleuterklas op pad. Onder een stralende zon en met zomerse temperaturen wandelden we richting Humelgem. Wat hadden die kleuters sterke benen! En wat waren ze benieuwd om de vijver en het insectenhotel te ontdekken. Aangekomen in Humelgem ging het eerst richting de vijver. Daar kregen de kleuters kikkers en salamanders te zien. We hoorden zelfs enkele kikkers kwaken. Bij het maken van een toertje rond de vijver, zagen we veel kikkerdril… Daar zullen binnenkort heel wat kikkerfamilies bijkomen. Er waren ook kleuters die graag even een salamander op hun hand lieten rondlopen. Nadien werden deze diertjes natuurlijk veilig terug in de vijver gezet. Ook een bezoek aan het insectenhotel kon niet ontbreken. Wat een bedrijvigheid van allerlei insecten. We konden zien hoe in kleine stokjes de honingbij eitjes had gelegd. Nadien stapten we moe maar voldaan terug naar school. Gelukkig hadden de kleuters nog energie om al zingend de schoolpoort te bereiken. Wat een boeiende en leerrijke namiddag.

IMG_20220322_104804.jpg

Nijntjesklas - Het is bijna Pasen!

Schilderen met een pluim, een paasmandje maken, spelen met maïs,...
We deden allemaal leuke dingen! 

IMG_20220322_133606.jpg

Nijntjesklas - Dolle pret in de tuin!

Het was mooi weer dus zijn we gaan spelen in de speeltuin.

DSCN1037.JPG

Bijtjesklas - Vuile tandjes opgelet!

Oogjes open , oogjes toe... Kiekeboe!

Tandjes poetsen wat een pret!

Vuile tandjes opgelet!

Ik poets eens hier, ik poets eens daar.

Nu nog eens spoelen en ik ben klaar!

IMG_3284.JPG

Julesklas - Vos gaat een stukje rijden!

Bij de start van de week vierden wij Joya en Rayan. Op dinsdag vierden we Vinz. Ze werden 3 jaar. Dikke bravo!!

In kleine groepjes vertelde de juf het verhaal ‘Vos gaat een stukje rijden’ met behulp van de kamishibai. We knutselden ons eigen vosje. Tijdens een muzikaal spel oefenden we op taal en op ritme. Als de kleuters vos op het wegje zagen rijden, zeiden ze: ‘tip tap tip tap’. Als ze vos op de steentjes zagen rijden, schudden ze met het percussie eitje. We luisterden en keken naar het lied van vos. In de zandtafel speelden we met pellets, autootjes en bruggen. In de ontdektafel speelden we met houten stenen en houten poppetjes.
 

Liefs,
juf Katleen & juf Aurore

DSC00956.JPG

Nellie & Cezarklas - Wat kan die bakker bakken!

In de Nellie en Cezarklas gingen de kleuters aan de slag met het thema bakker. We leerden over de bakker en zijn kledij, over brood bakken, wat er bij de bakker allemaal verkocht wordt en nog zo veel meer!

Op vrijdag gingen we ook eens een kijkje nemen in de bakkerswinkel.
Veel kijkplezier!


Lieve groetjes,
juf Petra